Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София- Wien

Мнения: 2 142
Момичета, явно от бременността, ме е ударил такъв амок, че не мога да се сетя, какво да направя със свинско, но нещо "по-завързанко", като за гости. Искам да задуша свински пържолки. Дайте вкусни, изпитани идеи!  Благодаря!
Цитирай

Варна

Мнения: 1 656
Нареждаш месцето на дъното на тавичка или малък гювеч,отгоре накъсваш парченца топено сирене и слагаш мариновани гъбки и така докато свърши месцето.Заливаш с една кофичка малка заквасена сметана и печеш.
Подправките са по твое желание!
Цитирай

Варна

Мнения: 1 656
Начукваш пържолките и ги подправяш с черен пипер и сол.Печеш ги до готовност с малко водичка или винце.Като станат готови слагаш по едно парче топено сирене и едно кръгче домат и запичаш още 3-4 минути.При сервиране поръсваш със ситно нарязан магданоз и можеш да поднесеш върху канапе от пържена филийка с яйце!
Цитирай

Sofia

Мнения: 458
Една идея и от мен:
Начуквам пържолите, насолявам с Пикантина и слагам в йена, отгоре - кисели краставички, гъби /буркан/, топено сирене и пак пържолки, заливам със сметана и пека.
Добър апетит!
Цитирай

София- Wien

Мнения: 2 142
Ами може да ги направя със сметана, както ми казвате, че отдавна не съм ги правила така. newsm78 Вече ми се изчерпаха идеите за свински пържоли
Цитирай

Кк

Мнения: 205
аз мога да ти предложа рецепта но е за скара ,начукваш пържолите на много тънко ,слагаш едно парченце кашкавал и едно парченце нещо пушено аз обикновенно слагам или бекон или пуш.гърди загръщаш на две и забождаш една кл.за зъби Hug
Цитирай

София- Wien

Мнения: 2 142
off , благодаря ти и на теб ще я пробвам тази рецепта, но лятото, когато правим скара, че с тези модерни жилища без врати  Sick Освен това питам за гости, предпочитам да е нещо, което ще си къкри докато си седим и си говорим на масата, а не да робувам до печката.
Цитирай
I az bix dala edna rezepta:produkti:zelevi lista sv.meso topeno sirene gabi luk narqzan na 6aibi i podpravki kakvito obi4ate.Vsi4ko tova se smesva i se palnqt zelevite lista uvivat se podobno na sarmi slagat se v guve4 ili ienska tendjera i se pekat.Dobar apetit.
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 29
Сигурно по това време вече си си решила проблема, но все пак ако мога да ти бъда полезна с една рецепта за пържоли в йенска тенджера/за около 1кг месо/.
Прави се смес от 1ч.л. черен пипер, 1с.л. червен пипер, 2с.л. чубрица, 1с.л. сол и друга смес от кисело мляко /желателно с по-висока масленост/, 1 скилидка счукан чесън, 2-3с.л. сос "Айоли"/може и млечна майонеза/ и 1с.л. горчица.
На дъното на ейнската тенджера се слага малко мазнина и 1/2 глава нарязан на дребно лук нареждат се пласт пържоли като първо се потапят в сухата смес и след това в сместта от кисело мляко, като не го отцеждаш/, пласт кашкавал и така докато отгоре завършваш с пържоли и заливаш до половината с вино /около половин водна чаша/. Пече се на слаба фурна около два -три часа.
За тези пържоли използвам гарнитура от гъби.
Цитирай

София- Wien

Мнения: 2 142
Благодаря, приемам още идеи   bouquet Празника ми е в сряда, но си подготвям менюто, защото трябва да си разпределя времето.
Цитирай


Мнения: 5 768
Овкусяваш си пържолките.Овалваш в брашънце, изтупваш излишното и пържиш до червено в малко мазнина.После вариантите са 2:
1.Изпържените пържоли нареждаш в тава.В мазнината запържваш няколко скилидки чесън
наливаш чаша вино и вода(колкото да покрие пържолите)и като заври изливаш в/у месото, загъваш с фолио и печеш.Ако искаш можеш да сложиш гъбки.А ако остане повече сос сгъстяваш с брашно.
2.Като се зачервят пържолките, слагаш чесъна и гъбките, наливаш виното и задушаваш на тих огън.
За гарнитура-картофи, ориз...
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.