Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Den Haag

Мнения: 1 311
Искам да ви попитам как съхранявате сиренето? Аз го слагам в пласмасова кутия, но много бързо се разваля. Rolling Eyes
Цитирай

София

Мнения: 2 220
И аз по същия начин и не ми се е разваляло до сега. Повече от седмица е стояло и му няма нищо. Не знам защо така при теб... Има едно, Фетина май се казва (прилича на Дунавия), то се разваля по-бързо.
Цитирай

Вече в моята си приказка...

Мнения: 3 699
Аз пък не го слагам в кутия, а в най обикновена чиния и в хладилника.
Правя със сиренето  Sick това:
когато го купя го заливам с вряла вода, малко да престои, после го изваждам и го прехвърлям в купа със студена вода. Така пада солта и е много вкусно.
Виждала съм, че някои хора направо го съхраняват във вода и сиренето също остава по-дълго време прясно.
Цитирай

USA

Мнения: 488
Да, аз го съхранявам във вода, но добавям и сол, т.е. става саламура, което си е най-доброто за съхранение на сирене. Има сирена, които само в чиста вода направо се размекват...и други, които се разкапват, не много добре узрели  #Cussing out
Цитирай

Балчик-Сливен

Мнения: 1 040
От години правя така -слагам сиренето в пластмасова кутия,заливам с вода, 1 ч.л. захар и половин ч.л лимонтозу.Опитайте-няма да съжалявате.Става леко обезсолено и много вкусно!
Цитирай

Den Haag

Мнения: 1 311
Ще пробвам хитринките ви, дано да не се разваля вече бързо  Hug.
Цитирай

БУРГАС

Мнения: 1 545
И аз по същия начин и не ми се е разваляло до сега. Повече от седмица е стояло и му няма нищо. Не знам защо така при теб...
--------------------------------------------------------------------------------------------

 newsm12
Цитирай

Springfield, VA

Мнения: 5 625

  Ние купуваме вакумирано сирене на ЕЛБИ, много е вкусно. Когато го извадим от опаковката, го слагаме в чиния и отгоре го запечатваме с прозрачното домакинско фолио. Всеки път като го ползваме,отваряме фолито, режем и после пак го затваряме и така..нямаме проблеми. Ако го оставим за повече от 10 дена, може и да се развали, не знам..ние ядем много сирене и до сега не сме го оставяли да се сбъгне...
Цитирай

с/у ОколоМръсТното

Мнения: 18 614
В пластмасова кутия, като преди това само го измивам със студена вода.
Не ми харесва сирене, седящо във вода или саламура, както и смрадливо Sick

Ако ми се развали го хвърлям. Може да се прави баница с него, но последната става с лек дъх ooooh!
Цитирай

на 5 етаж в ляво

Мнения: 1 389
Слагам го в чиния и така го държа в хладилника.Ние го харесваме сухичко
За саламурата от баба ми знам,че се прави с преварена вода и се добавя сол.Лично аз не съм правила понеже купуваме на 2-3 дни сирене,да е прясно винаги
Цитирай


Мнения: 2 603
В тенджерка във вода, с малко сол и лъжица-две кисело мляко/става нещо като много рядък айрян 35/. Но пък и не купуваме чак толкова голямо количество - стига за около седмица. Досега не съм разваляла сирене, а и винаги има много хубав вкус.
Цитирай

София

Мнения: 363
Ние го слагаме в кутия само с вода. Не се разкашква и не ни се е разваляло сирене до сега.
Цитирай

все тук

Мнения: 1 599
След като го купя, го слагам в пластмасова кутия с вода до средата на кутията. На следващия ден сменям водата-така пада излишната сол.
А не се разваля, защото вкъщи ядем сирене с всичко... Sick
Цитирай

София

Мнения: 79
Като се роди синчето и почнах да изкисвам сиренце за него. От тогава всички у дома свикнахме да го ядем изкиснато и ако не е изкиснато ни е супер солено  Sick Купувам обикновенно по 500гр, нарязвам го на 4-5 парчета и го слагам в пластмалова кутия с капак. Заливам го с минерална вода (че тази от чешмата е отврат  Sick). Изяжда се за нула време - няма за кога да се развали  Smile И после пак на пазар. Предпочитам по на често да купувам по-малки количества, за да е прясно  Cool
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.