«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

«дравословни проблеми и профилактика
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-20 от 20 отговора

—офи€

ћнени€: 2 022
«дравейте,

пускам тази тема с цел да намер€ хора, които са имали или имат мо€ проблем и най-после да опитам да се успоко€.

¬сичко започна в кра€ на август-началото на септември, когато ми се по€ви доста гол€ма болезнена пъпка на бузата. «а мое нещастие започнах да си опипвам и врата и си открих лимфен възел с големината на грах. ѕъпката мина напълно след месец-два според мен, защото непрекъснато € пипах, в един момент се отказах от не€ и за мое щастие след време отрих, че е изчезнала напълно. Ќооо... лимфни€т възел си стои и до сега. ѕри него има положителна пром€на - в момента е колкото оризово зърно и се напипва само при опъване на врата, но не изчезва вече... не ми се припомн€ колко месеца. ƒруги оплаквани€ н€мам.

—ега относно лекарите. «а първи път отидох на доктор септември месец при лични€, който естествено не ми обърна внимание - щ€ло да мине, така не ми мина. —ледва кожен - каза от пъпката ти е възела - даде нещо за мазане. Ќе ми мина. —ледва втори кожен - пих антибиотик без ефект. ѕоле уши нос гърло - взе ми секрет от устата и се оказа, че там н€мам проблем - нормална бактериална флора. ¬ече започнах много да се притесн€вам. Ќаправих си пълни кръвни изследвани€ с броене, утайка, протеин там... всичко - в норма според лични€. ѕосетих хематолог, прегледа ме, вид€ резултатите и каза, че съм здрава, нищо ми н€ма. “ака времето си течеше. ћеждувременно се консултирах с още един кожен лекар, който ми об€сни, че той имал лимфни възли 6 месеца след н€каква шарка, ко€то карал, и даже още можел да си напипа нещо. ѕри мен слабо го усещал, не напипвал пакети възли, значи не било опасно, така каза. ¬ремето продължи да минава. –еших да отида и на втори хематолог. ќтново кръвна картина с всички екстри - в норма.  аза, че ми е б€л езика - възможно било да са гъбички - даде ƒактарин и вит. —. ѕреминах лечението, ако може да се нарече така, възелът още повече спадна, ноооо пак си е там!!! ѕри контролни€т преглед думите б€ха следните - "јко започна да се пипам, и аз ще си откри€ възелчета". » се разделихме с усмивка уж вече всичко е наред.

јз обаче не мога да спра да се притесн€вам и продължавам да чета лоши диагнози в интернет. Ќищо не може да ме отклони - работа, шопинг, гадже (на което му открих възелчета на врата и зад ухото, на врата не знаел, а другото си го имал от малък)... празници, алкохол, нищо. ј освен това не спирам да пипам малкото зрънце, което прочетох, че е много лошо, защото го възпал€ва. ќпитвам се да се откажа да го прав€, но ми е изключително трудно.

¬ момента дори ме гъделичка носа - веро€тно съвсем лека сезонна хрема, но аз пак изпадам в паника. Crazy

“а има ли други хипохондрици или съм уникален безнадежден случай?  Laughing
 
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 207
ќтиди и на зъболекар. ѕри мен се оказа, че навремето третата сливица не е махната като хората и т€ беше причината за издуването на лимфни€ възел. ”станови го ”Ќ√, но не помн€ кой поред беше.
¬ »сул б€х попаднала на н€какъв шарлатанин, който даже ме хоспитализира в онкологично отделение, правиха ми биопси€ и ме шашкаше с едни страховити диагнози. ќще не ми е минал €да към този лекар.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 022
Ќ€мам проблем със зъбите, н€мам и мъдреци. “ези над лимфни€ възел са ми пломбирани с бели пломби преди около 1-2 години, не съм имала никакви проблеми. Ќ€мам зачервени венци. —ливиците ми са чисти, не са ми махани, карала съм само една гнойна ангина през живота си като дете.
÷итирай


ћнени€: 827
“и се притесн€ваш да не е лимфом, нали?
ўом броенето и кръвната ти картина са наред и си била при хематолог, какво още искаш? «драва си..

јз съм чувала, че такива възелчета, по€вили се при неустанов€еми инфекции се лекуват често с »зопринозин.  онсултирай се и ако се съглас€т лекарите го пий.
÷итирай

Canada

ћнени€: 312
Ќ€мам проблем със зъбите, н€мам и мъдреци. “ези над лимфни€ възел са ми пломбирани с бели пломби преди около 1-2 години, не съм имала никакви проблеми. Ќ€мам зачервени венци. —ливиците ми са чисти, не са ми махани, карала съм само една гнойна ангина през живота си като дете.

ѕодкреп€м мнението за стоматолог. »ди да ти вид€т зъбите, ако тр€бва си направи снимка. “ова, че не усещаш проблеми, не означава, че н€ма такива.
÷итирай


ћнени€: 3 623
ќх, как те разбирам само  Crying or Very sad, аз съм хипохондричка като теб, не само към себе си, но и към децата. Ќе обичам да влизам и да пиша тук, но темата ми се набоде в очите, затова реших да се включа- аз имам 2 под челюстта, по€виха се преди 20 години, когато р€зко отслабнах. » двете ми дъщери имат, също там по врата, нашите са и по - големи, не ме питай какво съм прежив€ла, какво ли не съм изчела, колко сълзи съм прол€ла......не си го причин€вай, момиче. ўом си ходила на лекар и всичко е ќ , значи е така  Peace ќт многото четене разбрах, че лошите мисли ни пречат повече, а ненужни€т стрес, който сами си причин€ваме разбол€ва не на шега.
Ќищо ти н€ма, започни годината спокойно, позитивно, забрави за него. пипни го след месеци, може е да там, като моите, може и да го н€ма /пожелавам ти го от сърце  Love, за да не те тормози/
÷итирай

Ѕургас ...

ћнени€: 3 799
—лед всички лекари, на които си ходила и изследвани€та, които си пускала, по-скоро имаш нужда от психологическа помощ, а не от ходене по лекари, съвсем добронамерено ти го казвам, да не се обидиш нещо.
јз имам увеличен лимфен възел на врата от 9години или поне тогава го забел€зах, може да е така и от по-рано.
ѕускала съм кръвни картини най-редовно.
«ъбите ми са ок.
«аради проблеми с щитовидната жлеза ход€ и на ехограф най-редовно, тогава казвам да го погледнат и него.
Ќа ”Ќ√ съм била - също н€ма проблеми.

“ака и не стана €сно защо е така. Ќо вече спр€х да го пипам, да се тормоз€ и да се вкарвам във филми. Ќ€ма смисъл.
1-2 пъти годишно го поглеждам, пускам ѕ   и т.н. /което не прав€ само заради това/ и толкова.

ј що се касае до хипохондри€та - т€ е в състо€ние да те смачка и да превърне живота ти в ад... ако не можеш сама да се вземеш в ръце наистина е добре да потърсиш специализирана помощ по въпроса  Hug
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 107
» аз тук,на 32 съм,ц€л живот си живе€ с един под челюстта,нараства като съм болна,после спада,но никога не изчезва...
ћалки€ ми син има и от двете страни на вратлето,прекара ¬арицела на 1г. и оттогава не се махат,при вс€ка настинка се уголем€ват,после спадат леко. ато идиот през 3 мес му прав€ ѕ   задължително с диференциално броене,иначе ще се побъркам....“.е. направо вече съм се побъркала заради него.

–а€ Ќикол  bouquet
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 022
Ѕлагодар€ за подкрепата.  bouquet

–а€ Ќикол, в абсолютно същото положение съм, което описваш - сега поспр€х, но до преди седмица плачех почти всеки ден, мислейки си за най-страшното.

ƒиди, брат ми казва, че има останал възел под мишницата от варицела, ко€то кара на 13 години. —ега е почти на 30. ¬еро€тно си е нормално.
÷итирай

в общите ни мечти

ћнени€: 154
«дравей!

»ма други такива шашнати като теб, да. јз мога да се присъедин€. ќт три месеца правим опити за бебе, тъпчат ме с хормони и аз този месец вече издив€х от т€х тотално. ¬тора седмица се паникьосвам за какво ли не - първо беше, че н€ма да мога да имам деца никога. »зревах си всичко за два дни. ќт снощи пък съм на вълна рак на гърдата, защото както обикновено преди цикъл л€вата ми гърда ме боли повече отколкото д€сната. ѕада се от външната страна отдолу и отива до зърното като понатисна или легна на не€. »наче не ме боли, нито е по-твърда или деформирана. “ова го имам от доста години и си знам, че с идването на цикъла и минава всичко. ѕровер€вам се редовно и въпреки набол€ването при натиск, всичко си е ќ . —нощи направо се побол€х от тревога за тази болежка. ’ил€да пъти се опипвах, даже карах и мъжа ми да прецени дали н€ма нещо променено. ѕо н€кое време ме забол€ д€сната подмишница /???/ та съвсем вл€зох във филма. ќказа се просто схващане на ръката от тренировката предни€ ден. ƒоста далече от лимфни възли и тн. като местоположение, а пък да не говорим, че и видимо нищо не се напипа. ќсвен това и гърдите ми са почти удвоени този месец. —ефте да не си влизам в сутиените откъм чашка. —тискам палци да е от евентуална бременност, но ако не е, то поне дано да мине като ми дойде. “а така..
Ќ€ма успоко€ване това моето в момента. ўом още чета и се принудих да го сподел€ тук...
ƒосрам€ ме пак да ход€ до лекар€, минали€ петък б€х и при ј√-то и  при личната. —ега ако пак се изтърс€ за това пък... знам ли. Ќай-малкото ще ми кажат да ида пак след като ми свърши, защото тогава се изследват гърдите по принцип. Ќе съм се отказала да мина и на ”« за т€х, но чакам поне да вид€ как ще се случат нещата с нови€ цикъл след 2-3 дни, че да имам по-солидно оправдание на ходенето по 100 пъти.
¬ този ред на мисли и мен ако ме успокои н€кой тук ще съм много благодарна. Ќе, че не изчетох какво ли не вече и момичетата са дискутирали темата многократно. Ќапример.. много искам да знам дали е възможно да има рак, без да има бучки и други изменени€, но пък да боли ?
Ћичи си, че съм във филма нали ?
÷итирай


ћнени€: 827
kiticat... ћалко остро прозвучах и сега ми е съвестно, но то е дон€къде, защото и аз съм с такива страхове, н€ма да разказвам историите си сега. “а се "скарах" и на себе си. “о си е до психика. ћай това не се лекува-хипохондри€та.  Sad
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 022
ћишел, изобщо не се притесн€вай, не си прозвучала остро.  Hug јз си взех изопринозин, защото, както писах, имам лека хрема. Ќад€вам се да ми помогне. јз се стресирам и от най-малкото вече. ј четох в интернет, че можело да е лошата болест, дори и с перфектна кръвна картина, което много ме стресира.  акто и коментари в интернет от рода: "ѕри€тел се оплакваше от лимфни възли и след н€колко месеца почина от рак".  Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad »зобщо н€ма да чета вече, отказвам се, ще се опитам да се довер€ само на лекарите.

Ѕубинка, имам една при€телка, ко€то така се беше стресирала преди около година, защото € болели гърдите. ƒаже ми пишеше - край, отивам си, какво ще прав€. Ќапълно здрава е, оказа се н€какво временно неразположение.  Peace

ћен пон€кога ме бол€т от по-палава любовна игра, а и се уголем€ват  Embarassed, както и естествено при цикъл. Ќо това никак не ме притесн€ва, така си е от години.

јз пък сега се страхувам дали с това възелче бих издържала евентуална бременност и дали ще е безопасно за мен.  35

÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 107
—поред мен изобщо н€ма вариант да си болен от н€каква болест и то толкова сериозна като рак и кръвната картина да ти е ок.ѕросто н€ма такъв филм.
÷итирай

в общите ни мечти

ћнени€: 154
kiticat, мен ме притесн€ва факта, че ме боли предимно едната, но пък това е всеки път. ѕо мо€та логика ако имаше нещо досега щеше да е проличало и по друг начин. » все пак, сега като € усетих по-болезнена от обикновено, се шашнах.
»зобщо вече съм напълно убедена, че хипохондричните мисли много завис€т от хормоните.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 022
Ѕубинка, според мен не е нищо лошо, защото майка ми ми разказа за нейна колежка, болна от това и симптомите са много по-€сно изразени, нарочно не го написах.
÷итирай

в общите ни мечти

ћнени€: 154
Ѕлагодар€ ти! ѕо-добре, че не задълбаваме в други по-конкретни симптоми. —клонни сме да си ги търсим и откриваме даже, а това само ни влошава тревогата.
÷итирай


ћнени€: 613
јз преди години след прекарана шарка, имах лимфни възли много месеци наред, да не кажа години. “огава б€х сигурна, че съм болна от н€ко€ страшна болест и че лекарите не ми обръщат достатъчно внимание. Ќаправиха ми диференциална кръвна картина, ходих на ”Ќ√, сърдех се на GPто ми, че ми казва, че имам психически проблем.
¬ крайна сметка спр€х да го мисл€ и да търс€ лимфните възли. —лед прекарана инфекци€ те могат да останат уголемени много дълго време, месеци, даже да си останат така. ћогат да се получат дори от ухапване от насекомо. Ќаистина не ги мисли. ќсвен да отидеш на зъболекар, за да си сигурна, че там н€ма нещо.
÷итирай

гр.¬арна

ћнени€: 371
 ато ученичка майка ми ми напипа увеличени лимфни възли на врата и пощур€.Ќаправиха ми всевъзможни изследвани€ и всичко се оказа в норма.ѕрепоръчаха ми по -силна храна ,т.е за засилване на имунната система: черен дроб,месо,зеленчуци...
¬ече съм на 42год. и все още си напипвамлимфните възли на врата и зад ухото.«адължително 1 път годишно си прав€ ѕ   и всичко е в норма.
ѕри вирусни инфекции и настинки също леко се увеличават възлите.
“ова ,че си напипвате лимфните възли не означава,че сте болни,щом изследвани€та са в норма.
ќтносно болките в едната гърда и при мен е така преди цикъл,дори ме набол€ва и леко под мишницата.ѕравих си профилактично мамограф и всичко е наред.
Ќе се вкарвайте сами във филми и не четете за симптомите си в интернет,така ще се разболеете дори да сте здрави.
÷итирай

в общите ни мечти

ћнени€: 154
јми аз изтърчах до ј√-то, но дори не ме прегледа.  аза ми само, че е реакци€ от хормоните, които пиех за стимулаци€та и ми даде гел за мазане. Ќе виждам ефект, а все повече се шашкам, защото от 2-3 дни ме боли и гърба отзад около плешката. Ќе знам кой д€вол ме бутна да се разров€, но неслучайно хората казват, че не тр€бва да се търс€т симптоми тук. ¬ид€х, че ракът на гърдата метастазирал точно в гръбнака и често бол€л и гърба от него.
ћного съм... смахната. —ъвсем се наплаших от н€ма и нищо.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 022
Ѕубинка, успокой се! јко беше така, щеше да има много по-сериозни симптоми. јко искаш, пиши ми на лични да си говорим.  Peace

ѕо мо€т въпрос - по последни данни това не било възел, а мускулче, защото се напипвало доста дълбоко. ћускулите прескачали като него. “ова определено ме успокои. Ќо пък имам гаден грип.  Mad Ќе точно грип де, раздразнен нос и гърло.  Blush

Ѕлагодар€ за мнени€та на всички, наистина ми помогнаха!
÷итирай

SF

ћнени€: 897
«дравейте,

пускам тази тема с цел да намер€ хора, които са имали или имат мо€ проблем и най-после да опитам да се успоко€.

........

“а има ли други хипохондрици или съм уникален безнадежден случай?  Laughing
 
¬секи има такива моменти в живота си.
ƒетето ми е с прекаран лимфаденит.  Ћимфните възли дават отражение в левкоцитите. ѕоне при него беше така. »здути, но пакет от лимфни възли. » болката е неописуема. “.е. успокой се. –азмерите не са колкото грахово зрънце. ¬ повече подробности н€ма да изпадам.
ћоже да се е издул и от пъпката. Ќа сина ми втори€ оток стана след ухапване от комар.  олкото и неверо€тно да звучи. ѕак си тичахме по коридорите на ѕирогов.
“.е. успокой се. Ќ€ма нищо притеснително при теб.
“ова което аз давам на малчо, като се разболее и го усет€, че се възпал€ват.
Ћифомизот-капки. ¬ече ги има в почти всички аптуки. „ай от коприва. јко намериш замразена- най-добре. ћисл€, че в момента н€ма пр€сна. “€ е с доста гол€мо съдържание на жел€зо. ƒавах му три пъти дневно.  апките по предписание. »зопринозина лекува причинител€, Ћимфомизот-а, възела, дал реакци€. ƒруго което можеш да вземеш е и „ерен бъз /в аптеките го има, аз и от билкарка взимах сух/ и великата јрони€. Ќаправи си една "ударна" доза от натурални имуномодулатори, освен капките.

 Laughing ќт зор да помогна не съм прочела предни€ пост. Ќищо де, поне повече хора да го четат, когато имат проблеми с лимфни възли.
  
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-20 от 20 отговора