Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 9 фев. 2006, 13:32 ч.

Ясла?!

 • 1 035
 • 20
 •   1
Отговори
 • Мнения: 28
Питам се какво ще правя като дойде момента да се върна на работа?! newsm78 .Мъжа ми казва да не бързам,но той работи на 2 места и аз се чувствам кофти Embarassed .А в същото време изобщо не искам да ходя никъде, още повече да си давам детето на ясла.Но знам,че е по-правилно да го дам,за да свикне сред децата ( и да ми носи сополчета и въшчици smile3553 ).Имам чувството,че детето постоянно има нужда от майка си и във всеки един момент тя трябва да е до него ,за да го възпитава и да му казва как е правилно и как не е Naughty .А също така трябва и да работя-6 месеца съм у дома,а вече почвам да затъпявам и да се превръщам в асоциален тип  Sick Вие как мислите?

# 1
 • Fight club
 • Мнения: 1 419
Права си - решението е доста трудно...
Аз съм на работа вече трети месец - стоях вкъщи точно една година.
Моят мъж също работи на две места - това, че вече вземам пари, не ни решава финансовите проблеми и той скоро няма да спре да се трепе...  Cry
Мисля си, че е по-добре да поостанеш още вкъщи - докато стане на годинка. Вярно е, изолацията е лошо нещо, но детенцето ти е още мъничко. За ясла е твърде рано - аз Маргарита не знам дали въобще ще я дам. Толкова е безпомощна и капризна - няма да се радва на много добро отношение...  Close
Естествено, решението е твое. Винаги можеш да си вземеш и детегледачка, което е по-добрия вариант, според мен, от яслата...
Упех, каквото и да решиш!  Hug

# 2
 • София, на брулени хълмове
 • Мнения: 967
Напълно те разбирам. Много трудно е за една майка да реши кога е правилният момент да повери детето си в чужди ръце и да се върне на работа. За съжаление трудно е човек да те посъветва, това е нещо много индивидуално, но моят личен опит е следния.
Върнах се на работа, когато Дими беше на 11 месеца като 2 месеца го гледа майка ми (взе си отписка) и след това взехме бавачка. Тя обаче го гледа 2 месеца и се отказа  тогава решихме, че е достатъчно голям и го пратихме на ясла - на 1год и 4 мес. Та....... специално при моето дете (защото всяко дете е различно) нямаше нкакъв проблем, когато аз тръгнах на работа и го оставих с баба му, която той мнго обича и се чувстваше добре. На мен също връщането сред хора ми подейства много ободряващо. Абсолютн съм съгласна с теб, че стоенето вкъщи те кара да се чувстваш затъпял. Имам абсолютно доверие на майка ми, когато й оставям детето, че стриктно ще спазва инструкциите, които съм й дала - все едно, че аз съм с него.
После обаче, когато наехме бавачка постянно бях притеснена и следях дали го гледа добре (той още не може да говори и да си каже как е през деня докато ни няма) - жената не излезе мнго коректна, макар че към детето се държеше добре и мога да кажа, че си въздъхнах с облекчение като тя каза, че напуска.
Относно ЯСЛАТА - трябва предварително да разпиташ майки от яслата, която си изберете дали са доволни, защото всяка ясла е различна. Дими ходи на ул. 6 септември до Френската гимназия и съм много доволна. Грижат се добре за децата, професионалисти са, има добри битови условия, а не е за подценяване и факта, че когато са сред други деца и гледат едно от друго децата по-бързо усвояват нови умения - ходене на гърне, самостоятелно хранене, говорене, игри, танци и др. Така, че аз съм доволна от яслата. НО има го обратния момент - воденет сутрин, рев, сълзи, на мене ми се къса сърцето като го оставям самичък да протяга безпомощно към мен ръчи Sad Това продължи 2 месеца - има деца, които въобще не плачат като тръгнат на ясла или плачат само ден два и свикват, но за съжаление ние нямахме такъв късмет. Но пък през деня е спокоен, не плаче, играе си и лелките все ме успокояваха, че скоро ще спре да плаче и сутрин като си тръгвам. Доживях този момент съвсем на скоро Laughing Сега всички сме спокойни, че Дими ходи без драми на ясла и аз не сечувствам вече като майка престъпничка, която си зарязва детето, за да работи.
Аз лично те съветвам да изчакаш поне да направи годинка преди да пробваш с ясла. КОлкото по-големи са дечицата, по-лесно свикват да са без мама.

# 3
 • Варна
 • Мнения: 445
Аз мисля да си гледам детенце докато стане поне на годинка и половина. И аз съм се откъснала от външния свят, живея само за детенцето, но така ми е добре. Подали сме молба за детска ясла, искам да свиква отрано с другите деца, да не стане саможив. Пък след време ще му мислим за братче или сестриче.

# 4
 • Мнения: 28
аз ще съм вкъщи още поне година със сигурност,но мисля че тогава пак няма да искам да ходя никъде .Чак ме хваща срам. А относно гледачката-да,това е добра  идея,но нали въпроса е да е сред деца.А и не знам дали бих се доверила на чужд човек  ,абе май прекалявам,а?Като че ли само аз съм майка.А относно бабите-всички са в провинцията и не могат да отсъстват от работа.

# 5
 • София
 • Мнения: 2 141
Аз съм подала вече молба за ясли. Смятам да я пусна на годинка и два-три месеца. Никак не ми се иска да се отделям от нея, още повече, че се пада октомври-ноември да я дам на ясла. Но дотогава има много време, не се знае какво ще случи.

# 6
 • Вече в моята си приказка...
 • Мнения: 4 034
Аз тръгнах на работа, след като Ивайло направи две години. Месец преди това го дадох на ясла, за да свиква с обстановката. Много бързо свикна, стана по-самостоятелен и започна да говори повече.
Струва ми се, че не трябва да избързваш с връщането на работа, постои си още вкъщи, пък и нали майчинството е две години /нали не бъркам?/, защото аз бях платено майчинство точно две години, плюс няколко месеца за отпуските през годините.  Иначе аз съм ЗА яслата!

# 7
 • София, Света троица
 • Мнения: 351
Здравейте,
мен ме принудиха да се върна на работа, когато Ния беше на 9 месеца... оттогава я гледа детегледачка. През април мисля да я запиша на ясла... тогава тя ще е на година и 4-5 месеца. Знам, че и е по-добре вкъщи,но няма как все някога трябва да се сблъска и с външния свят. Когато и да тръгне все няма да  е подходящият момент- така че....

# 8
 • Sofia
 • Мнения: 1 393
Моето мнение е,че детето трябва да е достатъчно голямо да се защитава и да може да се обслужва,за да тръгне на ясла или детска градина.Все си мисля,че като са малки ще ги оставят мокри и няма да се грижат добре за тях.

# 9
 • София, Долината на малините ......
 • Мнения: 143
Аз съм тръгнала на ясла на 10 месечна възраст,защото майка ми е била студентка и вече е била прекъснала един път следването си заради брат ми.По разказите на баба ми съм се чувствала много добре там,бързо съм се адаптирала и затова се надявам така да стане и с моята дъщеря.Мисля да я пусна на ясла когато навърши година и един месец,защото приема започва от септември ,а ако не успея да си намеря работа ще я погледам още малко.Но от приятелки знам ,че децата най-бързо се развиват именно там,сред свои връстници.Разбира се направих проучване коя е най-добрата ясла в квартала,като ги обиколих всичките и разпитах други майки -избрах препоръчаната от тях и пуснах молба.Естествено, не искам да си представям как ще се разделим със София някоя септемрийска утрин на вратата на яслата  и колко рев ще му удари тя ,че и аз smile3518 но няма как !   

# 10
 • СОФИЯ
 • Мнения: 384
Дадох първото си дете на ясла на 1г и 2м - тогава бяхме студенти и нямаше друг начин, но сега съм твърдо за това детето да направи 3 години и тогава да го запиша на детска градина. Бях се зарекла, че ще гледам дъщеря си поне до 2 години, но се  получи така,че се върнах на работа преди да навърши 5 месеца. Сега я гледа баба й, но твърдо съм решила да расте в домашна обстановка до 3 години. Онази обич, внимание и търпение, сигурност и възможност сама да се превърне от бебе в дете , които можем да й дадем в къщи съм убедена ,че няма да намери в детската ясла!

# 11
 • София
 • Мнения: 2 566
И НА мЕН САмО ЯСлАТА мИ Е В ГлАВАТА. а бЕбЕТО НЯмА ОЩЕ 9м.

# 12
 • Своге
 • Мнения: 1 410
Четете ми мислите направо. Днес точно говорихме за яслата и май взехме решение да тръгне есента, т.е. на година и три месеца. Имам възцможност да остана вкъщи и да я гледам до 2 годинки, но най-вероятно няма да е така. Единствено се притеснявам от болестите, но дано се разминам с по-малко. детето рано или късно трябва да се раздели с мама и според мен колкото по-рано стане това, толкова по-лесно е.

# 13
 • Sofia
 • Мнения: 1 942
Аз водя Габчо с мен в офиса, защото си е мой. Скоро, обаче той ще започне да пълзи, да иска да ходи...не знам как ще се справям. Смятам на 1 годинка да го дам в частна ясла. Чула съм, че там са малко деца, условията са много добри и не боледуват толкова. Хем не искам да го отделям от мен, хем искам да се научи да общува с други деца. Мислех и за детегледачка, но май в яслата ще ми е по-спокойно.

# 14
 • Варна
 • Мнения: 317
И пред нас стои този проблем .Чудя се кога да го дам на ясла , искаме се да е с/д  деца , а в същото време ми се струва ,че не е готов за ясла , свикнал е много  с мен , страхувам се че ще плаче и т.н.Казаха ми че юни месец и септември имало големи приеми, а при нас се чака няколко месеца ...смятам др.седмица да обходя яслите около нас и да видя какви са условията?

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт