Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 3 663
снощи го сътворих това, по рецепта от една книга, стана превъзходно   chef

пилешки бутчета Аладин

4 пилешки бутчета
2-3 с.л. соев сос
2 яйца
брашно
5-6 с.л. галета
3-4 с.л. сусам
малко сметана (на данон, заквасена)
олио
гъби - една тарелка, 300гр
лимонов сок
черен пипер
сол
1 ч.л. захар

пилешките бутчета се обезкостяват и се маха кожата
намазват се със соевия сос и се оставят да престоят един час
по принцип се втрива сол после, но заради соевия сос аз не го направих и бяха екстра на сол според мен
разбиват се двете яйца със захарта
бутчетата се топят в разбитите яйца, после брашно, пак яйце и след това в преварително смесените сусам и галета, след което се пържат в нагорещено олио докато се зачервят
сервират се топли, залети с гъбен сос

гъбен сос
гъбите се нарязват на ситно и се задушават в олио
запържва се брашно, добавя се вода и се бърка постоянно
сосът ври 30тина минутки, като се бърка периодично
малко преди края се слага сол, черен пипер, малко лимонов сок (ако гъбите са мариновани по-добре без лимонов сок) и сметаната (може и малко масло, ако няма сметана)

банани с корнфлейкс и сметана

запичат (става и без запичане БТВ) се леко около 200 гр корнфлейкс (в грамажа не съм много сигурна, че всичко на око правя)
след като изстинат се заливат с една кофичка от големите заквасена сметана на данон предварително разбита със захар на вкус (става по-течна и по-лесно попива в корнфлейкса)
след това се нареждат банани на колелца отгоре и готово Smile
само е хубаво да се изчака около 30тина минутки, за да може да се поеме сметаната от корнфлейкса

всичко горепосочено снощи беше унищожено за отрицателно време  Crazy
Цитирай

Пловдив

Мнения: 2 047
  Това с пилешкото звучи мн. добре и мисля да пробвам, но не ми харесва соев сос. Дали мога да го заменя с нещо друго?
« Последна редакция: ср, 15 фев 2006, 17:34 от У н и »
Цитирай


Мнения: 973
Бравоссссс мойте поздравления .....много интересно меню  bouquet
Вече не смогвам да направя всичките хубави рецепти във форума 35
Записвам си и тази и съм попълнила графика до Гергьовден smile3534


П.С Уни опитай с горчица newsm10
Цитирай


Мнения: 3 663
  Това с пилешкото звучи мн. добре и мисля да пробвам, но не ми харесва соев сос. Дали мога да го заменя с нещо друго?
ами може би малко сол и лимонов сок.. знам ли ...
иначе соевият сос не се усещаше след панирането, ако вкусът те притеснява
Цитирай

Пловдив

Мнения: 2 047
  Направих ги вчера, но реших въпроса кардинално - взех готово мариновано месо от бут, хубаво стана.  Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 8 295
Страхотно меню!
Мисля да го приготвя утре вечер. Само искам да попитам - като се пържат бутчетата, дали не остават сурови вътре? Има ли някаква хитринка при пърженето?
Цитирай


Мнения: 3 663
бърди, ами не съм засичала точно честно казано, пържих ги до зачервяване на панировката  Thinking
поже би към 6-7 минутки от всяка страна  Rolling Eyes
"пържолките" така или иначе не са много дебели след обезкостяването и бяха съвсем добре изпържени  Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.