Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
Момичета, знае ли някой рецепта за кашкавалки?За тези които ги продават в магазините за закуски в България.Във формата на питка, отгоре с кашкавал и едни мекички и пухкави...........много време търся рецептата, но не мога да я намеря.
 Използвам тази тема да помоля, ако някой може да ми даде и рецептата за тутманика на Иван Звездев.От форума разбрах, че много го харесвате.В замяна предлагам рецепта за много вкусни кремвиршки Wink
Цитирай

София

Мнения: 1 493
Прясно мляко / 500 мг / се сварява и се остава да изстине. Прибавя се маята / 20 гр. /, размита с малко мляко, захар /1 супена лъжица /, добре разбити 4-5 яйца и пресятото брашно / 750 гр./ . Получава се средно меко тесто, което се оставя 1/2 - 1 час на топло да втаса. От него се оформят топчета, като ръцете се топят в мазнина. Нареждат се в тава, намазана с мазнина /2-3 супени лъжици/ и се оставят отново да втасат около 1/2 час. Заливат се със заливка от препържено масло /180 гр./, сол, брошно /5-6 супени лъжици/ и се пекат на средно силна фурна. Преди да се извадят се поръсват с настърган твърд кашкавал.
Да ви е вкусно !
Цитирай

Vienna, AUT

Мнения: 533
Билянче, аз тези рецепти дето ги търсиш не ги знам  Embarassed ама ти пусни все пак рецептата за кремвиршките, а?
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
Ефросина, много благодаря Love  bouquet 
 di15, ще напиша рецептата малко по-късно.
 Тайно се надявам все още за тутманика.................... Confused
Цитирай

София

Мнения: 1 493
Не знам какъв е тутманикът на Звездев, но стара българска рецепта мога да ти дам:
Ст брашното /0.500 кг /, размитата в прясно мляко / 150 гр./ мая / 10 гр./ и солта / на вкус / се омесва тесто, което се оставя да втаса на топло. Втасалото тесто се омесва отново с част от разтопеното масло / 200 гр./, разделя се на 5 части и се разтегля на 5 листа, които се поставят последователно в тавичка, като помежду им се поставя плънка от сиренето 200 гр. натрошено / и разритото яйце. Тутманика се нарязва на квадрати, залива се с останалото разтопено масло и се пече в силна фурна до зачервяване.
Да ви е вкусно! Успех !
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
 SmileАз правя почти същия, наистина е много вкусен.Онзи ми се видя по-различен като форма(или може би аз се лъжа-като питка маргаритка newsm78).Все пак ще си си продължа със старата българска рецепта!Благодаря още веднъж,Ефросина Hug  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 1 801
Тази рецепта за кашкавалките изпробвана ли е ?
Цитирай


Мнения: 2 546
Много сложно...не може ли с готово тесто?
Цитирай

София- Wien

Мнения: 2 142
Билянка, не съм абсолютно сигурна, че е това, но тази рецепта съм си я записала така от форума, като тутманика на Звездев. Много я харесвам и винаги ми се получава. Надува се страхотно и е един такъв мекичък!  Love Дано да съм ти била от полза!

попарник
(Тутманик на Иван Звездев)

1 кг брашно
1 кубче мая <50 гр>
2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
половин ч.л. сол
половин ч.л. захар
125 гр. масло <аз слагам до 200 гр>
250 гр сирене <аз слагам до 500 гр>

1. Пресява се брашното, прави се кладенче, в което се слагат яйцата, киселото мляко, солта, захарта и натрошената мая и всичко се разбърква. От маслото се отделят 3/4, разтопява се и се добавя към останалите продукти. Замесва се тестото, като постепенно се наливат 100-200 мл хладка вода, докато се получи меко тесто, което се оставя да втаса половин-един час, покрито с влажна кухненска кърпа.
2. Тестото се раделя на 3 топки, всяка се разточва на кора с дебелина половин сантиметър. Поръсва се с натрошеното сирене и се навива на руло. Всяко руло се реже вертикално на парчета с големина 5-8 см. Получените парчета се обръщат и се подреждат в намаслена тава така, че плънката да е отгоре.
3. Пече се във фурна на 180 градуса, докато придобие златиста коричка.

Аз маята  слагам в киселото млако+ захар+ сол докато се разтвори добре и тогава сипвам в брашното. Слагам повече масло и сирене, отколкото е дадено по рецепта, защото ми е по-вкусно и обичам да ми е по-богатичко.
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
michel, мноооого благодаря smile3525 
Това е рецептата която търсех, но за попарник чувам за първи път Love smile3525
Цитирай

София- Wien

Мнения: 2 142
Радвам се! И аз не бях чувала за попарник, но така съм си я записала
Цитирай

Някъде...далече от тук...

Мнения: 310
Билянче, аз тези рецепти дето ги търсиш не ги знам Embarassed ама ти пусни все пак рецептата за кремвиршките, а?

Ако може я пусни. Ако не и трябва да Биляна, аз бих я пробвала  Laughing
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
Бях забравила, di15, извинвяай! Пускам рецептата в нова тема.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.