Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора


Мнения: 373
Момичета не се смейте, не съм го правила, а много ми се иска! Идвайте на помощ, тези дни ще се пробвам и имам много въпроси: Thinking

-тавата на дъното на фурната ли се слага?
-мога ли да наредя картофки околовръс, за да е готова и гарнитурата?
-не загарят ли? А не горчат ли от бирата?
-а нещо да им слагам ли на тях- вода, ...?
-пилето маже ли се с масло?
-а става ли все пак с коричка, както си го обичаме печенко?
-и най-сетне , много ли трябва да е висока фурната?

Пффффффф, май много ви досадих, ама ще давам офицялна вечеря на свекърското тяло! Blush
Цитирай

София, Бели Брези

Мнения: 3 862
За нанизано на бирена бутилка пиле ми е разказвал един колега колко е вкусно, подробности незнам, но ще следя темата с интерес, а утре ще го разпитам по подробно за всичко...
Цитирай

София

Мнения: 4 423
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=49486.msg914210#msg914210
Дано тази тема ти помогне! Peace
Цитирай


Мнения: 1 393
Аз съм го правила с консерва бира (никога с бутилка  newsm78) и става страхотно!
Още по- сполучливо е, ако се прави на грил.

Ето така горе долу изглежда:



Цитирай

все тук

Мнения: 1 599
Ослюнчих се от сутринта Party
На бирената бутилка като го сложиш, тя трябва да е пълна до половината с бира. По време на печенето ще заври и ще излиза, а ти трябва да поливаш самото пиле със соса от тавата. Не, картофите няма да станат горчиви. Добре е да им налееш малко водичка, но не много.
Самото пиле го намажи отвън и отвътре с краве масло и го отъркай със сол.
Цитирай
Аз много години правя пиле на шише.Много е вкусно и лесно.Тава с картофки и малко водичка и масло,в средата слагаш бирената бутилка/1/2бира,1/2вода/,нанизваш пилето осолено и с подправки които обичаш и печеш на 200 градуса.
Когато чакам повече гости слагам в най-голямата тава три шишета с пилета ,но сьбира по-малко картофки Така хем яденето се пече ,хем си при гостите,хем накрая всички всички са преяли
Цитирай
Забравих да напиша че е готово около след 2часа
Лятото когато работя/имаме магазин близо до вкьщи/слагам го да се пече и след 2 часа притичвам до вкьщи и го вадя от фурната
Цитирай

Den Haag

Мнения: 1 313
Аз съм го правила с консерва бира (никога с бутилка  newsm78) и става страхотно!
Още по- сполучливо е, ако се прави на грил.

Ето така горе долу изглежда:




А това под кожата на пиленцето, лимончета ли си напъхала? Я кажи с какво още го подправяш?
Цитирай

SOFIA

Мнения: 139
Това пиленце съм го правела многократно и се получава нещо страхотно.
Първо трябва да премериш каква бутилка ще ти влезне във фурната.
Пълниш бутилката с вода или бира като в  гърлото на шишето слагаш масло.
Пилето се осолява , под кожата се слагат парченца масло и го нанизваш  на шишето.
Задължително в тавата налей вода , защото иначе маслото се разтопява , потича в
тавата и стават едни облаци в кухнята...........
Добре е по-честичко да поливаш пилето със сосчето от тавата.
Печеш на около 200 градуса за 2 часа.  chef
Цитирай

Варна

Мнения: 631
И на мен това пиле ми е специалитетът за гости,става ммммммного вкусно. Освен това,което са ти писали другите, аз го и обтривам с подправка за печено пиле от вътре и отвън(тя си е солена,так,че не соля със сол). Бирената бутилка се измива хувабо преди да се отвори и се сваля етикета.Аз не отливам бира, слагам си я както е пълна,защото като заври течността се излива върху картофките и им предава страхотен вкус, дори доливам с друга бира, слагам им и малко вода на картофките,за да не стане много концентрирано с бирата. Ами това е. Успех и приятен апетит! И да се похвалиш после как е станало  Wink   chef
Цитирай


Мнения: 373
Момичета , да се отчета- снощи спретнах пиленцето по указанията ви и стана фантастично!!!  newsm10. Благодаря ви! newsm51
Само се чудя защо бутилката си беше почти пълна???  Thinking
Цитирай


Мнения: 1 393
А това под кожата на пиленцето, лимончета ли си напъхала? Я кажи с какво още го подправяш?

Извинявай, чак сега видях въпроса ти.
Да, може да се сложи лимон като на снимките.
Иначе аз обикновено смесвам във купичка малко зехтин, счукан чесън, малко лимонов сок, черен и/или червен пипер, сол, може малко чубрица също. Разбърквам и после мажа пилето отвън и отвътре (а най-добре и ако може да постои поне час- два в хладилника за да поеме маринатата (но не е задължително, ако бързаш).
Цитирай

Кебекуйка

Мнения: 3 930
Момичета , да се отчета- снощи спретнах пиленцето по указанията ви и стана фантастично!!!  newsm10. Благодаря ви! newsm51
Само се чудя защо бутилката си беше почти пълна???  Thinking


Може би, защото си го пекла на слаб огън и течността не е успяла да заври и изври в последствие  newsm78
Цитирай

София

Мнения: 3 255
А може ли по тази технология на печене да се направи с пуйка или с друго пернато? Аз съм алегргична към пилешкото (на никой не  го пожелавам) към пилешкото и затова у дома купувам пуйка, понякога патица.

Та става ли на бутилка да се изпече пуйка?
Цитирай

Балчик-Сливен

Мнения: 1 040
Ако се събере във фурната-защо не?Само ще трябва малко по-дълго да я печеш.При мен младо пиленце става за 40-50 минути-може би два часа ще е достатъчно време да се изпече пуйка. Laughing
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора