Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Здравословни проблеми и профилактика
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Варна

Мнения: 408
Здравейте мами!
Беба е на по4ти 6 месеца - незахранена, само на кърма. Резултати от кръвна картина са:
96 хемоглобин
еритроцити - 4,15
левкоцити -8,58
хематокрит - 0,29 при реф. стойност 0,36-0,49
тромбоцити 210
MCV - 64 при реф. стойност 80-100
MCH 18,3 при реф стойност 25-38

При урината за уробилиноген пише неув. - лаборантката не е пожелала да обясни какво то4но зна4и
С Педи ще се видя 4ак утре
Цитирай

Sofia

Мнения: 482
Според мен резултатите са си съвсем нормални за дете, което е само на кърма. Мисля, чи няма за какво да се притесняваш. За уробилиногена в урината значи неувеличен, т. е. в норма. Предполагам , че и вашият педиатър ще каже, че всичко е наред. Спокойно Smile)) Love
Цитирай

Варна

Мнения: 408
дано 4е и тия левкоцити ми се виждат множко ....благодаря за отговора  bouquet
Цитирай


Мнения: 1 427
Всичко на детенцито си е в нормата,особено пък левкоцитите.Прието е за деца до 4 години да са до 15.И хемоглобинът е добър за кърмено бебе.Споко-не се шашкай Wink
Цитирай


Мнения: 5 125
Обикновено референтите стойности, които са дадени на бланката с резултатите, са за възрастни, имай го предвид.
Цитирай


Мнения: 1 427
Обикновено референтите стойности, които са дадени на бланката с резултатите, са за възрастни, имай го предвид.
Много си права!За децата са многто по -завишени референтните стойности.Пр .левкоцити -до 15   ,лимфоцити -до 70 ,утайка -до 15-20
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.