Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

се променя - разгледайте новостите и споделете с нас впечатленията си Включете се
Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Вече в моята си приказка...

Мнения: 3 958
Момичета, как се приготвя това екзотично чудо на природата. Един път в живота съм го опитвала но беше с един отвратителен стипчив вкус. Бях се зарекла да не го опитвам никога повече. Но онзи ден в един магазин видях авокадо и много ми се прииска да го дам на сина ми да го опита. Ама като незнам рецепти, нито пък по какъв начин се консумира. newsm78
Помагайте... Praynig
Цитирай

при ОП

Мнения: 5 500
Аз си го мажа на препечена филийка, слага се и в салата: домати, краставици, авокадо, зелена салата, пържени скариди, пармезан; Цецо като беше малък му го пасирах с банан, страхотна следобедна закуска. Има и един дип от авокадо: авокадото се пасира с вилица, добавя се малко сол, кимион, риган.
Ако изядеш половината авокадо само, костилката се оставя на другата половина, защото потъмнява.
« Последна редакция: вт, 07 фев 2006, 19:16 от AFRODDITA »
Цитирай

Вече в моята си приказка...

Мнения: 3 958
А дали трябва да бъде по-мекичък или пък няма значение?!? И как да разбера, че е узрял?
Цитирай

Варна

Мнения: 2 922
А дали трябва да бъде по-мекичък или пък няма значение?!? И как да разбера, че е узрял?

Трябва да е мекичко, но в никакъв случай кафяво  Sick
Аз обичам с изцедено кисело мляко, сол, копър и чесън - като пастет ммммм!
« Последна редакция: вт, 07 фев 2006, 18:34 от baby_doll »
Цитирай

France

Мнения: 217
Аз го слагам в миксера с прясно или кисело мляко,малко мед или захар ,и става 4удно Peace
Цитирай

на ОколовръсТното в ПАЛАТка

Мнения: 4 176
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=53057.msg1039057#msg1039057
Тук има писано по темата. Написала съм как аз го правя.

Купува се твърдо и се оставя на прозореца на слънце да узрее. Трябва да стане меко като домат(твърд домат, а не презрял), но не по-меки, защото започва загниване.
Цвета е зелен. не трябва да има кафяво. Ако има кафяво, значи е загнило и се изрязва.

Друга рецепта е :
Слагаш в пасатора със сол и чесън.
После смесваш със заквасена сметана.
Маже се на препечена филийка.
Цитирай

при ОП

Мнения: 5 500
Още авокадови идеи:
авокадов крем-сос - 1 авокадо се пюрира с 1 ситно нарязана скилидка чесън, 1/4 чаша вода, 2 ч. л. зехтин, 2 с. л. заквасена сметана, 2 с. л. пресен копър, 2 с. л. изцеден лимон и сол.
Може да се използва за заливане на салата от спанак и кълнове, на зелена салата, на мешана салата или на всичко заедно.
Римски салатни рула - 1 авокадо се смачква с вилица, при него се добавят нарязани домати и краставици, 1 с. л. ситно нарязан лук, 1 ч. л. горчица и 1 с. л. изцеден лимон, 1-2 чаши задушен нарязан зелен фасул, обръква се и се завива по 1 голяма лъжица в един лист от зелена салата или маруля.
Последното има и много представителен вид  Laughing
Забравих да ти кажа, че купувам меко авокадо ако искам да го ям направо, ако не вземам по-твърдо, а то във фруктиерата си зрее. На пипане е меко колкото праскова.


Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.