«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

ƒеца с увреждани€ и хронични забол€вани€
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
360-374 от 764 отговора


ћнени€: 7 774
ј ти къде си?
»наче и тук е много влажно в момента, мъгли се стел€т, и аз дишам трудно...сезона е такъв навс€къде   Tired
÷итирай

тук и там

ћнени€: 391
ј ти къде си?
»наче и тук е много влажно в момента, мъгли се стел€т, и аз дишам трудно...сезона е такъв навс€къде   Tired
Ѕелги€.Ќе знам и аз-л€тото като се пребираме,веднага усещам запрашени€ и мръсен въздух,но е факт че детето не боледува и въобще не и пречи.ћисл€,че по-скоро влагата и вли€е....
÷итирай

¬арна

ћнени€: 1 311
Ќие живеем до ¬арна и е много влажно , като започне тази влага и започват пристъпите.....—ега пак леко просвири. ƒа попитам по - опитните майки - еднакво ли тр€бва се чува дишането от л€во и от д€сно ....имам чувството че отд€сно се чува по- тихо самите вдишвани€.
ўе се гръмна вече - толкова продължително  свирене не е било - пак се започна.......иде ми да се  #2gunfire
« ѕоследна редакци€: чт, 28 ное 2013, 14:56 от klem4e »
÷итирай

—мол€н

ћнени€: 4
«дравейте момичета  Hug
включвам се във вашите редици, въпреки че на мо€ мъник не му е поставена диагноза астма, но точно вчера овлад€хме поредни€ му бронхиален спазъм и дотук наброихме общо 5  Crying or Very sad Ќашата сага започна миналата зима, когато го записахме в €слата. — първите два пристъпа лежахме в болница, тъй като уж карахме пневмони€ ... макар че вече се съмн€вам в това. “рети€ пристъп л€тото беше провокиран от вирусче със задна хрема, който незнам как овлад€хме с хомеопатични лекарства, макар че се влачихме 2 седмици болни. “ази есен проблемите ни започнаха отново с новата година в детската градина. ќктомври месец пихме сироп ¬ентолин за да облекчим спазъма и след 2 дена включих ј—— кидс за отхрачване. “ази седмица вече се наложи инхалаторно ¬ентолин и пак пием ј——. —игурна съм, че при нас пристъпите са провокирани от вируси. »маме алерги€ към јЅ-ци - досега е пил 3 вида и към трите направи реакци€-тежка уртикари€, за това и вече не сме€ изобщо да му давам. ћъчим да се лекуваме с други методи, с изключение на антибиотични капки за нос, които съм му капала заради зелени сополки. —ъжал€вам, че досаждам с всички тези подробности, но тъй като се постарах да прочета ц€лата тема, виждам че тук има много мами, които биха могли да ми помогнат със съвет и да ми насочат относно въпросите, които ме тормоз€т...
ќт всичко, което съм прочела дотук ми стана €сно, че установ€ването на алерги€та ни е много важен компонент от адекватното определ€не на правилно лечение. «а съжаление живе€ в отдалечен провинциален град, в който тестове за алергии прав€т само на деца над 5 годинки и на око местни€ лекар ни изписа ≈риус по схема още миналата зима, който аз на 2-та седмица спр€х да давам.... ƒосега мъника ми е про€в€вал реакци€ само към лекарствени продукти, за това и прецених, че е излишно да го тъпча с противоалергични... ¬ъпроса ми е - по каква схема пиете антихистамините - за определен сезон или месеци или само когато детето боледува и е със спазъм?
ƒруги€т ми въпрос е какви имуностимулатори предпочитате да давате за да увеличите съпротивителните сили на организма на дечицата. ќткакто сме на градина е изпил шишенце —амбукус, в момента е на коластра от Ѕиозин кидс, предвидила съм други€ месец »муномикс... ѕо препоръка на ЋЋ давах 10 дни Ѕронховаксом, 20 дни почивахме и точно 2 хапченца беше изпил от втори€ курс от 10 дни и направи спазъм без никакви видими причини (т.е. н€маше предварително хрема или н€какви други признаци) и аз набедих бронховаксома и го спр€х. ƒнес трети ден след разбол€ването на малки€ и аз съм с нестихваща кашлица... най-веро€тно спазъма отново е от вирусче, а не от лекарството... и сега ме е €д, че го спр€х  Rolling Eyes ўе съм ви благодарна на вс€какви съвети в тази насока.
“очно и аз исках да питам дали забел€звате н€каква връзка между пристъпите и влагата... ползвате ли н€какви специални влагоабсорбатори в спалните на децата?

—тига съм ви досаждала. Ѕлагодар€ предварително за отговорите  Hug
÷итирай


ћнени€: 689
ќт Ѕронховаксом доста народ се оплака дори само в тази тема. —поред мен не е за деца с астма; аз не съм го давала и не бих.
ƒавам витамини, рибено масло ≈скимо кидс, биозин кидс, саменто - редувам, не всичко наведнъж.
јнтихистаминов сироп ≈риус давам само при разбол€ване /за около 2 седмици/ - започвам го като почне да киха; не виждам да помага, но за всеки случай го давам.
ќздрав€вайте бързо!  Hug
÷итирай

—мол€н

ћнени€: 4
Barbabelle  Hug много ти благодар€ за отговора  bouquet аз едва след като направи пристъпа се разрових за този бронховаксом и се изплаших от отзивите. Ќо е факт, че от първи€ прием 10 дни детето ми много закрепна и изкара ц€л месец на градина без да се разбол€ва. ќттдавам го на него, пък знае ли човек  newsm78 скрита работа е ...
 ак го даваш този ≈скимо кидс  Rolling Eyes аз с нищо не мога да му го пробутам на мо€ мъник... чак има позиви за повръщане  Confused
÷итирай

¬арна

ћнени€: 1 311
Ќие след Ѕронховаксом направихме бронхит и след двадесетина дни ни диагностицираха със астма , защото направи н€колко спазъма. “ази година ни предписаха –еспивакс , но аз не го дадох.
÷итирай


ћнени€: 689
 ак го даваш този ≈скимо кидс  Rolling Eyes аз с нищо не мога да му го пробутам на мо€ мъник... чак има позиви за повръщане  Confused
јми мойто дете, да чукна на дърво, з€па на всичко, което е в лъжица. 35
ƒруги€т вариант е на дражета - –ибчо, но не тр€бва да се дъвче.
÷итирай

’асково

ћнени€: 2 042
ƒейзи, добре дошла и от мен  Hug — пожелани€ да имаш все по-малко поводи да пишеш тук  bouquet
¬се едно си описала нашата ситуаци€ - всичко, ама всичко е 1:1  Shocked, с изключение на алерги€та към јЅ. ћо€та н€ма, но и ние лекуваме спазмите без јЅ (просто не се налагат, да чукам на дърво, а и попадаме на доктори, които не ги см€тат за толкова нужни ).
«а противоалергичните - въпреки, че н€мате установена алерги€ към нещо (освен јЅ), имай предвид, че €вно детето реагира на вирусите като към алерген - спазъмът си е чиста алергична реакци€- и в този смисъл, вирусът не се различава от останалите алергени - влага, полени, растени€ - за да не го припознава организма като алерген, има нужда от антиалергично. јз съм доволна от ≈риуса, а в хода на почти вс€ко забол€ване педиатъра наред с другите неща, изписва ‘енистил капки - води се, че това дейста по-бързо, за момента, за разлика от ≈риус-а, който сейства с натрупване и има по-дълготрайно действие.
«а подпомагане на имунитета аз съм давала —аменто, рибено масло, вит. ÷ и др. —ега давам Ѕета-√люкан, вит. ÷, фреш вс€ка сутрин. “р€бва и риб. масло да взема, че свършиха капсулките вече. ƒавала съм и ≈скимо-то, обаче нещо не се харесваше много-много  Confused, и си продължихме с –ибчо касулки.
«а връзка на пристъпите с влагата - при нас май н€ма такава (дано и не се по€ви, де  Praynig), но е факт, че като ц€ло дечицата боледуват поече в студено-лажни€ период  Thinking
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 162
Ќие след Ѕронховаксом направихме бронхит и след двадесетина дни ни диагностицираха със астма , защото направи н€колко спазъма. “ази година ни предписаха –еспивакс , но аз не го дадох.
јми то е същото, активната съставка е същата  ooooh!  

 лемче, а как е “ошко, дано е остатъчно вече  Peace Praynig

ƒейзи, аз давам ксизал и съм доволна, по принцип при забол€ване 2*5к. , но сега му се събра месец и полвина вече, като беше здрав 3 седмици го давах само 1*5к.
»наче пием сингулер, есента изпихме едно шише  индер витал витаминен сироп; сега мисл€ да взема бъзак, препоръчаха ми го, н€кой давал ли е, за подсилване на имунната система, за астматичета било добре  Thinking
Ќе давам нищо, което може да алергизира-коластра, прополис, ехинаце€ и т.н., засега сме без алергичен компонент, но тр€бва да се внимава  Hug
÷итирай

—офи€,

ћнени€: 4 227
”ф - прочетох страничка и половина откакто не съм влизала, и незнам какво да напиша и аз Sick. ќсвен да се наред€ на опашката, хи хи. Ќай после усп€х да € заведа на лекар да € преслушат. ƒокторкатаме пита що ми € водиш като си € лекуваш перфектно. ≈ да ама все пак не съм лекар, и със слушалката уви немога да се оправ€, въпреки че и без не€ зна€ какво става вътре в кльощавото телце, дето н€ма и една торба кокали 35. ¬ътре ври и кипи, ха ха  35 така каза докторката, има спазъм, не е силен, щото н€ма свирене силно, но доста е изострено дишането и секрети, секрети, като коте мърка, хър - мър!!! 35  аза че е бронхит + пристъпа! ј всичко почна само с кратко и леко подкашл€не, отвчера и т€ точи сополите, киха по половин час без да спре и направо изстрелва едни жилави и гъсти секрети през носа, гол€м цирк сме!!! ј е гол€ма и може и да ги откашл€ и да ги отхрачва, но пусти толкова са много .... Ћечението си остава каквото сме си го предписали. »нхалации с ¬ентолин на 6 ч., инх. с пулмикорт на 12ч. по ц€ла ампула обаче, ≈риус и ћукосолван, вкючих го вчера след като се развлажни кашлицата, и определено има ефект.
Ћост спирай всичко и сополите сами ще си минат от само себе си, не се притесн€вай!
 лемче ти продължаваш ли да правиш инхалациите с вентолин, нали не си ги спр€ла за да се разсвири отново малчо. ј јЅ - то още ли го пиете?
Ќие след Ѕронховаксом направихме бронхит и след двадесетина дни ни диагностицираха със астма , защото направи н€колко спазъма. “ази година ни предписаха –еспивакс , но аз не го дадох.
ћ да и това - аз също не бих дала бронховаксом!
» ние пием ≈риус, въпреки че този път мислех да го смен€, щото все това ни изписват по принцип и все това и давам. ќбаче таткото като отишъл в аптеката забравил какво му казах и пак взел ≈риус - нищо де пак това ще пие. ѕреди го давах посто€нно - т. е от ранна есен - до късна пролет - само л€тото почивахме. —ега обаче го давам само когато е болна - т.е. ако е с пристъп или пък пие јЅ. — јЅ винаги задължително давам антихистамин и пробиотик!!!

¬нимание, докато пишехте, в темата б€ха публикувани 3 нови отговора.


’и хи браво браво, кофти оживление на темата ама какво да се прави.
÷итирай

—офи€,

ћнени€: 4 227
сега мисл€ да взема бъзак, препоръчаха ми го, н€кой давал ли е, за подсилване на имунната система, за астматичета било добре  Thinking
Ќе давам нищо, което може да алергизира-коластра, прополис, ехинаце€ и т.н., засега сме без алергичен компонент, но тр€бва да се внимава  Hug
ћеги и на мен ми го препоръчаха, даже една при€телка ми обеща да ми даде домашено правен, ама още не ми го е дала. “и ще купуваш ли - кажи какъв и откъде? ƒай линк да вид€.
јз сега се двоум€ още за »мунотрофина - чакам още отзиви за него, за да го поръчам!  Peace

“ова –ибчо е едни големи дражета, мо€та ги пиеше по едно време, после обаче забрави как се гълтат и все се опитваше да ги повърне, но миналата зима изпи много ..... Ћеле тази зима още нищо не съм давала, срам. ќбаче пък да отметна че изкара ц€л месец на ƒ√. ≈й това за шест  години си е постижение.
«а јнтихистамина още да добав€ –аличка го е описала много добре - точно така си е, алергична реакци€ към вируса - това е т.н. инфекциозна астма, но в почти 99% от случаите си € вод€т астмата алергично забол€ване без значение дали е алергична реакци€ съм вирус, или към алерген, абе все си е алерги€!!!
÷итирай

’асково

ћнени€: 2 042
сега мисл€ да взема бъзак, препоръчаха ми го, н€кой давал ли е, за подсилване на имунната система, за астматичета било добре  Thinking
јз пробвах, но опитът беше категоричен провал - дребната с такава ненавист го пиеше (а то беше само п 1 ч.л., и не чак толкова отвратително  Rolling Eyes), и повръщаше след него  Confused ќтказах се да давам, защото н€маше смисъл, но ако детето го приема безпроблемно, си мисл€, че е много добро  Peace Ќашето беше домашно, майка ми вс€ка госина прави, и т€ е много доволна...
јз да ви питам - мога ли на сво€ глава да смен€ ≈риуса със  сизал? ¬ид€х, че имам опаковка  сизал, а ≈риуса свършва, та поне да се изпие  сизала   newsm78
–ибчо-то не са много големи май  Rolling Eyes, јйфел, ти да не се бъркаш? ѕо-малки са от ƒетска радост, да кажем. ћоето момиче без проблем ги гълта, ама т€ си е малко маниак на тема вс€какви хапчета  даже и големите капсули Ѕета √люкан гълта лесно  Laughing
јйфелче, ако имаш възможнст да вземе домашен Ѕъз (или Ѕъзак  Rolling Eyes), не се колебай - поне наистина ще действа както се предполага  Peace —иропчето, което се продава в аптеките, и съдържа бъз, е —амбукус- ненужно скъп продукт, за мен де...
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 162
сега мисл€ да взема бъзак, препоръчаха ми го, н€кой давал ли е, за подсилване на имунната система, за астматичета било добре  Thinking
Ќе давам нищо, което може да алергизира-коластра, прополис, ехинаце€ и т.н., засега сме без алергичен компонент, но тр€бва да се внимава  Hug
ћеги и на мен ми го препоръчаха, даже една при€телка ми обеща да ми даде домашено правен, ама още не ми го е дала. “и ще купуваш ли - кажи какъв и откъде? ƒай линк да вид€.
јз сега се двоум€ още за »мунотрофина - чакам още отзиви за него, за да го поръчам!  Peace
“о€ сироп »мунотрофина много скъп, дали си струва... Shocked

«а Ѕъзак-вчера жената в биомагазина, в който пазарувам ми го препоръча, био продукт е,по една лъжичка сутрин на гладно, гол€мо шише е,май 0,700 мл, за ц€ла зима ще стигне, 12,90 е цената;) не мога да намер€ в нета точно този  Rolling Eyes

јз иначе давам и плодчета годжи бери по 5 вс€ка сутрин, при всички положени€ са полезни, но дали действат конкретно при вирусите ... по-скоро не  Crazy

“р€бва да вид€ как се казваше магазина, намира се на ÷ар —амуил, точно до ≈кзарх …осиф, жената е микробиолог, дава съвети и е многоо, много мила, обичам да пазарувам там  Hug
÷итирай

—офи€

ћнени€: 303
«дравейте момичета,

ќтдавна ви след€ и все се кан€ да пиша. ѕлаках на места като чета за толкова страдащи деца и майки - като нас Rolling Eyes
јз си имам момченце - на 3 год и 10 мес.  ърмих го 11 месеца, много внимателно го захраних и изобщо см€там, че имам добра хранителна и здравна култура и съответно подходът ми с него е бил добър. «апочна да боледува около първи€т си рожден ден - съответно пи јЅ и се лекувахме дълго и мъчително. Ќо още тогава лекарката препоръча инхалатор и см€там, че той много помогна. ѕосле същата година направи остър ларингоспазъм и лежахме в болница,след моето насто€ване ни изписаха за домашно лечение, защото аз вече си знаех - инхалации с физ.р-р или физ.р-р и вентолин. «а година направи общо 5 бронхиолита, които са лекувани с инхалации, антихистамини, муколитици и в краен случай јЅ.  ато ц€ло той се вли€е много добре от лекарства, редки са случаите, когато не помагат. ќбикновено вдига много висока “ - до 40 сме стигали, но вече претръпнала - след€ го и давам перипептици след 38, даже 38.4, см€там, че организмът тр€бва да се справ€ сам с вирусите.
ѕри него спазмите започват винаги с хрема. Ќ€ма такова нещо като безобидни сополи - винаги кашл€,пон€кога до вечерта. »ма баща със сенна хрема и кожни алергии, сами€т той е много светъл и синеок, имаше и дерматит като по-малък. “ака, че очаквано - всички казват, че има алергии, в съчетание с големи сливици + трета и слаб имунитет (тези вече са от мен Crying or Very sad Sad)
ѕремахнала съм всички цвет€ от дома, както и като ходи на гости, не разрешавам в помещението да има растени€. «абел€зала съм, че вли€€т. ƒруго - влагата, както знаете. ћомичетата от ¬арна разбират много добре. Ќай-страшни€ му пристъп беше през май на морето ooooh! ћиризмата зимата от печки и камини на дърва. Ќие имаме камина, ползваме € р€дко и много внимавам...защото дразни и мен. —ухи€т въздух много дразни лигавицата на гърло - ние овлажн€ваме с бебешките овлажнители, които не са особено ефикасни, но все пак се опитвам Praynig
Ћекарствата които най-често пием - ≈риус, ≈уреспал, инхалации с вентолин - сиропа не му действа добре, според мен, виброцил, коларгол или тобрекс - за носа, макситрол също.
ќпитахме хомеопати€, но направи 2 страшни пристъпа и не ми се рискува засега, защото накра€ приключваме с урбазон. #Crazy
ѕил е всички имуностимулатори, които можете да се сетите, но не виждам полза.  ато поотрасна мисл€, че »зопринозина усп€ва да овладее наченките на забол€ване.
≈риус и  сизал по схема за 3 месеца,3 месеца капки за сливиците - Ћимфомиозот. «а себе си мога да кажа, че тонзилотрена е супер медикамент,но малки€ не смуче таблетките, а ги гълта Tired
Ѕеше на лечение със —ингюлер за 9 м и подозирам, че скоро пак ще го пие, защото вече направи 2 спазъма след като го спр€хме.
“ази година пи по схема н€какъв медикамент - тип ваксина.ўе провер€ в къщи, от чужбина, който педиатърката много хвали. ≈, 2 пъти вече боледува, така, че в€ра им н€мам.
ћоите изводи са: много да се внимава със средата и въздуха, лечението с инхалатор-небулизатор дава най-добри и бързи резултати и при ларингоспазъм и при бронхоспазъм. ƒавам и чай, не мисл€, че му пречи - бъз, подбел, лайка, смесен. ќтб€гвам меда.ћайките познават много добре децата си и е добре да следват инстинктите си. Ќие сме обикал€ли по толкова лекари - всички казват едно и също като предположение, но се разминават в лечението. #Crazy #2gunfire
«а дните, които сте писали - и моето дете беше с ларингит, много кашл€ше, без “. «а седмица го овлад€х, непрекъснато слушам дишането и ми се струваше на моменти, че има проблем, но като го слушат лекарите - беше ќ .
ѕри последни€ бронхит, който беше с лоша с€нка на снимките, пи антимониум тартарикум не знам дали от него, но се отхрачи добре.
—тана толкова дълго, но се радвам, че ви открих Hug Hug Hug, зщаото и на мен ми тежи - все на тръни, пон€кога като в капан се чувствам:whistle: а не искам да занимавам при€телите си, защото все се оплаквам. –екорда да е здрав е бил един месец, досега.
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
360-374 от 764 отговора