Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 12 фев. 2006, 00:08 ч.

как се прави сирене?

  • 412
  • 1
  •   1
Отговори
  • Мнения: 7 809
сдобих се с мая zа сирене
чакам вашата помощ  Praynig

# 1
  • Балчик-Сливен
  • Мнения: 1 041
Загряваш млякото до температура 65-70 градуса.Не повече!После го чакаш да истине до 37 градуса.Слагаш маята-на нея си пише съотношение литри-капки мая.разбъркваш.Ако има и дикалциев фосфат също се добавя/и при него си има точна доза/ .Разбъркваш и слагаш млякото в правоъгълна тава,за да има форма.След като стане на гъсто кисело мляко,разрязваш с нож на квадрати ,за да излезе водата и в избрана от теб форма с дупчици/може да надупчиш кутии от сладолед/ слагаш вътре тензух и парче от сиренето,за да се отцеди.След като се отцедят, се осоляват в саламура.Успех и се похвали после!!! Laughing

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт