Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Под гъбата

Мнения: 1 115
1 заек /бройлерен/, може и с пилешко филе
1 кофичка заквасена сметана голяма
1 пръчка пушено топено сирене или 1 кутийка Хелиос
1 пакетче чисто масло или маргарин
500 грама дребен лук или едър разрязан на четвъртини
1 кубче пилешки бульон /по желание/
Разфасовайте заекът като отделите задните бутчета,нарежете на филийки месото до гръбнака без да го отделяте, и разделите двете предни бутчета.В голям тиган или тенджера разтопете маслото и сложете месото да се запържва до порозовяване. Извадете от маслото парчетата и подредете в йенска тенджера или гювеч. В същата мазнина сложете дребните обелени лукчета или нарязаните едри Глави на четвъртинки. Задушавайте ги до промяна на цвета им. Разбъркайте сметаната с равно количество вода и нарежете топеното сирене. Изсипете върху лука сиренето и затоплете. Добавете сметаната и разбъркайте добре. Изсипете върху месото и печете поне 1 час. Времето за печене е индивидуално според фурната ви и градусите.
Принципно аз пека на максимално т.е 4 за час.
За допълнителна гарнитура можете да добавите броколи.
« Последна редакция: пт, 10 фев 2006, 22:19 от mama_mima »
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.