Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 53 отговора

София

Мнения: 5 327
Търся рецепта за течен шоколад. Ще ми се да стане като истински шоколад, а не като шоколадов крем.
Благодаря!
Цитирай

Душата ми е там, сърцето ми тук!

Мнения: 1 190
Ето тази е страхотна, просто го обожавам, дори съм си приготвила продуктите, обаче все не ми остава време Sad:

1 пакетче сухо мляко /250-300гр./
1 пакетче масло 125гр.
1ч.ч. кристална захар
1ч.ч. хладка вода
1 пакетче ванилия
Какао /сладкарско, от горчивото/ на цвят 3-4 с.л.
Маслото се размеква, разбъркват се захарта и водата да се стопи захарта.
Всичко друго се смесва в дълбока купа, разбърква се с миксер да се сгъсти, слага се ванилията и към него се прибавя малко вода, след като е готова сместа се слага в хладилник да престой няколко часа и да се сгъсти.

Добър апетит Wink

Цитирай


Мнения: 3 900
Когато бях ученичка, си правехме у дома течен шоколад само със сухо мляко, вода и захар. Масло не сме слагали и пак беше вкусен /предполагам, сухото мляко е било достатъчно маслено  Rolling Eyes/.

Сега, ако реша да правя, ще пробвам с малко масло. Може и капка ромова есенция да се сложи.

На 1 пакет сухо мляко слагахме 1-2 с.л. какао и захар на всук, добавя се вода до желаната гъстота, бърка се, налива се в чашки, ръси се с ядки /бадеми, орехи, лешници - по желание/ и се мушка в хладилника.
Цитирай

София

Мнения: 5 327
 bouquet
не стана като купешкия, но няма да му простим  Laughing Wink
Цитирай

Душата ми е там, сърцето ми тук!

Мнения: 1 190
 bouquet Честит Рожден Ден и да ви е сладко! Wink   bouquet
Цитирай


Мнения: 6 531
Моята рецепта май прилича на горната, само като че ли начина на приготвяне е по-друг.

15 суп. лъж. захар се разтварят в 200-250 мл. вода на котлона. Прибавят се 4 равни супени лъж. какао и едно пакетче сухо мляко Лактан / в едни сребристи опаковки/. Получава се гъста каша. Отделно се разбива 1 пакетче краве масло /125гр./, добавят се ядки по желание. Към маслената смес се прибавя по малко от шоколадовата и се бърка непрекъснато. Шоколадовата не трябва да е гореща. Насипва се в чаши, в хладилника и  eat Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 626
Toni4ka супер си. Майка ми си беше загубила рецептата, а аз я търсех Hug. Сега отивам за какао и сухо мляко и ще направя шоколад chef
« Последна редакция: нд, 21 яну 2007, 19:35 от ralinikol »
Цитирай
Аз го правя така:                                                                                                                                    1ч.ч пресно млеко                                                                                                                                 1ч.ч сухо млеко                                                                                                                                     1ч.ч пудра захар                                                                                                                                    125гр масло                                                                                                                                          3-4 супени лъжици какао                                                                                                                     
Цитирай

В.Търново

Мнения: 369
Ето тук
Цитирай

Пловдив

Мнения: 965
о и аз като малка съм яла много домашен шоколад.....ама сега предпочитам да си купя,правят го вълшебен
Цитирай


Мнения: 137
 bouquet
не стана като купешкия, но няма да му простим  Laughing Wink

Е той е домашен, няма как да е!
И аз правих през уикенда шоколад, обаче се чудя защо не се сгъсти много? Хем го варих.... newsm78
Цитирай

София/Сливен

Мнения: 1 193
И аз си спомням рецепта от майка ми, правехме си в далечните години преди демокрацията, бях в гимназиятааа...ехеее. Само че тогава нямаше какао при нас (в Сливен), казват само в София имало. Правехме го с Шоко - продаваха в пакетчета и ставаше много блед, но пак го изяждахме.

1 пак. сухо мляко Лактан - незнам сега дали го има
1 пак. масло (125 гр)
4-5 с.л. какао
1 чаша захар
1 чаша вода

Водата не се слага цялата наведнъж, да не стане рядко. Може и да не отиде цялата чаша.
Цитирай

Монтана

Мнения: 162
а с пресно мляко няма ли да стане? Sad защото неможе да ползвам сухото...
Цитирай

Сърцето ми, завинаги в Истанбул

Мнения: 804
МММММ потекоха ми лигите! Обожавам го този течен шоколад!
kotence2005 ще стане много рядко, ако е само с прясно мляко!
Я мамите в България да кажат с какво сухо мляко го правите сега? Има ли Лактан? Или с нещо друго!  newsm78
Цитирай

Монтана

Мнения: 162
сега се сетих- а може ли да позлвам  хумана? или тези на нестле- сухи млека или нещо такова.. дето се продават в Билла- трябва ми нещо което да съм сигурна че няма да има глутен в него!! ако знаете... Hug
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 53 отговора