Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
6 бр. яйца
300 г захар
8 с.л. (80 мл) мляко
(може и вода)
8 с.л. (80 мл) олио
350 г брашно
1 пакетче бакпулвер
1 прах ванилия


Разбиват се яйцата и захарта до пълното разтваряне на захарта, след което се прибавят олиото и млякото, после брашното предварително смесено с бакпулвера. Когато се получи гладка смес се прибавя и ванилията. Пече се в предварително загрята само отдолу фурна на 180 С градуса за около половин час, докато кексът бухне, след което се пуска горната част на фурната за около 15-20 минути.

Кекса може да се нашари с какао, като малка част от готовата смес се разбърка с какао и се изсипе във формата преди печенето  chef
Цитирай


Мнения: 1 137
Аз като един страшен любител на кексовете, ще го опитам  Very Happy
Цитирай

Варна

Мнения: 6 760
Аз правя кекса на Рая, засега не смятам да пробвам друг, винаги става сполучлив!

И е само с 3 яйца и чаша захар, че този твоя много е....неикономичен.  Smile
Цитирай

Balchik

Мнения: 1 732
Аз правя кекса на Рая, засега не смятам да пробвам друг, винаги става сполучлив!

И е само с 3 яйца и чаша захар, че този твоя много е....неикономичен.  Smile

Останалите съставки същите ли са?
Цитирай

Варна

Мнения: 6 760
Аз правя кекса на Рая, засега не смятам да пробвам друг, винаги става сполучлив!

И е само с 3 яйца и чаша захар, че този твоя много е....неикономичен.  Smile

Останалите съставки същите ли са?

Аз разбивам 3 яйца с чаша захар, добавям ок. 100-150 гр. олио, 1 чаша кисело мляко, 2 чаши брашно, 1 бакпулвер, 2 ванилии, орехи и стафиди.
Изсипвам сместа в намазана и набрашнена тавичка, малко от сместа смесвам с какао, изсипвам при другата смес и пека на горен и долен реотан на 200 градуса около 25-30 мин. Формата ми седи на средно ниво.
Цитирай

Вече на село

Мнения: 547
Моята рецепта е:
4 яйца,
1,5 ч. ч. захар,
по 0, 5 ч. ч. гореща вода и олио
2 ч. ч. брашно и ванилия.
Разделям белтъци от жълтъци и разбивам най- напред белтъците, след това набързо прибавям 1х1 жълтъците и продължавам с другите съставки в познатата последователност. Сигурно забелязахте, че няма набухвател. Точно затова кексът ми става пухкав като пандишпан. Пробвайте. Е, може да добавите лимонова кора настъргана, стафиди вътре, отгоре орехи:hug:
Цитирай

Варна

Мнения: 6 760
Моята рецепта е:
. Сигурно забелязахте, че няма набухвател. Точно затова кексът ми става пухкав като пандишпан. Пробвайте. Е, може да добавите лимонова кора настъргана, стафиди вътре, отгоре орехи:hug:

Не че се заяждам, но за мен е по-лесно да сложа един бакпулвер, който струва стотинки, отколкото повече яйца и захар, примерно.  Wink
Цитирай

Вече на село

Мнения: 547
Моята рецепта е:
. Сигурно забелязахте, че няма набухвател. Точно затова кексът ми става пухкав като пандишпан. Пробвайте. Е, може да добавите лимонова кора настъргана, стафиди вътре, отгоре орехи:hug:

Не че се заяждам, но за мен е по-лесно да сложа един бакпулвер, който струва стотинки, отколкото повече яйца и захар, примерно.  Wink
Набухвателят прави тестото някак по-жилаво и малко променя цвета, затова ви предложих тази идея.
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Tincheto-mama, не разбирай думите ми погрешно, но е добре, ако copy-paste от друг форум рецепта, да казваш че е така и да посочваш източника! Много от момичетата тук пишат и в други форуми и не е приятно да видиш същата рецепта на две места, написана от двама различни души!  Rolling Eyes

Не се заяждам(аз сън нездраво неконфликтен чевек), просто давам съвет и това не се отнася само за теб!

Поздрав!  Smile
Цитирай
Tincheto-mama, не разбирай думите ми погрешно, но е добре, ако copy-paste от друг форум рецепта, да казваш че е така и да посочваш източника! Много от момичетата тук пишат и в други форуми и не е приятно да видиш същата рецепта на две места, написана от двама различни души! Rolling Eyes

Не се заяждам(аз сън нездраво неконфликтен чевек), просто давам съвет и това не се отнася само за теб!

Поздрав! Smile

Виж сега,аз какво ще ти кажа.Никога несам копирала от друг.Ако искаш да разбереш кой копира,попитай другите момичета.След като незнаеш истината не обвинявай.

А?Забравих да ти кажа.Ти си напълно конфликтен човек.
Несе заяждам.     35 35 35
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592

Виж сега,аз какво ще ти кажа.Никога несам копирала от друг.Ако искаш да разбереш кой копира,попитай другите момичета.След като незнаеш истината не обвинявай.

А?Забравих да ти кажа.Ти си напълно конфликтен човек.
Несе заяждам.     35 35 35

Жалко за резкият тон - не съм целяла да те разтройвам, просто дадох добър съвет! А и прилагам доказателство: http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.1107.html

Още веднъж казвам - не те обвинявам, може да се случи на всеки, който не знае как ходи по тези форуми! както и да е, с това свършвам репликите си!

Поздрав(този път без усмивка, защото ти не я разбра)!

Цитирай
Някой опита ли рецептата?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.