Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 373
Razz
Момичета здравейте! Ще може ли някой да ми помогне с някоя...по-така манджа за гости- шефът ми с жена му!!! Искам , да е ... абе нещо мнооооого хубаво  Razz
Само да не е заек- вече сме го гостили с дългоухо!
РАзчитам на вас и лека седмица на всички!!!
Цитирай

Sofia

Мнения: 6 210
това, което аз мога да ти предложа е едно много бързо и лесно предястие
паниран карфиол( даже в момента го правя)
Взимаш един средно голям карфиол, измиваш го и го накъсваш на цвечетата(чупиш го) . След което го варяваш в подсоледна вода( много бързо се сварява). Изцеждаш го, но водата, в която е врял я запазваш.
За панировката: яйца. бира, брашно. ситно нарязан магданоз, черен пипер и малко сол.
Пържиш го на средна темература. След като го изпържиш правиш сос за хапките. Бульона , в който е врял карфиола с кашкавал на котлона докато се разтопи кашкавала. става мнгоо вкусно и много бързо. Ефекта е наистина стрсхотен на това предястие
Цитирай

под Сините камъни

Мнения: 1 022
Като се зададат гости си имам една специална рецепта.
Само да не са едни и същи гостите де:))

Взимаш едно свинско месо - филе, бут, врат.... според гостите
и го нарязваш на дребни хапки.
Приготвяш гъби, моркови, повечко лук и други зеленчуци според сезона - целина, броколи ....
1 чаена чаша бяло вино, сол, подправки - каквито обичаш.

Та вземаш тенжерата под налягане или йенско стъкло с капак
и започваш да нареждаш - кат гъби - кат месо - кат лук и моркови
и пак кат месо и т.н.
заливаш с виното, слагаш подправките и буташ на котлона (или във фурната).
Става за около 15 минути на тенджера. Само гарнитура си измисли  eat
Пък как върви с една чаша вино ...Drunk

 Peace
Цитирай
Едно ястие, което препоръчвам на домакините, които не разполагат с много време:
Месо - около1,5 кг., най-добре е агнешко, /става с всяко друго, като вида на месото определя какво количество мазнина ще използваш/, 1 пак. масло, пресен лук 2 връзки, гъбки половин кг., джоджен, магданоз, сол, червен и черен пипер, вино да поомокри добре сместа.  Това се обърква в подходящ съд и в хладилника от предния ден. На другия ден се разпределя в алуминиево фолио според броя на гостите, опакова се да не изтече сосчето, слага се в тавата на фурната, налива се водичка, количеството на която се поддържа през цялото време, за да не загори и след около 1,5 часа е готово. В това време приготвяш останалите вкусотии.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.