«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

Ѕременност с термин месец...
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
165-179 от 725 отговора

јнкета

 акви еднократни пелени ще ползвате като за начало?

 (√ласуването приключено: ср, 04 дек 2013, 17:46)
ћоже да изберете максимум 2 опции.
¬ъведи тво€ глас


ћнени€: 339
ѕод нас живее един възрастен мъж, който е доста глух и основно живее в ста€та, ко€то ползваме за спалн€. «атова гледам да се шуми в другите стаи, които знам, че не обитава...Ќо май ще идват синът или дъщер€та и огава не знам как ще е...
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 19
babyface76 «а —ано взех прах, а не течен ( опаковката е лилава ) ..   упих го от специализиран магазин на —ано. ¬се още не са ми изсъхнали дрешките .. утре ще дам повече инфо.. ќт слънчево време в момента вали дъжд  #Cussing out
—ега като ги пипам и миришат хубаво, но слабо...
÷итирай

RSA

ћнени€: 598
добро утро и от мен Smile
ј, сетих се, н€кой се чудеше защо му е крема за зърна, за мен пък това е сигурно най-важното, което тр€бва да взема в болницата, с щерка ми имах неверо€тни рагади, у-ж-а-с..“ака че, вземете си, пък нека се окаже излишно.

јз се чудех. јма имам. ≈дна при€телка ми донесе на бейби шауъра. ќсвен това ще има в чантата-подарък, ко€то ще ми дадат от болницата.

Rosi4kaS дай да видим снимки!  Flutter

÷итирай

Ѕлизо до морето (200 м)

ћнени€: 10
«дравейте!
¬ предишната тема не усп€х да се включа  Rolling Eyes ћалки€ не беше на градина почти 3 седмици, та н€мах никакво свободно време. ¬ тази връзка, стискам палци на  айлис детенцето да се оправи бързо и този път да е по-трайно Hug ƒругите болни дечица също да оздрав€ват бързо, за да отпаднат поне тези тревоги на мамите Love
«а ’иполенда б€х първа кипра, защото отдавна б€х харесала на малки€ едно €кенце. ¬зех акт.гимнастика за една племенничка, неотдавна родена. » други дреболийки за децата. ќсновните подаръци ги поръчах от ћай“ойса, чакам ги другата седмица. ѕреди малко поръчах 2 нощници и халатче от онзи сайт дето  айлис го беше споделила. Ќощниците поръчах S-ки, дано се намърдвам в т€х...
ƒнес нещо не си харесах движени€та на бебока и преди об€д хукнах да ми прав€т запис на тоновете (което ми е за първи път, при положение, че е 3-та бременност ooooh!). —трахотно държание и обслужване получих, а б€х в окръжната ћЅјЋ, не по частните... ¬сичко се оказа наред, об€сниха ми, че процедурата е напълно безплатна, похвалиха ме, че щом съм се притеснила - хубаво е, че съм дошла и ми предложиха да идвам вс€ка седмица на запис - напълно безплатно Smile “ака съм щ€ла да опознавам персонала и ако реша да раждам при т€х - да се чувствам по-комфортно Love
«а съседите - при нас горе живееше една глуха баба, което ни устройваше идеално. —ега май го дават под наем на студенти и има чалгарски изпълнени€, но засега са р€дкост. ƒолу са офиси, което също е перфектно - никой не притесн€ваме с тропането на децата. ѕовече ме притесн€ва отвратителни€ асансьор във входа, който е сигурно на 50 години и шума от него в стаичката, в ко€то живот и здраве ще сме с бебето е нечовешки... ¬се едно излита и каца самолет - и това средно през 5 минути  ooooh! ooooh! ooooh!
÷итирай

—илистра

ћнени€: 18
 ак сте мами?
јз не мога сп€ ормално вече. ќбичам да прекрачвам завивката и така да сп€ мо€ се бори с мен за не€ обаче €вно не усп€ва 35 само така ми е удобно. ƒоки ми забрани да сп€ по гръб каза че €вно притискам н€какви нерви и от това ми се схваща десни€ крак. ¬ общи линни май наи добре сп€ полу седнала ама и така се схващам ooooh!.
ƒнес с мама говорихме за колана който ще купуваме за прист€гане на тумбачето н€кои още ден след раждането го слагат но все пак кога ли е наи добре да се сложи. ѕритесн€ваме това да не ми остане коремче че след операци€та тъкмо се прибра и мо€ се погрижи да го надуе 35
 аилис радвам се че сте по добре.
÷итирай

Yambol

ћнени€: 30
«дравейте,момичета Hug» аз мислех да питам относно праховете за пране какво ползвате ама €вно тео бебе си остава най-добри€ до момента,и на дъщер€ ми дрешките с него пер€х.
ƒ≈—»-89,и аз точно като тебе сп€ и ћћ се оплаква че му изстива кръста ама кво да направ€ ,иначе н€ма спане.ѕо гръб е абсурд,още при обръщането и започва адски€ задух.ј вече ме бол€т отстрани €бълките на краката от лежане,ама ще се трае.» днес едни болки в корените на косата,та не се издържат.
 айлис,дано се оправ€те бързо бързо.
«а съседите слава богу в наши€ вход почти н€ма обитатели и е много спокойно,сигурно ние сме най-шумните,понеже други деца н€ма. 35
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 977
‘ейсче, не знам дали ще ти е утеха, но седалищните бебета не са особено активни, в сравнение с другите. »мам опит вече с две. «атова не се навивай излишно.

 айлис, скорошно оздрав€ване. »скрено ти съчувствам, много добре знам колко е тежко когато те завърти това колело, а в това състо€ние е направо геройство да се справ€ме.
ћо€т син май е хванал варицела, до ден ще си покаже, че днес вид€х само една пъпка -мехур и две дребни. ћо€т лекар ме увер€ва, че щом съм € карала имам имунитет, но да ми е мирна главата ще пусна изследване за маркери.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 551
«дравейте! “амън се позарадвах, че лека полека и аз и детенцето се постабилизираме и ... ново 20. ¬ петък сутринта т€ се събуди със зверски подуда ръчичка. Ќикакви мазила не помогнаха и в събота сутринта ходихме на спешен к-т + на дерматолог в ћј, с други думи прекарахме ден€ по болници. Sad ѕотвърди се, че е реакци€ към ухапване от насекомо. ћного ни е криво, защото точно мин.седмица нали ви б€х писала, че беше на€дена на много места по краката и дупето. ѕръскахме ста€та, чистихме и... нищо. —ега ухапването е било само на 1 м€сто, но просто не доум€ваме от какво. ¬чера пак напръскахме и се изнесохме да стои 24 ч. Ќо сега направо не сме€ да € остав€ пак да спи там. Sad

cybercat, този списък за ёј– ли е? «ащото за тук (поне за повечето болници) определено поне половината неща са излишни.

ћаги “одорова, ти си била късметлийка, че не си имала проблем с гърдите. «а мен лично крем за зърна е задълже. Ќа мен не ми помогнаха 2 крема, но пък има жени, на които помагат и според мен е хубаво да просъства в багажа.  

babyface, поуспокоиха ли се контракциите? јз днес следоб€д също по едно време б€х със ст€гани€ на 10 мин » болки... Ќо понеже съм при родителите ми  и си забравих магнези€ последни€т ми прием беше вчера сутринта. “а сигурно заради това...

 айлис, радвам се, че товето детенце вече е по-добре!  Hug “ова с јЅ ѕј  е ужасно просто. Sad Ќие свършихме последни€ (сигурно пети за 3 месеца) в четвъртък и вчера дерматологът искаше пак да започнем поради опасени€ от инфекци€ в ръката. —лед много мислене решихме да изчакаме ден-два и за щастие засега удържаме положението само с ƒипрогента. ¬ълшебен мехлем! Praynig » ≈риус де.

« ѕоследна редакци€: нд, 24 ное 2013, 18:50 от ♥ѕандичка♥ »
÷итирай


ћнени€: 190
≈то ме и мен след 8-часови лекции при един идиот, който усп€ интересна матери€ да превърне в пълна скука! √ол€мо постижение е това!

‘ейсче, ако не ти понас€ джаза като средство за отмъщение, можеш да го пускаш и да излизаш навън. ќправданието ще бъде, че така създавате илюзи€, че има н€кой вкъщи срещу крадци  35 Ќе знам обаче зимата доколко ще бъде ефикасно за съседите отгоре - по-скоро ще е тормоз за тези на ваши€ етаж. “ова средство е по-скоро за л€тото.
Ќие със съседи проблеми н€маме, освен с един изкуф€л старец, който се оплакваше по едно време, че много съм тупала хахахха ≈ми, как н€ма да тупам, като имаме котка! ѕък и какво му пречи? —трахотен шум вдигам, като се има предвид, че сме на централна улица с рейсове, а пък праха от улицата е много по-гол€м от този, който идва от завивките.
«а надуваемата ваничка - не ми се струва практична дори за пътуващи хора - много лесно се пука, а и дори да не се спука, ако не € ползваш, пластмасата в един момент сдава багажа; освен това посто€нното надуване не ми е по вкуса, веро€тно ще € захвърл€ в първи€ кош  Mr. Green
за количката - поне този път е имало успешен изход това твое прежив€ване, че все удр€ш на камък досега.

за подготовката ми за раждането - ћћ вика - абе ти луда ли си, 2 месеца има дотогава!  ак да му об€сн€, че може и да н€ма толкова време, на него философи€та е, че за всичко има време.

__Malcho__, за праховете - н€мам опит, но аз лично бих предпочела да н€ма миризма от бебешките дрехи, дори на мен да ми е при€тна.  —поред мен е по-добре за бебето. јз пробвах с Ѕочко и съм доволна - миришеше съвсем леко като изсъхнаха, а вече не миришат изобщо.

относно списъците с необходимите вещи - доста от нещата на cybercat в нашите болници не ги искат, затова просто си питайте в конкретната болница какви са им изисквани€та. ¬ мо€та например не искат да се носи нощница /аз въпреки това ще си взема/, не искат да се носи нищо за бебето като памперси и спирт например, само при изписването. “ака че има си разлика от болница до болница.

Magi Todorova, можеш да облекчиш тази болка с упражнени€ - ако не на курсове, виж в нета, има много об€снени€ как да стане това. Ќаистина помага, не е нужно да се страда излишно, като може да се реши проблема.

zuzi_79, отлични новини, само това да се чува!

 айлис, ѕанди,  Hug за двете и дечицата ви - не свършиха вашите мъки!

ј пък мо€т хубостник откакто съм тръгнала на лекции през ц€лото време танцува в мен - не мога да разбера харесват ли му или протестира, но коремът ми не спира да се движи по ц€л ден докато съм там  #Crazy
÷итирай

Hinter`m Mond gleich links

ћнени€: 1 265
 ое му е "бебето" на “ео Ѕебе?

— “ео Ѕебе пера само по изключение парцали и постелки за пода, за които ми е жал да хаб€ ‘рош-а.
÷итирай

RSA

ћнени€: 598

cybercat, този списък за ёј– ли е? «ащото за тук (поне за повечето болници) определено поне половината неща са излишни.


ƒа, ѕандичке, за ёј– е.
«нам, че в Ѕългари€ повечето неща са излишни, първото ми дете е родено в Ѕългари€.

ќх, пак ме почнаха едни киселини...  #Puppy dog
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 551
 ое му е "бебето" на “ео Ѕебе?

— “ео Ѕебе пера само по изключение парцали и постелки за пода, за които ми е жал да хаб€ ‘рош-а.

“ова е като вечните спорове за купешките пюрета, памерсите, пластмасовите шишета и т.н и т.н... ѕерфектно н€ма. „есто е до това кое понас€ добре на нашето дете. “ова, разбира се, не означава да не се информираме за нещата, които не се виждат с просто око.

 отке, искам да те попитам за този вит.  , тъй като, признавам си, за първи път чувам сега от теб за такава профилактика.  ак да разбера дали на ѕандата е правена такава? » защо очевидно информаци€ за такова нещо чисто и просто липсва? ¬ смисъл не е нещо, за което всеки знае, както например за ваксините. » не е ли това поредното нещо, което е въпрос на възгледи и избор, тоест едни в€рват, че тр€бва да се направи, а други, че не или дори може да навреди?
÷итирай

Hinter`m Mond gleich links

ћнени€: 1 265
“ова е като вечните спорове за купешките пюрета, памерсите, в пластмасовите шишета за јћ и т.н и т.н... ѕерфектно н€ма и често е до това кое понас€ добре на нашето дете.

ƒа, но има съвсем обективни критерии, според които нещо е вредно.  акто в козметиката вече не слагат парабени и фталати, защото са доказано вредни. »ли маргаринът е вреден. “ака и фосфатите в праха за пране за вредни, избелващите вещества, етц.

«а вит.   - тр€бва да пише в епикризата. Ќе мисл€, че е въпрос на възгледи. ѕрилага се като стандартна профилактика в повечето държави. Ќ€ма известни на медицината противопоказани€ или нежелани ефекти. ≈стествено, имаш правото да го откажеш, но на мен продължава да ми е абсолютно не€сно защо н€кой би отказал нещо, което не може да навреди, но за сметка на това може много да помогне. ѕросто не го разбирам  newsm78
» докато за ваксините разбирам тревогите на родителите, за вит. ƒ и вит.   са ми абсолютно не€сни. (ƒосега не съм виждала в практиката си дете, предозирано с един от двата витамина, но съм виждала такива със сериозни последстви€ от неприемането им (вкл. смърт).
÷итирай

там,където сърцето ме е отвело.... :)

ћнени€: 195
 отке,благодар€ за инфото за “ео Ѕебе!  Peace
÷итирай


ћнени€: 339
 оте, а ако не е направена такава профилактика при раждането сега късно ли е? Rolling Eyes јз отивам да търс€ епикризи....
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
165-179 от 725 отговора