Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

при палмите и алигаторите,FL

Мнения: 901
Здравеите, знае ли някой как да сготвя такова пиле, търсих из нета такава рецепта но нищо не изскочи.
Цитирай
Това е моята рецепта

Пиле в сладко кисел сос

ПРОДУКТИ:
4 пилешки филета
по 1 с. л. соев сос, олио и нишесте - за марината
1 скилидка чесън, сирно накълцана
1 изравнена ч. л. смлян или 1 с. л. нарязан на ситно пресен джинджифил
1 зелена чушка
3 резена ананас
2 глави лук
4 с. л. олио
2 с. л. соев сос
1/3 ч. ч. сок от ананас
3 с. л. винен оцет
2 с. л. кетчуп
1 ч. л. захар

ПРИГОТВЯНЕ:
Месото се нарязва на ивици с дебелина 1 cм и се слага за 1 час в марината, приготвена от добре разбъркани соев сос, олио, нишесте и ситно накълцаните скилидка чесън и джинджифил.
Чушката и ананасът се нарязват на парченца. Лукът се настъргва на ренде. Подсушеното месо се овалва в брашно и се пържи до зачервяване в предварително затоплено олио. Изважда се в супена чиния и се оставя на топло. Зеленчуците се запържват в 2 с. л. олио за 3 мин. Към тях се прибавят добре разбърканите останали продукти и се дозапържват за още 2 мин. Слага се месото, задушават се още малко и се сервират с гарнитура варен ориз или спагети.
 
PS: Не съм я изпробвала. Все не мога да се наканя. Ако го направиш, моля те сподели как се е получило.
Цитирай

Варна

Мнения: 4 645
Моята рецепта е много мързелива, какво да правя...
Значи пилешко месо-филе или каквото и да е обезкостено и нарязано на жулиенчета или на хапки, както ти харесва. Поръсвам с черен пипер/или микс, какъвто харесваш/, може да се подправи с малко соев сос. Та в тефлонов тиган/дълбок/ разтопявам малко масло и слагам пилешкото месо вътре, слагам капак и оставям малко да се задуши. Течността се изпарява и тогава разбърквам парчетата които се пържат/пекат до златиста коричка. Когато всички са готови, сипвам вътре 1 сладко-кисел сос на Ънкъл Бенс и след 3-4 минути изключвам котлона и оставям да поври още малко. Същото става и с филе от бяла риба, там времето за приготвяне е много по-малко и като подправка слагам босилек, така ми харесва...
По същия начин пилешкото може да се приготви и с други неща. Вместо сладко-киселия сос да се сложи заквасена сметана. Или пък след месото/изваждам го от тигана/, задушавам едро нарязан лук в масло, гъби, и при готовност връщам месото. Въобще...импровизации много.
Цитирай

при палмите и алигаторите,FL

Мнения: 901
благодаря ви обешавам след като се пробвам да съобшя резултатите
Цитирай


Мнения: 415
Така го правя и аз  Smile , става бързо и много вкусно. За гарнитура напоследък ползвам кафявия ориз на Арно - много е добър. Горната рецепта обаче ме заинтригува, та ще взема да я опитам и нея...
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.