«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

Ѕременност с термин месец...
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
75-89 от 724 отговора

јнкета

ћол€, изберете заглавие аа следващата тема Smile

¬ъведи тво€ глас

—офи€

ћнени€: 14
«дравейте, момичета! newsm03
 акто споделих вчера, днес се записах на ∆ . ¬сичко мина нормално. √ледахме бебо - гол€ма програма направи, маха с ръчички и крачета, върт€ се, кръстосва краката (гол€ма забава  newsm44).
Ћекарката каза, че си е наваксало седмиците (заради късна овулаци€ б€х с почти 2 назад) и сега съм в 13 г.с.. “ермина ми е на 04.04.2014г., а не на 03.04. (мисл€,че аз съм се объркала в началото).
ќще при първи€ ми преглед за установ€ване на бременността ми направиха всички необходими изследвани€ и сега добавихме само влагалищен секрет и цитонамазка. “ова, което ме изненада беше, че попитах за Ѕ’— и ‘ћ и лекарката каза, че в 16 г.с. е най-добре за Ѕ’— и в 20 г.с. за ‘ћ.
—поред не€ всичко е наред и имайки в предвид и годините ми (29г.) не см€та, че е необходимо да се прави Ѕ’— по-рано(както попитах за в момента). ¬ие какво мислите мами? ƒали е нормално? smile3506
Ћека и спокойна на всички  smile3503
÷итирай


ћнени€: 454

 ¬ече подмених гардероба временно.
 упих си н€колко чифта дънки  и панталони. Ќаложи се, тъй като от месец коремът ми започна да се подува и нищо не ми ставаше. Ќалагаше се да си разкопчавам панталоните следобеда, тъй като ме ст€гаха. ј все пак се срещам с хора  Confused Smile ƒнес ситуаци€та е страшна   Smile
“а, попаднах на един магазин в ћладост - мисл€, че се казваше "ƒева" или нещо такова.  упих си панталон и два чифта дънки. ќтделно от HM още н€колко чифта и вече нос€ т€х.  —м€там да ход€ на работа, живот и здраве, разбира се, ако всичко е наред.  –аботохиличка съм, уви.  Cool ¬ъпреки, че грипни€ сезон ме притесн€ва.
 ћомичета, н€кой страда ли от главоболие? “рети ден съм с ужасни болки. ѕарацетамолът не ми действа.  акво пиете вие?
÷итирай


ћнени€: 2
«апис и от мен в новата тема - супер е  Peace

ћиналата седмица при кръвните изследвани€ лаборантката ми даде да пийна н€колко глътки вода, за да ми се разшир€т съдовете - наистина се б€х обезводнила, след като първо ме прати за урина.. »наче резултатите ми са в норма  Smile

¬чера минах първата ‘ћ в ћ÷ ‘емина при д-р —лавкова: доволна съм от прегледа и от техниката. „овечето доста шаваше, но усп€хме да видим, че всичко е наред  Very Happy ¬зеха ми и кръв за Ѕх—, в понеделник ще е консултаци€та с генетик.

ѕротив стрии ползвам маслото на ’ип, но ми е малко твърдо като консинстенци€ и след като свърши ще си взема нещо по-течно   Blush

«а модата за сега разчитам на по-широки поли/панталони и рокли, обувки се въздържам да си купувам  ooooh!

«а главоболие на мен само сън на тъмно и тихо ми помага и то не веднага.. слагам си и нещо студено на очите (има такива маски) и си представ€м хубави неща като отпускарски пейзажи.

 ато написах пейзажи се сетих, че снощи сънувах как в јфрика вали сн€г  Crazy
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 179
svusy, да се над€ваме, че в един момент съвсем ще отмине; чела съм и че в 4-€ месец се възв€ръща и енерги€та на бременната, на което много разчитам - в повечето случаи съм като ударена с тухла по главата Smile

a.l.e.n.a., личната лекарка ми изписа но-шпа и това беше мое решение - н€мам подобни оплаквани€ вече; иначе никой нищо не ми е казвал да пи€ като добавки; аз и майка ми имаме незатворени прешлени на гръбнака, на мо€ глава си взех фолиева киселина - т€ тр€бва да се пие още преди бременността и е най-важна в първите два месеца, но аз € започнах преди малко повече от месец; споделих на наблюдаващи€ гинеколог, той се засм€ и каза, че можело да €м по 100 грама спанак на ден и ефектът щ€л да бъде същи€; абсолютно подкреп€м натуралното набав€не на вещества, минерали, витамини и т.н., но той дори не се и сети да попита Ц нищо не ме е съветвал; личната ми лекарка ми об€сни разни неща

¬ продължение на предишни€ параграф, elfi 80, след€ се по здравна каса в кварталната ни поликлиника. ƒокторът дори е похвален от други дами във форума и други сайтове. ѕървоначално мислех да съм си при него по каса, защото наблизо имаме и лаборатори€, а като съм без автомобил с логистиката ми е по-трудна. ѕаралелно ходех и в “окуда (н€колко пъти за установ€ване и вторични прегледи). —ега директно см€там да се прехвърл€ по каса в “окуда. ¬ъпросът е, че в началото на месеца вече съм използвала направлението за регистраци€ и тр€бва да чакам следващи€ месец, за да ми се издаде друго.

«а първи€ ултразвук (измерване на носна костица и нухалната транслуценци€) + Ѕ’— отидох на сво€ глава. —поделих с мо€ лекар, той дори не поиска да види резултатите. „ак средата на октомври имам преглед при него. Ќито веднъж не са ми измерени кръвното, килограмите, обиколката на корема и каквото там още се мери. »зследвани€та по време на регистраци€та направихме по правилата Ц всички. Ќ€мам никакви грижи там. јко въобще имам картон, той е под формата на електронен документ н€къде. ÷€лото това информационно затъмнение ме побърква. ѕри изследването в ћ÷ "‘емина" за първи път вид€х дребосъка. ƒ-р ÷олова е наистина прекрасна. ¬нимателна и блага. ѕрегледа ме подробно, огледахме всичко Ц всичко ми об€сни, самата т€ ми взе кръв за Ѕ—’ и се справи 1000 пъти по-добре от сестрата в лаборатори€та. –езултатите б€ха готови за 3 дни от Ѕ’—. ѕроверих ги онлайн. ќбади ми се лекарка от Ќационалната генетична лаборатори€ и ме увери, че показват възможно най-малки€ риск. ћога да ви кажа, че това са най-добре похарчените пари за изследване. Ќай-важен ми беше ултразвукът, на Ѕ’— не разчитам изобщо - просто още един източник на информаци€.

yo@n@, измерването на нухалната транслуценци€ и наличието на носна костица са едни от маркерите, които биха могли да дадат н€какви насоки за наличие или не на тризоми€; това измерване обикновено се прави в 11, 12 или 13 седмица, защото после гънката се свива така или иначе; най-добре е в 12-та седмица; Ѕ’— в началото мери един тип хормони в кръвта; Ѕ’— на втори€ етап мери други. «атова аз не бих ги пропускала.  олкото и да са прогнозни резултатите, все пак са н€каква информаци€. ѕо-важна при всички случаи е феталната морфологи€ Ц на три пъти.

¬иждам, че сте дискутирали дрешки и обувки. —м€там като наедре€ да си взема от панталоните на H&M, мисл€, че са на нормални цени и има шанс да имат размери, че аз съм и висока. — обувките имам проблем Ц нос€ 42-ри номер и по принцип е трудно. »мам здрави равни ботуши с разтеглива горна част и равни боти, които не хлъзгат Ц на т€х разчитам за зимата. «асега всички мои дрехи съм прибрала. »мам 2 панталона, които са ми широки в тали€та и си ги менкам с удобни широки блузи. √ледам да съм по-скоро спретната, отколкото fashion, пък и изобщо не ми е до това да ви кажа.

ћернах по-назад сте обсъждали кремовете против стрии. јз след много четене, обсъджане и чудене си взех на ёцерин (над€вам се от немски така се произнас€). ћного съм доволна, н€ма висок разход, само натурални масла и витамин ≈, никакви химии, при€тна лека миризма. ¬ този форум и на други места момичета са препоръчвали ћустела, ѕалмърс, ¬еледа, ’ип. ѕалмърс ги гледах в един сайт за оценка на козметика, че имат н€какво ниво на токсичност и ги изключих. √ледах на м€сто в аптеката съдържанието на ћустела, ’ип, Ћиерак, ёцерин и още 2, които забравих Ц ёцерин беше без никакви химии в съдържанието (проверих и на сайта им и на сайтове на аптеки, които публикуват подобна информаци€), затова се спр€х на него. ѕо принцип ползвам и други неща на марката за алергични и чувствителни кожи и ми действат добре. ўе видим здраве и живот дали и това има полезен ефект. ѕо принцип най-доброто е мазане с натурални масла от какао и/или ший, но те са много твърди (тр€бва да се топ€т на водна бан€) и скъпи, затова се отказах от този вариант.

» накра€ нещо не толкова сериозно. ‘отографка от –уси€ е направила като свой проект поредица от снимки на сп€щи бъдещи родители.  адърът е от тавана към леглото, като снимките са правени в ранните утринни часове, защото, както казва самата авторка - тогава на хората най-малко им пука как изглеждат докато сп€т:) Ќад€вам се, че ви е интересно:

http://www.slate.com/blogs/behold/2013/09/16/jana_romanova_photo … ries_waiting.html
« ѕоследна редакци€: ср, 25 сеп 2013, 09:21 от Dao »
÷итирай

—офи€, ћанастирски ливади

ћнени€: 122
Nia_Nia_Nia, аз съм с ниско кръвно и от пон€кога, ако закъсне€ с кафето ме боли ужасно главна. ¬чера говорих с мо€та лекарка. ќсвен парацетамол ми каза, че може и кока кола да пийвам в такива случаи, а също да пробвам и с хидратаци€. ƒехидратаци€та също водела до главоболие. „увала съм и за айр€н със сол, но това е също в случаите, когато кръвното е проблема.

алнека, благодар€ за съветите. ќт днес вече си имам прекрасна синина  ooooh! ѕоне не боли вече толкова.

Dao, добре дошла в априлските редици  bouquet
÷итирай


ћнени€: 61
ћомичета,
вижда ли ви се коремчето вече.
ћоето се вижда, ако съм гола, иначе с дрехи не.

 ак сте с килограмите? «апочнахте ли да напълн€вате?
јз съм с плюс 2 кг, но ще отслабвам.  Mr. Green

— миналата бременност напълн€х само с 7 кг и много бързо ги свалих след раждане,
обаче много се ограничавах.
—ега ми е много по-трудно да се ограничавам, защото работ€ и след работа съм много гладна,
а и кърм€ веднъж, два пъти на ден.
÷итирай

ƒо Ѕалкана

ћнени€: 47
«дравейте на новодошлите! Ћека бременност пожелавам!
ѕо модните въпроси - предпочитам също спортно-елегантен стил, но не нос€ обувки с висок ток, поради стара травма в глезена. Ќо преди 2 дена толкова много ми харесаха едни кожени боти с 7 см. ток, че не се сдържах и си ги купих, дано свикна лесно, все пак токът не е висок. «а зимата си имам високи ботуши с равна подметка, много удобни и качествени и още два чифта велурени ботуши.  » най-големи€т ми късмет този път! ћайка ми имаше магазин за дрехи и в него продаваше дънки за бременни, но продаде магазина, защото не и се занимаваше вече, а и много и станаха задачите. »зпрати ми всичките дънки, н€колко гащеризона и една пола. ≈стествено са различни номера и н€ма какво да ги прав€, но ще подбера за себе си. Ќ€кои съм пуснала вече за продажба, но все н€мам време да обхвана всичко. ѕредишната бременност ходех до —т. «агора, за да си куп€ дънки и панталони, а сега ще ми е лесно.  Party »мам две палта на H&M, които са двуредни и мисл€, че след лека трансформаци€, ще станат с едноредно закопчаване и ще помест€т корема ми - първи€т път си ходех до последно с едно €ке, с което си ходех по принцип, но и коремът ми беше доста малък и ми пролича в 6-7 месец, сега подозирам, че н€ма да имам това щастие. Peace
÷итирай

—офи€

ћнени€: 47
јз също вече имам проблем с доста от панталоните си, нос€ 2-3 които ми б€ха по-широки в тали€та и все още не ми ст€гат на корема, но скоро ще тр€бва да се снабд€ с поне един панталон или дънки за бременни, както и н€кои по-дълги блузи/туники. ћисл€ си и за зимата варианти по-плътен клин + туника или пък н€каква рокл€, като бих се радвала да откри€ варианти на дрехи, които ще мога да нос€ и после. »наче от първата си бременност имам едни дънки, които сега н€ма да мога да нос€. “огава малко преди да забремене€ отслабнах много (направо не приличах на човек), б€х доста слаба и след като родих, но качих н€колко килограма след като се върнах на работа.  
— Ќики имах много малък корем (а т€ се роди 4 кг. госпожица Smile ) и до 7-ми€ месец усп€вах да си нос€ н€кои от старите дънки и панталони, които преди това ми б€ха широки. ѕолзвах и следни€ трик - за панталони/дънки, които ми стават в крачолите но малко ст€гат в тали€та - носех ги с малко по-дълги блузи, а през илика на копчето мушках един ластик, който прем€тах през самото копче (малко объркано го об€сних над€вам се да сте ме разбрали).
Dao и аз съм доста висока и като теб нос€ гол€м номер обувки, гол€м проблем (както и с дължините на панталоните). ѕоследните години забел€звам тенденци€та, че все по-умалени ги прав€т. ѕреди без проблем носех номер 40, а сега много пъти дори и 41 не ми става Sad
»наче ботуши и боти сега си имам, но от много време не усп€вам да си намер€ хубави обувки...
« ѕоследна редакци€: ср, 25 сеп 2013, 11:05 от veselkapetkova »
÷итирай


ћнени€: 230
»мам един леко отклонен от темата въпрос и дано не ме помислите за глупава ,но искам да сложа от тези капани за мишки с ултразвукови вълни.“ова може ли да ми повли€е на бременността? Smile
»скам да ви кача страхотна лесна и бърза рецепта за кекс с праскови,който си направих току що Smile
      ћаслен кекс с праскови и ванили€
  ѕродукти:
за 8 порции
1 ч.ч. брашно
3 €йца
125 г масло
1 ч.ч. захар
250 г праскови
1 ч.л. ванили€
1 ч.л. бакпулвер

¬реме за приготв€не:
45 минути

–ецепта за ћаслен кекс с праскови и ванили€:
ћекото масло (125 г) се разбива със захарта (1 ч.ч.) до получаването на
гладка и пухкава смес. —лед това към не€ се прибав€т брашното (1
ч.ч.), бакпулверът (1 ч.л.), ванили€та (1 ч.л.) и €йцата (3 бр). ¬сичко се
разбива отлично, докато се получи хомогенна смес. “€ се изсипва в
намазана с олио и поръсена с брашно тавичка и върху не€ се
разпредел€т отцедените от компота и обелени праскови (250 г).

ћаслени€т кекс се постав€ в предварително загр€та до 180 градуса
фурна и се пече около 25 минути. »зважда се от фурната и се остав€
напълно да се охлади. —лед това се нар€зва на парчета, поръсва се
обилно с пудра захар и се сервира, декориран с връхчета свежа мента.


ќт два дни ми се €де много кекс Smile ѕо принцип не съм фенка на сладкото ,но €вно сега се глез€ малко хаха
’убав ден!
÷итирай

–азград

ћнени€: 0
„естита ни нова темичка и браво и от мен на јлена и «ахарчето  Smile ћоето коремче съвсем леко е почнало да се пооформ€ и вече си нос€ дънките които ми б€ха станали големи.Ќа 1.10 съм на преглед вече н€мам търпение искам да го вид€ и да чу€ че всичко е наред.Ќали ми е за първи път -гол€мо притеснение  Smile Love
÷итирай

ѕазарджик

ћнени€: 44
ћомичета, аз за сега си ползвам старото хидратиращо мл€ко на ёсерин . ѕрез миналите ми бременности измазах  н€колко крема на √аленик специално за стрии и пак се нацепих и по корема и по гърдите, въпреки , че б€х качила по 12 -13 кг.ћисл€, че всичко си е до тип кожа.
»наче за дрехите , въпреки , че коремчето ми порасна си нос€ н€колко рокли от л€тото, с които ми е най удобно, за зимата още  не съм мислила, какво ще купувам , ще решавам на момента.
» аз имам главоболие на моменти, предполагах, че е от синусите , защото кихам и по - честичко.
ѕи€ само парацетамол, пон€кога помага, пон€кога не, но ще изтърпим. Laughing
÷итирай


ћнени€: 2 564

 ћомичета, н€кой страда ли от главоболие? “рети ден съм с ужасни болки. ѕарацетамолът не ми действа.  акво пиете вие?

ƒа. ѕи€ вода. ¬ 90 % от случаите помага - главоболието често е от дехидратаци€. » мол€ ћћ да ме растрива - врата, главата. ’апчета до сега не съм пила.

ќбаче имам едно притеснение. ќнзи ден детето без да иска ме удари доста силно в корема. Ќ€мам кървене или нещо друго, но не ми излиза от главата дали не сме направили трохата на попара...
÷итирай

в 1001-та нощ

ћнени€: 4 976
всичко е наред с трохичката - добре е защитена и закътана в коремчето на този етап  Blush
÷итирай

¬арна

ћнени€: 0
да и аз мисл€, че н€ма от какво да се притесн€ваш, много добре е защитено в момента бебчето, споко
÷итирай

—офи€

ћнени€: 7
≈то нещо интересно, което намерих и исках да сподел€ с ¬ас:

ƒ≈—≈““≈ Ќј…-ƒќЅ–» ћќћ≈Ќ“ј Ќј Ѕ–≈ћ≈ЌЌќ—““ј
1. ћоментът, когато разбирате, че сте бременна.

2. ѕърви€т път, когато чуете биенето на сърцето му.
 “ова е един твърде силен момент и за двамата родители, но специално
за майката той е незабравимо изжив€ване. Ќикога н€ма да забравите момента,
в който сте чули ритъмът на две сърца, тупкащи в т€лото ви.

3. ¬идеозон (ехограф, ултразвук).
¬с€ко ехографско изследване ви прави щастливи за дни наред, защото
овлад€ват безпокойството ви. ¬иждате бебето, чувате сърцето му, научавате
колко е пораснало в сравнение с предишни€ път и придобивате кураж за по-
нататък. „рез видеозона за пръв път ще получите подробни сведени€ за
оформ€нето и развитието на плода. — малко късмет, и най-често при
бременност с момче, можете да научите и пола на детето. »злизате от ј√
кабинета изпълнени с очаквани€ и надежди.
- Ќ»≈  —ћ≈ ¬—≈ ќў≈ “” !!!
4. ѕърви€т път, когато почувствате бебето да мърда.
Ѕезброй пъти са ви описвали това усещане, напомн€що погъделичкване
или побутване с пръст корема ви отвътре, или като че ли коремът ви къркори. »
ето, най-накра€ ДчуватеФ и сте сигурни, че е точно това. Ќикога н€ма да
забравите къде и кога това се е случило за пръв път. “ози момент се запечатва в
съзнанието ви. ќт този момент нататък ще знаете, че бебето ви е добре, защото
ще го чувствате. ўе можете да му говорите и да му ДчукнетеФ, а то да ви
ДотговориФ.

5.  огато бебето много рита.
 ъм кра€ на второто тримесечие бебето вече не ви остав€ да се чувствате
самотна. ¬ помещени€ със силна музика, в тесни кресла, в театър или киносалон
често ще чувствате нужда да скочите права и да тръгнете да се разхождате, за
да спре този луд танц в корема ви. ѕон€кога ще ви е трудно да се
съсредоточите, за да изгледате н€кой филм или прочетете нещо; казват, че
поведението му в корема ви, показва колко ще е палаво детето ¬и!

6.  огато ви дават предимство, понеже сте бременна.
ѕри€тна е привилеги€та да минете първа на опашката във всички
магазини в час пик или на опашката в банката или общинските служби.
ќбикновено хората любезно ви отстъпват м€сто след като ви забележат, но в
големите магазини има и отговорници, които направо ще ви отведат на касата
за бързи процедури. јко все пак околните не про€в€т разбиране, то вие сте в
пълното си право да ги изпреварите и не се колебайте да имате претенции за
това. ќсобено, когато се отнас€ до намиране на м€сто за с€дане в транспортно
средство или където има навалица.

7.  огато подготв€те детската ста€.
¬инаги ще сте педантични в грижите си за детето, но никога повече н€ма
да разполагате с толкова свободно време, колкото имате първи€ път, когато се
занимавате с всичко това повреме на бременността ви.  упувате чаршафи,
кърпи, дрехи и бельо; перете ги със специален препарат за бебешки дрехи;
гладите всичко едно по едно, като се наслаждавате на удоволствието; сгъвате ги
и ги подреждате в гардероба. «атвар€те вратичката му и отново броите дните,
които остават, защото не издържате повече в чакане.

8.  огато си приготв€те багажа за родилни€ дом.
ќтвар€те една пътна чанта и започвате да събирате нещата, които са
написани в списъка. “ози момент много прилича на всички онези случаи, когато
сте се подготв€ли за дългоочаквана ваканци€, само че сега ... има и още н€кой с
вас за компани€.  огато сложите в багажа нещата за бебето, дрешките, които
сте купили за изписването от родилни€ дом, ще разберете, че от сега нататък
всеки път, когато се подготв€те за пътуване, винаги ще се приготв€те за двама.

9.  огато ви изтекат водите.
“ова е моментът, когато осъзнавате, че Дсладки€тФ и спокоен период на
очакване е към сво€ край. ¬одите ви изтичат, символизирайки кра€ на
бременността ви. ћоже и да не се образува ДезерцеФ, както сте чували, а по-
скоро да почувствате изтичане на течност от т€лото ви, което не можете да
контролирате. ¬ момента, в който телефонирате на ангажирани€ от вас лекар,
знаейки, че след час ще сте в родилни€ дом, вие чувствате безкрайна радост, но
и бо€зън от това, което ще последва. «алъгването е дотук и сега ще тр€бва
енергично да се включите в битката наречена раждане.

10. ћоментът, когато за пръв път виждате лицето му.
ќчаквате го толкова време. ‘антазирали сте, сънували сте го. Ќай-накра€
бебето усп€ва да направи големи€ излаз и н€колко минути по-късно се
призем€ва във вашите прегръдки. Ќикога н€ма да забравите това
микроскопично лице, което излъчва радост в ръцете ви и което разглежда
внимателно лицето ви със сво€ мътен поглед. ћного майки казват, че лицето на
бебето им още от началото им се струва близко, познато. ƒруги твърд€т точно
обратното: че са останали учудени или обезпокоени, защото им се е сторило
измъчено, или защото има синкав цв€т, или белези, или че главата му има
странна форма. —лед като лекар€т ви увери, че всичко това ще изчезне след
н€колко дни и че бебето е добре, тогава признавате с гордост: да, това е моето
бебе.
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
75-89 от 724 отговора