Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

USA

Мнения: 19
Привет, момичета!
Можете ли да ми помогнете с рецепта за Бадемов крем - някога го продаваха в едни пластмасови чашки по соц-сладкарниците, а сега го предлагат в някои Виенски сладкарници.Аз си представям, че вътре има желатин и смлени бадеми, защото седи като желиран и е бял, значи няма жълтъци, но нямам рецепта.
Моля ви да пишете, ако имате точната рецепта и предварително ви благодаря!
Цитирай

София/Осло

Мнения: 4 542
Ооооооо и аз ще чакам за тоя крем.Дано някой го знае Thinking
Цитирай

Бургас

Мнения: 125
Бадемов крем

Проддукти:
Яйца 6 бр.
захар-200 грама
прясно мляко- 600 грама
желатин - 20 грама
вода за разтваряне на желатина-40 грама
бишкоти - 100 грама
бадемови ядки- 100 грама
сметана-200 грама /примерно Hopla/

Жълтъците се разбиват с част от захарта, разреждат се със загрятото мляко и се загряват до 80 градуса на котлона при непрекъснато разбъркване.
Бадемовите ядки, предварително попарени с гореща вода и обелени се изпичат във фурна и се смилат, след което се прибавят към яйчно-млечната смес.Когато сместа започне да се сгъстява, се прибавя предварително накиснатият в студена вода желатин. Сместа се бърка до пълното разтапяне на желатина, след което се прецежда. Изстиналата и полужелирала смес се прибавя към предварително разбитата сметана и предварително разбити белтъци на сняг с останалата част от захарта. Накрая се прибавят бишкотите, нарязани на кубчета. Кремът се разбърква внимателно и се разпределя незабавно в стъклени ,порцеланови или метални форми, предварително намокрени с вода и се оставя да желира при температура 7-8 градуса.
Цитирай

София/Осло

Мнения: 4 542
Аууууууууу колко вкусно звучи.....Ще го пробвам Hug
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 594
Макар да не съм голям почитател на парфетата, трябва да отбележа, че от този крем, може да стане страхотна торта-парфе! Със шоколадова подложка - ммм!

Благодaря!   bouquet Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.