Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 4 358
Кулинарки, имам един хек във фризера и се чудя как да го сготвя.
Хич не обичам да ми мирише на риба, затова моля да не е панирано или пържено!
Цитирай

SOFIA

Мнения: 139
Панирай я с дебела панировка / брашно,яйце,галета/ иначе не виждам как  да не  ти мирише.Преди панировката - чесън,лимон,копър,сол.
Сухичките рибки ги правя така.
Приятно готвене.  chef
Цитирай

Sofia

Мнения: 458
сребрист хек по воденичарски
1.3 кг  сребрист хек
100 г масло
1/2 ч.ч. (100 мл) растително масло
600 г червени домати
2 глави чесън
80 г брашно
1 бр. лимон
сол

Почистената риба се нарязва на порции, осолява се и се овалва в брашно, пържи се в силно сгорещено олио. Опържената риба се залива със сос от нарязаните и предварително запържени в масло червени домати, чесън и магданоз. Сервира се гарнирана с варени картофи и подкиселена с лимонов сок.
Цитирай


Мнения: 3 663
доматен сос, подправки по избор и в една йенска тенджера
става за отрицателно време
аз слагам и орехчета малко ако имам
Цитирай

София

Мнения: 368
450 г хек
300 г /1 брой голям/ домати
45г /3 препълнени с. л./ галета
червен пипер
щипка захар
3 супена лъжици олио
магданоз
2-3 непълни супени лъжици брашно
сол на вкус
 Измитата риба се реже на порции и се посолява. Доматите, нарязани на кръгове, се разстилат на дъното на съда, в който ще се пече ястието, и се поръсват със сол, червен пипер, магданоз, захар и галета. Върху доматите се нареждат порциите риба, които се намазват с глазура от олио, разбъркано с малко брашно и червен пипер. Ястието се залива с олио. Пече се, докато остане на мазнина.
Това е за 3-4 порции  Laughing
Цитирай


Мнения: 4 358
доматен сос, подправки по избор и в една йенска тенджера.....
Тони, какви подправки слагаш?
Не обичам риба и хич ме няма в готвенето й  Embarassed Все я правя с марината от кисели краставички или с майонеза, но подправки не слагам (освен черен пипер)  Embarassed
Цитирай

с/у ОколоМръсТното

Мнения: 18 614
Уф - теди_б, така ми се искаше да ти я напиша направо рецептичката, но не си я намирам в писмата, та затова ако искаш драсни ЛС на Туфи (Аурелия) за една много готина и изпитано вкусна и лесна рецептичка за рибно филе.
Нещо само във фурната се печеше и при това за 20-30 мин. ставаше готово.
Успех Peace
Цитирай

Варна

Мнения: 4 103
За да не ти пиша рецептата на ново ще ти дам линк към темата в която я има Wink http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=18565.0
Цитирай

Видин

Мнения: 5 152
И аз го правя хека в йенска тавичка с доматен сос. Подправям само със счукан чесън(3-4 скилидки), режа вътре маслини, от черните, като махам костилките, сипвам 3-4 лъжици олио и пека за около 20-30 минутки. После ръсиш със ситно нарязан магданоз по желание и готово.
Цитирай


Мнения: 3 663
теди, слагам по мъничко сол, черен пипер, магданоз, един дафинов лист, може и малко чесън (стига да обичате, у нас съпружеството много не го тачи  Confused ) и орехчета смлени, ако имам
на дъното на тенджерката малко олио
смесвам подправките с доматения сос - ред филе, малко сос, ред филе, малко сос
заливам с каквото остане от соса и пека
слагам филетата направо замразени
доста бързо се изпича Smile
Цитирай

София

Мнения: 3 550
В плик за печене, с олио и готова подправка за риба. И не забравяй да надупчиш плика с игличка.  Very Happy
Цитирай


Мнения: 4 358
Мерси, мерси, мерси  Hug
Вкъщи ще останат много доволни от вашата помощ!  Hug
Пък може и аз да се престраша да хапна малко  Laughing

Продължавам да си следя темата с голям интерес  Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.