Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 4 фев. 2006, 12:07 ч.
  • Преглеждания  6 331  Мнения  11  Онлайн  1
Отговори
6 бр. яйца
300 г захар
8 с.л. (80 мл) мляко
(може и вода)
8 с.л. (80 мл) олио
350 г брашно
1 пакетче бакпулвер
1 прах ванилия


Разбиват се яйцата и захарта до пълното разтваряне на захарта, след което се прибавят олиото и млякото, после брашното предварително смесено с бакпулвера. Когато се получи гладка смес се прибавя и ванилията. Пече се в предварително загрята само отдолу фурна на 180 С градуса за около половин час, докато кексът бухне, след което се пуска горната част на фурната за около 15-20 минути.

Кекса може да се нашари с какао, като малка част от готовата смес се разбърка с какао и се изсипе във формата преди печенето  chef

Реклама
# 1
  • Мнения: 1 137
Аз като един страшен любител на кексовете, ще го опитам  Grinning

# 2
  • Варна
  • Мнения: 6 840
Аз правя кекса на Рая, засега не смятам да пробвам друг, винаги става сполучлив!

И е само с 3 яйца и чаша захар, че този твоя много е....неикономичен.  Simple Smile

# 3
  • Balchik
  • Мнения: 1 732
Аз правя кекса на Рая, засега не смятам да пробвам друг, винаги става сполучлив!

И е само с 3 яйца и чаша захар, че този твоя много е....неикономичен.  Simple Smile

Останалите съставки същите ли са?

# 4
  • Варна
  • Мнения: 6 840
Аз правя кекса на Рая, засега не смятам да пробвам друг, винаги става сполучлив!

И е само с 3 яйца и чаша захар, че този твоя много е....неикономичен.  Simple Smile

Останалите съставки същите ли са?

Аз разбивам 3 яйца с чаша захар, добавям ок. 100-150 гр. олио, 1 чаша кисело мляко, 2 чаши брашно, 1 бакпулвер, 2 ванилии, орехи и стафиди.
Изсипвам сместа в намазана и набрашнена тавичка, малко от сместа смесвам с какао, изсипвам при другата смес и пека на горен и долен реотан на 200 градуса около 25-30 мин. Формата ми седи на средно ниво.

# 5
  • Вече на село
  • Мнения: 554
Моята рецепта е:
4 яйца,
1,5 ч. ч. захар,
по 0, 5 ч. ч. гореща вода и олио
2 ч. ч. брашно и ванилия.
Разделям белтъци от жълтъци и разбивам най- напред белтъците, след това набързо прибавям 1х1 жълтъците и продължавам с другите съставки в познатата последователност. Сигурно забелязахте, че няма набухвател. Точно затова кексът ми става пухкав като пандишпан. Пробвайте. Е, може да добавите лимонова кора настъргана, стафиди вътре, отгоре орехи:hug:

# 6
  • Варна
  • Мнения: 6 840
Моята рецепта е:
. Сигурно забелязахте, че няма набухвател. Точно затова кексът ми става пухкав като пандишпан. Пробвайте. Е, може да добавите лимонова кора настъргана, стафиди вътре, отгоре орехи:hug:

Не че се заяждам, но за мен е по-лесно да сложа един бакпулвер, който струва стотинки, отколкото повече яйца и захар, примерно.  Wink

# 7
  • Вече на село
  • Мнения: 554
Моята рецепта е:
. Сигурно забелязахте, че няма набухвател. Точно затова кексът ми става пухкав като пандишпан. Пробвайте. Е, може да добавите лимонова кора настъргана, стафиди вътре, отгоре орехи:hug:

Не че се заяждам, но за мен е по-лесно да сложа един бакпулвер, който струва стотинки, отколкото повече яйца и захар, примерно.  Wink
Набухвателят прави тестото някак по-жилаво и малко променя цвета, затова ви предложих тази идея.

# 8
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 604
Tincheto-mama, не разбирай думите ми погрешно, но е добре, ако copy-paste от друг форум рецепта, да казваш че е така и да посочваш източника! Много от момичетата тук пишат и в други форуми и не е приятно да видиш същата рецепта на две места, написана от двама различни души!  Rolling Eyes

Не се заяждам(аз сън нездраво неконфликтен чевек), просто давам съвет и това не се отнася само за теб!

Поздрав!  Simple Smile

# 9
Tincheto-mama, не разбирай думите ми погрешно, но е добре, ако copy-paste от друг форум рецепта, да казваш че е така и да посочваш източника! Много от момичетата тук пишат и в други форуми и не е приятно да видиш същата рецепта на две места, написана от двама различни души! Rolling Eyes

Не се заяждам(аз сън нездраво неконфликтен чевек), просто давам съвет и това не се отнася само за теб!

Поздрав! Simple Smile

Виж сега,аз какво ще ти кажа.Никога несам копирала от друг.Ако искаш да разбереш кой копира,попитай другите момичета.След като незнаеш истината не обвинявай.

А?Забравих да ти кажа.Ти си напълно конфликтен човек.
Несе заяждам.     Joy Joy Joy

# 10
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 604

Виж сега,аз какво ще ти кажа.Никога несам копирала от друг.Ако искаш да разбереш кой копира,попитай другите момичета.След като незнаеш истината не обвинявай.

А?Забравих да ти кажа.Ти си напълно конфликтен човек.
Несе заяждам.     Joy Joy Joy

Жалко за резкият тон - не съм целяла да те разтройвам, просто дадох добър съвет! А и прилагам доказателство: http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.1107.html

Още веднъж казвам - не те обвинявам, може да се случи на всеки, който не знае как ходи по тези форуми! както и да е, с това свършвам репликите си!

Поздрав(този път без усмивка, защото ти не я разбра)!

# 11
Някой опита ли рецептата?

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт