Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 230
Някой гледа ли днес НА КАФЕ С ГАЛА и по-точно рецептата за приготвяне на чийзкейк? Аз от петък го чакам и накрая го пропуснах...
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 864
Аз го гледах,  ама да ти кажа, точна рецепта нямаше.
Блата се прави от бисквити и много масло, и малко ром. (Това обясняваха, цитирам по памет). После се смесва много крема сирене (около 1 кг) със захар, ванилия (от тази на пръчките), настърган млечен шоколад и малко течна сметана.
Слага се във формата и в хладилника.

За украсата отгоре не можах да гледам, ама то там си е по желание.
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Незнам какво е забъркала Варвара, но аз правя чийзкейк по тази рецепта:
Чизкейк:

За основата:

2 ч. раздробени обикновени бисквити
1/2 ч.л. мляна канела
1/2 ч (113 гр.) разтопено масло (маргарин)

Крем:

450 гр.cream cheese стайна температура (ползвам извара)
1 ч. захар
3 яйца
1 ч.л. ванилен екстракт
кората на 1 лимон настъргана на дребно
450 гр сметана,желателно по-гъста (слагам заквасена сметана)

Също ще ни трябва разглобяваща се форма за торта 23 см.,алум. фолио и голяма форма за водна баня.

За основата:
В комбайна раздробяваме бисквитите и разбъркваме с маслото и канелата.На дъното на формата постиламе кръгче от пергаментна хартия и разстиламе сместа както по дъното,така и от страни.Утрамбоваме добре и слагаме в хладилника.

Приготвяне на крема:

Разбиваме с миксер на ниска скрост крим чиз-а,добавяме захарта и продължаваме да разбиваме докато сместа не стане гладка.Добавяме яйцата едно по едно,ванилията и лимона.Най-накрая добавяме сметаната.Масата трябва да е добре смесена,но не прекалено разбита.
Изваждаме основата от хладилника,изливаме крема.Слагаме формата върху парче фолио (аз правя двойно),слагаме я заедно с фолиото в друга по-голяма форма или дълбока тава,която наливаме с гореща вода и слагаме във фурната да се пече. Фолиото е нужно за да не затича вода във формата. Пече се във предварително загрята до 165 гр.С (325 F) фурна 50 минути. Чизкейка трябва леко да се поклаща,но след изстудяване той става по-плътен.След като изключите фурната оставете чизкейка вътре още за 1 час.След изстиване,сложете в хладилника минимум за 4 часа (най-удобно е за цяла нощ). След изваждане от хладилника се освобождава от формата и се украсява по желание.

В крема може да се сложат и нарязани плодове - пресни, от компот или от сладко, може и парченца шоколад, стафиди...

Получава се мнооого вкусен и лек десерт.
Цитирай
Цитат на: anomalia
Незнам какво е забъркала Варвара, но аз правя чийзкейк по тази рецепта:
Чизкейк:


Варвара я НЯМА  Naughty
Готви един младък момко на име Жорко  Peace
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Цитат
Варвара я НЯМА  Naughty
Готви един младък момко на име Жорко  Peace


Иииии, че ме е яяяяд колко пропускам  Sad Ама все ще уцеля някой път да го гледам. А какво стана с Варвара?
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 864
Варварка май са я уволнили. Такива слухове се носят. Казвам слухове, защото според мен не може да се вярва на писанията в жълтата преса.
Цитирай
Цитат на: anomalia
Цитат
Варвара я НЯМА  Naughty
Готви един младък момко на име Жорко  Peace


Иииии, че ме е яяяяд колко пропускам  Sad Ама все ще уцеля някой път да го гледам. А какво стана с Варвара?


Дали са път на младото  :yahoo_11:
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.