Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 88 отговора

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
1пакет суха мая, 1ч.л.сода, 1с.л.кисело мляко,2яйца, 1ч.л., 1щипка захар, 1/2ч.ч. олио, брашно окло 1кг, 700мл. вода.
От двете яйца се заделя единия жълтък.Содата се разбърква с киселото мляко и от всички останали продукти се замесва меко тесто и се оставя да втаса.След това се късат средни по големина топчета, натискат се леко с длан и с точилка се разточват на ленти с големина по желание.В единия край на лентата се слага парче кремвирш(аз режа един на средата и го разделям на две по дебелина) и парче кашкавал(кашкавала да не е много, че при печенето изтича).Завива се на руло, слага се в тава и се намазва с жълъка, в който е добавено малко олио и щипка сол.Пече се на около 180градуса.Пускам снимка за да имате поне бегла представа на вид какво представляват, като фотограф хич ме няма.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=13689&photo=23
 Стават меки и вкусни.На мъжа ми и детето вече са им любими.Ако на някой нещо не му е ясно, ще обяснявам с удоволствие!
« Последна редакция: чт, 26 юли 2007, 18:15 от Биляна »
Цитирай

Някъде...далече от тук...

Мнения: 310
Много благодаря за рецептата  Love
Цитирай

Варна

Мнения: 1 656
Страхотно звучи,ще я опитам задължително!  bouquet
Цитирай

Vienna, AUT

Мнения: 533
Мерсииииии  smile3525
Точно така изглеждащи съм ги яла много отдавна и сега с удоволствие ще ги направя.
Цитирай

София- Wien

Мнения: 2 142
Днес ги направих станаха- супеер! Много благодаря за рецептата. Влиза в нашето меню!
Цитирай

близо до морето

Мнения: 22
Ще ги пробвам със сигурност.Изглеждат много вкусни. newsm10
Цитирай

Велико Търново/Бургас

Мнения: 1 154
Аз ги правя с готово тесто и с кремвички(кренввиш с кашкавал)само дето тестото го разточвам на гълга лента и увивам около кремвиша Peace
Цитирай

Варна

Мнения: 6 760
Биляна, разгледах ти снимките - потекоха ми лигите!  Very Happy

Сладкишът Негърче сложен ли е за изпълнение - изглежда много вкусен.  Love

Ако вече си давала рецептата, дай линка към нея, плийз!  Flutter

Цитирай

SOFIA

Мнения: 139
СУПЕР  !
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
michel , много се радвам, че са ти харесали.
 Киса , "Негърчето" е много лесно за изпълнение, а и много вкусно.Пускам ти рецептата:
  За тестото:
1 кофичка кисело мляко
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. ч. захар
1/2 ч. ч. олио
2 1/2 ч. ч. брашно
2 с. л. какао
1 ч. л. канела

За заливката:
125 гр. масло
1 с. л. какао
7 с. л. вода
1 ч. ч. пудра захар (може и кристална)


 
ПРИГОТВЯНЕ:
Тестото се приготвя като всички продукти се объркват добре (най-лесно става с вилица) в изброената последователност - разбъркват се най-напред киселото мляко със содата, добавя се захарта и т. н. Сместта се изсипва в подходяща тавичка и се пече в предварително загрята на 180 - 200 градуса фурна. Проверява се дали е готово с клечка за зъби (ако по клечката не остава сурово тесто, значи е готово). Оставя се да изстине, нарязва се на парчета и се залива с горещата заливка. Заливката се приготвя като в огнеупорна купа се поставят съставките за нея и се завират на котлона около 3 минути или докато се разтопи захарта, ако използваме кристална.
Цитирай

Варна

Мнения: 6 760
Биляна, мерси за рецептата, изглежда лесна, като я направя  ще кажа как е станало.  Wink
Цитирай

на 5 етаж в ляво

Мнения: 1 389
сега изкарах 1вата тава с кренвиршките.Ами станаха жестоки.
Абе Биляна,започнах с милинките миналата неделя,тази направих кренвиршки,то май ще се науча много добре да се справям с тестените наща.Аз преди казвах,че само сладкиши ми се удават да правя,ама с тези твои рецепти каква стана тя.....
Сега за следващата неделя ще чакам друга рецепта за тестени неща.Давай нещо че моите отсега ме питат какво ще бъде за следващата неделя... Laughing
Цитирай

Варна

Мнения: 6 760
сега изкарах 1вата тава с кренвиршките.Ами станаха жестоки.
Абе Биляна,започнах с милинките миналата неделя,тази направих кренвиршки,то май ще се науча много добре да се справям с тестените наща.Аз преди казвах,че само сладкиши ми се удават да правя,ама с тези твои рецепти каква стана тя.....
Сега за следващата неделя ще чакам друга рецепта за тестени неща.Давай нещо че моите отсега ме питат какво ще бъде за следващата неделя... Laughing

Тъй, тъй! Готварския напоследък много ме амбицира - ето вчера направих питка Слънце - като за първи път в живота стана доста прилична!
Кекс по рецепта взета от тук също, имам мераци и за още нещица... мдам... Love
Цитирай


Мнения: 8 579
Тестото за кремвиршките е чудесно! Понеже кренвиршите ми бяха малко, направих една тава с тях, а останалото тесто разточих на кръг, нарязах го като за кифлички и сложих пълнеж от хамбургски салам, гъби /всичкото наситно/, чер пипер, едно яйце. Получи се страхотна вкусотия! Благодаря на Биляна за сполучливите рецепти!  bouquet Сега на ред е "негърчето"! Все си мисля, че това е един сладкиш, който правех преди години, и който се казваше "негърско дупе"!!! Embarassed Да не вземе сега да ви се отяде?!  Very HappyПомня, че беше много вкусен.
Цитирай

Варна

Мнения: 6 760
Все си мисля, че това е един сладкиш, който правех преди години, и който се казваше "негърско дупе"!!! Embarassed Да не вземе сега да ви се отяде?!  Very HappyПомня, че беше много вкусен.

Еееее...."негърско дупе"  ooooh!

Как да не го направи човек?!  Mr. Green
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 88 отговора