Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 42 отговора

Българския Хонг Конг :))

Мнения: 1 643
Провокирана от солената  Laughing тема на Тането реших и аз да Ви дам една рецепта за солен кекс. Става страхотен! Опитайте.

4 яйца
1 ч. ч. кисело мляко
9 с.л. олио
2-3 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ч.ч. нарязан на ситни кренвирш
1 ч.ч нарязани на ситно кисели краставички
1 ч.ч. настъргано/натрошено сирене
чубричка
магданоз...абе, подправки по ваш вкус

Разбивате яйцата с киселото мляко и олиото. Добавяте брашното с бакпулвера и разбивате добре. После слагате останалите неща и може да разбъркате само с лъжица, а не с миксер.
Готовата смес изливате в намазнена и набрашнена форма за кекс и печете в предварително загрята фурна.

Добър апетит!
« Последна редакция: пн, 10 сеп 2007, 14:14 от майчето »
Цитирай


Мнения: 973
Да супер е тази рецепта правила съм го много пъти и е много вкусен smile3521
Единствената разлика, е че го правя с шпеков салам или шунка, просто ми допада повече.
Но не съм го правила откакто открих колко обича кашкавалено суфле малката, просто съм го забравила.
Майчето благодаря ти, че ме подсети с този кекс ще разнообразя менюто bouquet
Цитирай

Варна

Мнения: 2 616
Кексът е просто невероятен, винаги го приготвям когато нямам нито време, нито желание да готвя каквото и да е за вечеря, обаче аз го правя с далеч по-малко олио около 1 ч.ч, ако не и по-малко и с около 2 ч.ч. кисело мляко.
Цитирай
Да супер е тази рецепта правила съм го много пъти и е много вкусен smile3521
Единствената разлика, е че го правя с шпеков салам или шунка, просто ми допада повече.
Но не съм го правила откакто открих колко обича кашкавалено суфле малката, просто съм го забравила.
Майчето благодаря ти, че ме подсети с този кекс ще разнообразя менюто bouquet

би ли написала рецептата за кашкаваленото суфле?
Цитирай


Мнения: 973

би ли написала рецептата за кашкаваленото суфле?

Рецептата я "изкрънках" 35 от лелките от детската кухня, предполагам, че не е пълна, но от това което ми казаха се получава една малка вкуснотия.

Кашкавалено суфле

 кашкавал (около 300 гр.)
1 яйце
малко кис. мляко+сода (аз слагам малко по-малко от 1/2 чаша и по-малко от 1/2 чл. л сода)
брашно


Кашкавалът се настъргва на едро, и се смесва с останалите продукти. Брашното не трябва да е много, защото ще получите кекс, слагайте колкото да не е течно(но да не е много малко, че да не се получи разтопен кашкавал hahaha).Ама го обясних  ooooh! Пека го в правоъгълна форма за кекс както се пече суфле, т.е не отваряйте фурната докато се пече и не го вадете веднага след като се е опекло, за да не спадне. Не се реже докато е горещо.

 Става много приятно, кашкавала се е запекъл от горе, а като го нарежете се тук таме се тегли на конци . С него замествам обяда, а не го давам като десерт.

Дано да ви хареса bouquet
Цитирай

гр.Варна

Мнения: 678
И аз го приготвям така,но вместо сирене слагам кашкавал и добавям 2 сварени яйца.
Цитирай

София

Мнения: 216
Провокирана от солената  Laughing тема на Тането реших и аз да Ви дам една рецепта за солен кекс. Става страхотен! Опитайте.

4 яйца
1 ч. ч. кисело мляко
9 с.л. олио
2-3 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ч.ч. нарязан на ситни кремвирш
1 ч.ч нарязани на ситно кисели краставички
1 ч.ч. настъргано/натрошено сирене
чубричка
магданоз...абе, подправки по ваш вкус

Разбивате яйцата с киселото мляко и олиото. Добавяте брашното с бакпулвера и разбивате добре. Посля слагате останалите неща и може да разбъркате само с лъжица, а не с миксер.
Готовата смес изливате в намазнена и набрашнена форма за кекс и печете в предварително загрята фурна.

Добър апетит!

На колко градуса печеш и слагаш ли водичка във сместа?
« Последна редакция: ср, 15 фев 2006, 14:27 от Лилия М »
Цитирай

Българския Хонг Конг :))

Мнения: 1 643
Не, не слагам вода в сместа, а самия кекс го пека на около 200 градуса.
Хубаво е да се пече в кексова форма с дупка, защото се опича по-бързо.
« Последна редакция: пн, 10 сеп 2007, 14:16 от майчето »
Цитирай

София

Мнения: 3 537
Супер звучи рацептата Wink
Аз често приготвям солен кекс за вечеря или за закуска.Хапвале си го със айран WinkМного бързо и лесно е.Но аз го правя както обикновен кекс,но вместо захар слагам натрошено сирене или кашкавал Peace
Цитирай

София

Мнения: 216
Не, не слагам вода в сместта, а самия кекс го пека на около 200 градуса.
Хубаво е да се пече в кексова форма с дупка, защото се опича по-бързо.

Извинявай, но още един въпрос ако е удобно: Дали мога да заменя бакпулвера със сода и каква е разликата изобщо между тях.
Нямам форма за кекс, но правя едно негърче в обикновена тавичка и горе долу имам идея колко време ще се пече, но пък да не стане глетав? newsm78
Цитирай

Българския Хонг Конг :))

Мнения: 1 643
Ами аз не съм го правила със сода, но ако искаш пробвай със сода и лимонтузу. Относно тавата, какво да ти кажа, ако си сигурна във фурната си го опечи в тавичката. Може преди да изсипеш сместта в тавичката да сложиш по средата купичка от алпака/вместо дупка Laughing/.
Цитирай

Варна до морето

Мнения: 2 632
И аз го направих.  LaughingОмете си от чинията без да усетя Thinking, а мъжете /свекър ми и съпругът ми/ мнооооого доволни. Hug
Цитирай

СОФИЯ

Мнения: 3 601

би ли написала рецептата за кашкаваленото суфле?

Рецептата я "изкрънках" 35 от лелките от детската кухня, предполагам, че не е пълна, но от това което ми казаха се получава една малка вкуснотия.

Кашкавалено суфле

 кашкавал (около 300 гр.)
1 яйце
малко кис. мляко+сода (аз слагам малко по-малко от 1/2 чаша и по-малко от 1/2 чл. л сода)
брашно


Кашкавалът се настъргва на едро, и се смесва с останалите продукти. Брашното не трябва да е много, защото ще получите кекс, слагайте колкото да не е течно(но да не е много малко, че да не се получи разтопен кашкавал hahaha).Ама го обясних  ooooh! Пека го в правоъгълна форма за кекс както се пече суфле, т.е не отваряйте фурната докато се пече и не го вадете веднага след като се е опекло, за да не спадне. Не се реже докато е горещо.

 Става много приятно, кашкавала се е запекъл от горе, а като го нарежете се тук таме се тегли на конци . С него замествам обяда, а не го давам като десерт.

Дано да ви хареса bouquet



Това е доста интерестно и заслужава да се опита  Peace
Цитирай


Мнения: 35
Ще се пробва. Peace
Цитирай

София

Мнения: 2 211
Някой правил ли го е без кисели краставички?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 42 отговора