Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Живеещи в чужбина
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора

VLC/SP

Мнения: 3 098
Запитването ми е за магазините L'ECREC(не съм сигурна правилно ли го изписвам  Embarassed) и по_то4но за корите за баници,предлагани там.Много българи купували оттам тези кори.Мъжът ми тази седмица ходил,но тъй като не знае френски,не е знаел от кои да вземе.Имало бутер тесто,разни кори за сладка баница и т.подобни.Та ако може да ми кажете какво то4но пише на опаковката на тези кори Ще съм ви много признателна Hug  bouquet
Цитирай

MERIGNAC, FRANCE

Мнения: 1 551
Предполагам, 4е става дума за магазините E. Leclerc. Не си спомням как то4но се казваха на френски корите за баница, но като се сетя 6те ти кажа. Ина4е има едни френски кори казват се Brick , но са от по дебело тесто и са само по 10 броя в пакет.
Цитирай

VLC/SP

Мнения: 3 098
Mamo Strumpf,а тези кори Brick подходяЩи ли са,или идват дебели4ки? newsm78
Цитирай

MERIGNAC, FRANCE

Мнения: 1 551
Малко се дебели4ки като за на6те баници, но ина4е се правят много вкусни едини4ни бани4ки, в които може6 да сложи6 за плънка козе сирене, ементал, 6унка, фета...
Цитирай

Германия

Мнения: 7 519
То4но Брик не бяха ли едни мноооого фини, по4ти проzра4ни, кръгли листа?  newsm78  Аz май то4но тях полzвам.
Цитирай

MERIGNAC, FRANCE

Мнения: 1 551
Да, те са, но май  не са много подходя6ти за бг баница. Някои ако е пробвал да каже.
Цитирай

Германия

Мнения: 7 519
Ами аz само с тях правя баница и става супер   chef 
Цитирай

VLC/SP

Мнения: 3 098
Ще ги пробвам тогава  chefТатяна,а за баклава стават ли?На Нова година правихме с фр.кори,стана разкошна,но не помня как се казваха...
Цитирай

Руей

Мнения: 1 017
На мен ми казаха за Feuilles de FILO, че стават за баница. И аз вчера купих ама още не съм я направила и не са отворени.
Като ги употребя тези дни  ще ви пиша.

А, корите ги взех от Auchan.
Цитирай

по пътеката

Мнения: 3 087
То4но Брик не бяха ли едни мноооого фини, по4ти проzра4ни, кръгли листа?  newsm78  Аz май то4но тях полzвам.
tochno sa takiva inche ne sa za brikove, ne stavat za banica!
Цитирай

DE

Мнения: 4 638
На мен ми казаха за Feuilles de FILO, че стават за баница. И аз вчера купих ама още не съм я направила и не са отворени.
Като ги употребя тези дни  ще ви пиша.

А, корите ги взех от Auchan.

Точно така се казват корите за баница, които наподобяват българските фини точени кори. Аз ги купувам от Леклерк, така са опаковани че могат да се съхраняват и във фризер. С тях стават страхотни баници, горещо ги препоръчвам.
Другите кори за които говорите са по-дебели, по-твърди. Аз лично спрях да ги ползвам, след като открих финните кори в Леклерк.
Цитирай

Германия

Мнения: 7 519
 newsm78  Явно си говорим zа раzли4ни брикове тук. Каzвате, 4е били дебели, но теzи които полzвах, купени от Карфур и ако не се лъжа са на марката Крустипат, са мнооооого тънки, едва ли не проzра4ни, както филото. С тях баницата става супер и тъй като са така финни, би трябвало да стават и zа баклава (ли4но аz не съм правила).
Цитирай

DE

Мнения: 4 638
newsm78  Явно си говорим zа раzли4ни брикове тук. Каzвате, 4е били дебели, но теzи които полzвах, купени от Карфур и ако не се лъжа са на марката Крустипат, са мнооооого тънки, едва ли не проzра4ни, както филото. С тях баницата става супер и тъй като са така финни, би трябвало да стават и zа баклава (ли4но аz не съм правила).

Татяна, така е.
А то си зависи и как всяка от нас прави баницата. щото аз я правя с тънки кори, ама в някои краища на Бг я правят с едни дебели кръгли кори, предварително изпечени. С тях бабата на мъжа ми прави страхотна баница, ама аз не мога с тях. Така че тия брикове за които говорим може и да стават за хубава баница, зависи от майсторлъка....
Айде, пак се отплеснахме на готварска тема...
Цитирай

по пътеката

Мнения: 3 087
мами защо им викате брик на листите, брик е ястието, за което се ползват и то е арабско от магреба. а листите за брик са мансука и листите са разли4ни по форма кръгли , правоъгълни и по големина за разли4ните видове брик.не стават много добре за баница, защото са порести и много са тънки става много мле4на баницата, но пък може да се харесва именно затова.но за бани4ки на триъгълници стават 6
Цитирай

Германия

Мнения: 7 519
мами защо им викате брик на листите, брик е ястието, за което се ползват и то е арабско от магреба. а листите за брик са мансука

ЗаЩото във Франция самите листа се продават под името Брик, не е наШа иzмисльотина  Wink Ако сега тръгнем да ги нари4аме мансука, мъжът на Марибел съвсем няма да може да ги намери по френските супермаркети  Laughing 

МиШенце, права си  Wink  Така 4е който оби4а тънки листа, нека пробва с Брик, ли4но аz съм доволна  Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора