Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 9 фев. 2006, 12:33 ч.
  • Преглеждания  355  Мнения  4  Онлайн  1
Отговори
  • все тук
  • Мнения: 1 625
Не съм купувала досега, но съм любопитна - как се приготвя и каква е разликата във вкуса с другия - белия имам предвид.
Пести ли време?
Споделете рецепти... Praynig

Реклама
# 1
  • In transit
  • Мнения: 2 386
Бланширания ориз не се запържва и измива преди приготвяне, което улеснява домакинята.  Направо се задушава и не се слепва. Подходящ е за гарнитури. Според мен е малко по безвкусен от другия, но ако го направиш тип ризото става чудесен. Аз го приготвям по следния начин: В дълбока тенджера задушавам 1 глава лук и 2-3 скилидки чесън. Добавям ориза, разбърквам и добавям 1 чаша бяло вино, оставям на слаб огън докато се изпари виното и набъбне ориза. След това добавям по 1 чаша пилешки бульон (разтворен) няколко пъти при всяко сгъстяване и разбърквам леко. Когато е готов и водата почти се е изпарила го оставям да си поеме водата и му слагам малко маргарин или масло, а след това и малко настърган кашкавал. Към готовия ориз по желание можеш да добавиш и варени зеленчуци.

# 2
  • все тук
  • Мнения: 1 625
А дали е подходящ за прословутия китайски ориз със яйца и зеленчуци?

# 3
  • София
  • Мнения: 369
Да, става идеално за ориз по китайски  Peace

# 4
  • СОФИЯ
  • Мнения: 109
   Много съм доволна от бланширания ориз,по бързо се готви и не се слепва, а като прибавиш и куркума става страшен #Onfire

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт