Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 170
Мили дами, бихте ли ми препоръчали рецепта за приготвяне на Пейпър стек. Няколко пъти опитвам, взимам крехко телешко, пека го на грил-тигана като предварително съм го овкусила с черен, зелен и бял пипер. Резултат - отвън изглежда доста апетитно, но винаги огвътре е недоизпечен, дори направо суров.
Не мога да постигна резултат като в добрите ресторанти. Знаете ли каква е тайната в приготвянето на този стек?
Цитирай

София

Мнения: 750
Мили дами, бихте ли ми препоръчали рецепта за приготвяне на Пейпър стек. Няколко пъти опитвам, взимам крехко телешко, пека го на грил-тигана като предварително съм го овкусила с черен, зелен и бял пипер. Резултат - отвън изглежда доста апетитно, но винаги огвътре е недоизпечен, дори направо суров.
Не мога да постигна резултат като в добрите ресторанти. Знаете ли каква е тайната в приготвянето на този стек?

"Пепър" имаш предвид, нали?!  Wink
До колкото разбирам постигаш чудесен "алангле" резултат.  Smile

В приготвянето на този стек има разни трикове, от които основният се състои в здравото набождане на суровото месо с едно приспособление, което прилича много на кензан (подложка за икебана, представляваща дъсчица, по която са набодено много "пирончета"). Така се разкъсват добре мускулните влакна и месото остава крехко при обработката, независимо от това колко време го печеш, за да постигнеш желана степен на суровост или "сготвеност". За съжаление не знам в БГ дали се продава такова нещо.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.