Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Гост преглежда(т) тази тема.
720-734 от 736 отговора
Минете на разделно:салата! Hug

Снежанка...вече я правя, и един гъбен сос, + топъл, вреден хляб - това измислих.......Ако нещо някой се сети може да даде идея....за друг път.......Благодаря!
Цитирай


Позволявам си да попитам - Градус или Лудогорско пиле е по-доброто пиле?
Цитирай


Все тая.Последния път като купувах не успях да намеря пиле под 1,300кг.Незнаеме какво купуваме...и тава ми били пилета...Бог знае какво ядеме...
Цитирай


Все тая.Последния път като купувах не успях да намеря пиле под 1,300кг.Незнаеме какво купуваме...
поне знаем какво не купуваме  35
Цитирай


За какви ястия използвате кардамон ? Купих няколко пакетчета, но е с шушулки Rolling Eyes. Досега такава подправка не съм ползвала. Ако подскажете рецепти или линкове ... Hug

Пиле или някакво месо с ориз. Докато се вари месото, добави няколко затворени шушулчици към водата заедно с дафинов лист, черен пипер на зърна, лук и сол или там каквито подправки слагаш обикновено.  Аз слагам и пръчица канела. Прецеждам бульона преди да залея с него ориза. Получава се изключително ароматно ястие. Но наистина трябва да се внимава с кардамона, защото ароматът е твърде наситен и ако се прекали, става преобладаващ и натрапчив.

Благодаря за идеята! Определено ще се възползвам! Hug  :bouquet:

Благодаря ти Vanja77 за подсказката за екзотичните бисквиткиHug bouquet
« Последна редакция: Ср., 09 Окт. 2013, 02:54 от CVETETO3101 »
Цитирай


Все тая.Последния път като купувах не успях да намеря пиле под 1,300кг.Незнаеме какво купуваме...и тава ми били пилета...Бог знае какво ядеме...
Дюк са малки. Последният път търсих, търсих и така и не открих по-голямо от 1,5 кг. Покрай ГМОтата, които се продават си обърках понятията за това кое е нормално пиле.
Цитирай


Влизам директно с въпрос - купешко пиле (по-точно пилешки кълки са) дали мога да ги панирам някак и опека в тавата? Имам предвид дали ще стане, без да добавям вода? Мисля да овалям в нишесте, белтък и натрошен корнфлейс.
Цитирай


Влизам директно с въпрос - купешко пиле (по-точно пилешки кълки са) дали мога да ги панирам някак и опека в тавата? Имам предвид дали ще стане, без да добавям вода? Мисля да овалям в нишесте, белтък и натрошен корнфлейс.

Да, ще се получи, отгоре сложи парченца краве масло....Може да ги обърнеш по някое време, а ако видиш, че корнфлейкса загаря - намали Т. Или директно печи на по-ниски градуси. Аз така съм правила пилешки пържоли.
Цитирай


Влизам директно с въпрос - купешко пиле (по-точно пилешки кълки са) дали мога да ги панирам някак и опека в тавата? Имам предвид дали ще стане, без да добавям вода? Мисля да овалям в нишесте, белтък и натрошен корнфлейс.

Аз редовно пека така- бутчета, филенца, овалвам в галета и сусам /преди това мариновам аз кратко в соев сос/, пека върху хартия обаче, супер става всичко  Peace
Цитирай


Ей, ама наистина бързи въпроси и отговори. Laughing
Благодаря ви момичета bouquet
Цитирай


Аз ги правя като ги намазвам с майонеза и след това ги овалвам в счукания корнфлейкс или друга суха панировка,пека ги в/у хартия.Стават хрупкави и сочни
Цитирай


За хартията се сетих, но благодаря за идеята с маслото отгоре. Може и с майонеза да стават - но не поддържам наличност в къщи, а не ми се излиза за нея. Вчера си взех 100 гр. корнфлейкс, дано да стигнат. Намира ми се и сусам и белени слънчогледови семки. До довечера, ще ги комбинирам може би. За сега само сладко-кисел сос (по рецепта от тук) направих и се водя „почти” готова с вечерята. Laughing
Цитирай


За сега само сладко-кисел сос (по рецепта от тук) направих и се водя „почти” готова с вечерята. Laughing

Скрит текст :
Готова си казваш за елиминациите??? Да тръгваме към теб?
Цитирай


с майонеза корнфлейкса ще полепне по-добре....

да ви питам ползвате ли изомалт/заместител на захар,не вреди на емайла,п/в кариес, бил диетичен/...иска ми се с него да правя сусамки,фъстъковки и др.такива вкусотии
Цитирай



Не съм ви посещавала от известно време, момичета, но имам нужда от помощ. Хладилникът ми се развали, а имам много домашни яйца. Мога да ги сложа на балкона, но как да ги опаковам, за да ги съхраня възможно най-добре?
Цитирай


720-734 от 736 отговора