«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 улинари€
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 42 отговора

Ѕългарски€ ’онг  онг :))

ћнени€: 1 642
ѕровокирана от солената  Laughing тема на “ането реших и аз да ¬и дам една рецепта за солен кекс. —тава страхотен! ќпитайте.

4 €йца
1 ч. ч. кисело мл€ко
9 с.л. олио
2-3 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ч.ч. нар€зан на ситни кренвирш
1 ч.ч нар€зани на ситно кисели краставички
1 ч.ч. настъргано/натрошено сирене
чубричка
магданоз...абе, подправки по ваш вкус

–азбивате €йцата с киселото мл€ко и олиото. ƒобав€те брашното с бакпулвера и разбивате добре. ѕосле слагате останалите неща и може да разбъркате само с лъжица, а не с миксер.
√отовата смес изливате в намазнена и набрашнена форма за кекс и печете в предварително загр€та фурна.

ƒобър апетит!
« ѕоследна редакци€: пн, 10 сеп 2007, 14:14 от майчето »
÷итирай


ћнени€: 973
ƒа супер е тази рецепта правила съм го много пъти и е много вкусен smile3521
≈динствената разлика, е че го прав€ с шпеков салам или шунка, просто ми допада повече.
Ќо не съм го правила откакто открих колко обича кашкавалено суфле малката, просто съм го забравила.
ћайчето благодар€ ти, че ме подсети с този кекс ще разнообраз€ менюто bouquet
÷итирай

¬арна

ћнени€: 2 616
 ексът е просто неверо€тен, винаги го приготв€м когато н€мам нито време, нито желание да готв€ каквото и да е за вечер€, обаче аз го прав€ с далеч по-малко олио около 1 ч.ч, ако не и по-малко и с около 2 ч.ч. кисело мл€ко.
÷итирай
ƒа супер е тази рецепта правила съм го много пъти и е много вкусен smile3521
≈динствената разлика, е че го прав€ с шпеков салам или шунка, просто ми допада повече.
Ќо не съм го правила откакто открих колко обича кашкавалено суфле малката, просто съм го забравила.
ћайчето благодар€ ти, че ме подсети с този кекс ще разнообраз€ менюто bouquet

би ли написала рецептата за кашкаваленото суфле?
÷итирай


ћнени€: 973

би ли написала рецептата за кашкаваленото суфле?

–ецептата € "изкрънках" 35 от лелките от детската кухн€, предполагам, че не е пълна, но от това което ми казаха се получава една малка вкусноти€.

 ашкавалено суфле

 кашкавал (около 300 гр.)
1 €йце
малко кис. мл€ко+сода (аз слагам малко по-малко от 1/2 чаша и по-малко от 1/2 чл. л сода)
брашно


 ашкавалът се настъргва на едро, и се смесва с останалите продукти. Ѕрашното не тр€бва да е много, защото ще получите кекс, слагайте колкото да не е течно(но да не е много малко, че да не се получи разтопен кашкавал hahaha).јма го об€сних  ooooh! ѕека го в правоъгълна форма за кекс както се пече суфле, т.е не отвар€йте фурната докато се пече и не го вадете веднага след като се е опекло, за да не спадне. Ќе се реже докато е горещо.

 —тава много при€тно, кашкавала се е запекъл от горе, а като го нарежете се тук таме се тегли на конци . — него замествам об€да, а не го давам като десерт.

ƒано да ви хареса bouquet
÷итирай

гр.¬арна

ћнени€: 678
» аз го приготв€м така,но вместо сирене слагам кашкавал и добав€м 2 сварени €йца.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 216
ѕровокирана от солената  Laughing тема на “ането реших и аз да ¬и дам една рецепта за солен кекс. —тава страхотен! ќпитайте.

4 €йца
1 ч. ч. кисело мл€ко
9 с.л. олио
2-3 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ч.ч. нар€зан на ситни кремвирш
1 ч.ч нар€зани на ситно кисели краставички
1 ч.ч. настъргано/натрошено сирене
чубричка
магданоз...абе, подправки по ваш вкус

–азбивате €йцата с киселото мл€ко и олиото. ƒобав€те брашното с бакпулвера и разбивате добре. ѕосл€ слагате останалите неща и може да разбъркате само с лъжица, а не с миксер.
√отовата смес изливате в намазнена и набрашнена форма за кекс и печете в предварително загр€та фурна.

ƒобър апетит!

Ќа колко градуса печеш и слагаш ли водичка във сместа?
« ѕоследна редакци€: ср, 15 фев 2006, 14:27 от Ћили€ ћ »
÷итирай

Ѕългарски€ ’онг  онг :))

ћнени€: 1 642
Ќе, не слагам вода в сместа, а сами€ кекс го пека на около 200 градуса.
’убаво е да се пече в кексова форма с дупка, защото се опича по-бързо.
« ѕоследна редакци€: пн, 10 сеп 2007, 14:16 от майчето »
÷итирай

—офи€

ћнени€: 3 537
—упер звучи рацептата Wink
јз често приготв€м солен кекс за вечер€ или за закуска.’апвале си го със айран Winkћного бързо и лесно е.Ќо аз го прав€ както обикновен кекс,но вместо захар слагам натрошено сирене или кашкавал Peace
÷итирай

—офи€

ћнени€: 216
Ќе, не слагам вода в сместта, а сами€ кекс го пека на около 200 градуса.
’убаво е да се пече в кексова форма с дупка, защото се опича по-бързо.

»звин€вай, но още един въпрос ако е удобно: ƒали мога да замен€ бакпулвера със сода и каква е разликата изобщо между т€х.
Ќ€мам форма за кекс, но прав€ едно негърче в обикновена тавичка и горе долу имам иде€ колко време ще се пече, но пък да не стане глетав? newsm78
÷итирай

Ѕългарски€ ’онг  онг :))

ћнени€: 1 642
јми аз не съм го правила със сода, но ако искаш пробвай със сода и лимонтузу. ќтносно тавата, какво да ти кажа, ако си сигурна във фурната си го опечи в тавичката. ћоже преди да изсипеш сместта в тавичката да сложиш по средата купичка от алпака/вместо дупка Laughing/.
÷итирай

¬арна до морето

ћнени€: 2 596
» аз го направих.  Laughingќмете си от чини€та без да усет€ Thinking, а мъжете /свекър ми и съпругът ми/ мнооооого доволни. Hug
÷итирай

—ќ‘»я

ћнени€: 3 566

би ли написала рецептата за кашкаваленото суфле?

–ецептата € "изкрънках" 35 от лелките от детската кухн€, предполагам, че не е пълна, но от това което ми казаха се получава една малка вкусноти€.

 ашкавалено суфле

 кашкавал (около 300 гр.)
1 €йце
малко кис. мл€ко+сода (аз слагам малко по-малко от 1/2 чаша и по-малко от 1/2 чл. л сода)
брашно


 ашкавалът се настъргва на едро, и се смесва с останалите продукти. Ѕрашното не тр€бва да е много, защото ще получите кекс, слагайте колкото да не е течно(но да не е много малко, че да не се получи разтопен кашкавал hahaha).јма го об€сних  ooooh! ѕека го в правоъгълна форма за кекс както се пече суфле, т.е не отвар€йте фурната докато се пече и не го вадете веднага след като се е опекло, за да не спадне. Ќе се реже докато е горещо.

 —тава много при€тно, кашкавала се е запекъл от горе, а като го нарежете се тук таме се тегли на конци . — него замествам об€да, а не го давам като десерт.

ƒано да ви хареса bouquet



“ова е доста интерестно и заслужава да се опита  Peace
÷итирай


ћнени€: 35
ўе се пробва. Peace
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 211
Ќ€кой правил ли го е без кисели краставички?
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 42 отговора