Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 42 отговора
Провокирана от солената  Laughing тема на Тането реших и аз да Ви дам една рецепта за солен кекс. Става страхотен! Опитайте.

4 яйца
1 ч. ч. кисело мляко
9 с.л. олио
2-3 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ч.ч. нарязан на ситни кренвирш
1 ч.ч нарязани на ситно кисели краставички
1 ч.ч. настъргано/натрошено сирене
чубричка
магданоз...абе, подправки по ваш вкус

Разбивате яйцата с киселото мляко и олиото. Добавяте брашното с бакпулвера и разбивате добре. После слагате останалите неща и може да разбъркате само с лъжица, а не с миксер.
Готовата смес изливате в намазнена и набрашнена форма за кекс и печете в предварително загрята фурна.

Добър апетит!
« Последна редакция: Пон., 10 Септ. 2007, 14:14 от майчето »
Цитирай


Да супер е тази рецепта правила съм го много пъти и е много вкусен smile3521
Единствената разлика, е че го правя с шпеков салам или шунка, просто ми допада повече.
Но не съм го правила откакто открих колко обича кашкавалено суфле малката, просто съм го забравила.
Майчето благодаря ти, че ме подсети с този кекс ще разнообразя менюто bouquet
Цитирай


Кексът е просто невероятен, винаги го приготвям когато нямам нито време, нито желание да готвя каквото и да е за вечеря, обаче аз го правя с далеч по-малко олио около 1 ч.ч, ако не и по-малко и с около 2 ч.ч. кисело мляко.
Цитирай


Да супер е тази рецепта правила съм го много пъти и е много вкусен smile3521
Единствената разлика, е че го правя с шпеков салам или шунка, просто ми допада повече.
Но не съм го правила откакто открих колко обича кашкавалено суфле малката, просто съм го забравила.
Майчето благодаря ти, че ме подсети с този кекс ще разнообразя менюто bouquet

би ли написала рецептата за кашкаваленото суфле?
Цитирай



би ли написала рецептата за кашкаваленото суфле?

Рецептата я "изкрънках" 35 от лелките от детската кухня, предполагам, че не е пълна, но от това което ми казаха се получава една малка вкуснотия.

Кашкавалено суфле

 кашкавал (около 300 гр.)
1 яйце
малко кис. мляко+сода (аз слагам малко по-малко от 1/2 чаша и по-малко от 1/2 чл. л сода)
брашно


Кашкавалът се настъргва на едро, и се смесва с останалите продукти. Брашното не трябва да е много, защото ще получите кекс, слагайте колкото да не е течно(но да не е много малко, че да не се получи разтопен кашкавал hahaha).Ама го обясних  ooooh! Пека го в правоъгълна форма за кекс както се пече суфле, т.е не отваряйте фурната докато се пече и не го вадете веднага след като се е опекло, за да не спадне. Не се реже докато е горещо.

 Става много приятно, кашкавала се е запекъл от горе, а като го нарежете се тук таме се тегли на конци . С него замествам обяда, а не го давам като десерт.

Дано да ви хареса bouquet
Цитирай


И аз го приготвям така,но вместо сирене слагам кашкавал и добавям 2 сварени яйца.
Цитирай


Провокирана от солената  Laughing тема на Тането реших и аз да Ви дам една рецепта за солен кекс. Става страхотен! Опитайте.

4 яйца
1 ч. ч. кисело мляко
9 с.л. олио
2-3 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ч.ч. нарязан на ситни кремвирш
1 ч.ч нарязани на ситно кисели краставички
1 ч.ч. настъргано/натрошено сирене
чубричка
магданоз...абе, подправки по ваш вкус

Разбивате яйцата с киселото мляко и олиото. Добавяте брашното с бакпулвера и разбивате добре. Посля слагате останалите неща и може да разбъркате само с лъжица, а не с миксер.
Готовата смес изливате в намазнена и набрашнена форма за кекс и печете в предварително загрята фурна.

Добър апетит!

На колко градуса печеш и слагаш ли водичка във сместа?
« Последна редакция: Ср., 15 Февр. 2006, 14:27 от Лилия М »
Цитирай


Не, не слагам вода в сместа, а самия кекс го пека на около 200 градуса.
Хубаво е да се пече в кексова форма с дупка, защото се опича по-бързо.
« Последна редакция: Пон., 10 Септ. 2007, 14:16 от майчето »
Цитирай


Супер звучи рацептата Wink
Аз често приготвям солен кекс за вечеря или за закуска.Хапвале си го със айран WinkМного бързо и лесно е.Но аз го правя както обикновен кекс,но вместо захар слагам натрошено сирене или кашкавал Peace
Цитирай


Не, не слагам вода в сместта, а самия кекс го пека на около 200 градуса.
Хубаво е да се пече в кексова форма с дупка, защото се опича по-бързо.

Извинявай, но още един въпрос ако е удобно: Дали мога да заменя бакпулвера със сода и каква е разликата изобщо между тях.
Нямам форма за кекс, но правя едно негърче в обикновена тавичка и горе долу имам идея колко време ще се пече, но пък да не стане глетав? newsm78
Цитирай


Ами аз не съм го правила със сода, но ако искаш пробвай със сода и лимонтузу. Относно тавата, какво да ти кажа, ако си сигурна във фурната си го опечи в тавичката. Може преди да изсипеш сместта в тавичката да сложиш по средата купичка от алпака/вместо дупка Laughing/.
Цитирай


И аз го направих.  LaughingОмете си от чинията без да усетя Thinking, а мъжете /свекър ми и съпругът ми/ мнооооого доволни. Hug
Цитирай



би ли написала рецептата за кашкаваленото суфле?

Рецептата я "изкрънках" 35 от лелките от детската кухня, предполагам, че не е пълна, но от това което ми казаха се получава една малка вкуснотия.

Кашкавалено суфле

 кашкавал (около 300 гр.)
1 яйце
малко кис. мляко+сода (аз слагам малко по-малко от 1/2 чаша и по-малко от 1/2 чл. л сода)
брашно


Кашкавалът се настъргва на едро, и се смесва с останалите продукти. Брашното не трябва да е много, защото ще получите кекс, слагайте колкото да не е течно(но да не е много малко, че да не се получи разтопен кашкавал hahaha).Ама го обясних  ooooh! Пека го в правоъгълна форма за кекс както се пече суфле, т.е не отваряйте фурната докато се пече и не го вадете веднага след като се е опекло, за да не спадне. Не се реже докато е горещо.

 Става много приятно, кашкавала се е запекъл от горе, а като го нарежете се тук таме се тегли на конци . С него замествам обяда, а не го давам като десерт.

Дано да ви хареса bouquet



Това е доста интерестно и заслужава да се опита  Peace
Цитирай


Ще се пробва. Peace
Цитирай


Някой правил ли го е без кисели краставички?
Цитирай


1-14 от 42 отговора