Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 737
Дайте идея какво да сготвя за десетина души...хем да е леко ефектно хем да е вкусно Rolling Eyes
Цитирай

Пловдив

Мнения: 12 921
Спретни Билла парти, от топлата витрина, аз така действам SmileSmileSmile
Цитирай


Мнения: 973
Ето ти едно предложение и от мен  Very Happy Това е пълна импровизация, но съм го правила с няколко вариации и винаги е вкусно Laughing

Свинско месо (или някакво друго по твой избор)- нарязано като за кебап
марината за месото- (както ти обичаш - аз го мариновам със соев сос и малко горчица+ подправки),
картофи - нарязани на кубчета,
гъбки-нарязани на дребно,
пушено сиренце,
малко винце или масло
сол на вкус

След като си мариноваш месото (поне 1/2 час) го отцеждаш от маринатата и слагаш в купа заедно с другите продукти и ги "разбъркваш".
Ефектно е след това  Peace ....Взимаш домакинско (метално) фолио и се правиш толкова квадратни  парчета колкото гости ще идват + 1-2 резерва.  Във всяко парче слагаш от сместта  и завиваш като торбичка. Печеш и после поднасяш по 1 торбичка на човек + салатки за гарнитура.
Ето и една подобна рецепта тук


Успех   bouquet
Цитирай

сф

Мнения: 3 078
ей, това е страхотна идея.
аз в такива случаи поръчвам 2 кофи пилешко от кfc. ама е тъпо...
Цитирай

София- Wien

Мнения: 2 142
Абе моето не е кой знае колко ефектно, на аз ще направя свинско с гъбки и сметана, а за гарнитура картовки варени и после запечени.
Цитирай
аз правя следната манджа в голям пръстен гювеч, а ти ще си сметнеш пропорциите според хората:
1 кг свинско месо, нарязано на хапки
1 буркан кисели краставички
1 буркан гъби печурки
един-два големи стръка праз /пиша два, защото у нас много обичаме/
250 мл квасена или течна сметана
една кутийка топено сирене /ама да е изпробвано , че се разтапя добре/
сол, черен пипер на вкус
по желание - кафена чашка бяло вино

киселите краставички и празът се накълцват на ситно. гъбите също. всички продукти се разбъркват много добре в гювеча, слагат се сол и черен пипер на вкус, ако трябва се долива малко водичка, да се покрие месото, захлупва се и се пече дълго във фурната. много върви сега зимата с топъл хляб и червено вино и нахранва много хора:)
Цитирай

София- Wien

Мнения: 2 142
MamaBuba, това е и моята рецепта. Не е нещо особено, но е изпробвано и класика!
Цитирай

София

Мнения: 3 058
Ето ти едно предложение и от мен  Very Happy Това е пълна импровизация, но съм го правила с няколко вариации и винаги е вкусно Laughing
....
жестока идея!!! велико!!! мерси много
Цитирай

Софийското дъно на световните гащи:)

Мнения: 2 124
Ето ти и едно предястие (много засища, така, че може да отпадне основното ядене Mr. Green) и от мен:

Яйца - добре сварени (х 2 на човек - така поне правя порцията). В твоя случай ще умножаваш Х 2
1 кофичка цедено кисело мляко.
1 майонеза (лека).
Изсипваш в салатиера цеденото мляко, майонезата, посоляваш, слагаш вътре и яйцата...отгоре малко черен пипер, разбъркваш всичко (така, че яйцата да "потънат", колкото може разбира се) и готово!
Страшно е вкусно, бързо и лесно!
Да ви е сладко! bowuu
Цитирай

гр.Варна

Мнения: 678
Включвам се късно но вчера имах гости и правих това; в гювеча сложих пуешки хапки,пил. дробчета,бекон,гъби,лук,моркови,картофи.подправки,вино,соев сос,вода
Цитирай

Springfield, VA

Мнения: 5 625
Ето ти едно предложение и от мен  Very Happy Това е пълна импровизация, но съм го правила с няколко вариации и винаги е вкусно Laughing

Свинско месо (или някакво друго по твой избор)- нарязано като за кебап
марината за месото- (както ти обичаш - аз го мариновам със соев сос и малко горчица+ подправки),
картофи - нарязани на кубчета,
гъбки-нарязани на дребно,
пушено сиренце,
малко винце или масло
сол на вкус

След като си мариноваш месото (поне 1/2 час) го отцеждаш от маринатата и слагаш в купа заедно с другите продукти и ги "разбъркваш".
Ефектно е след това  Peace ....Взимаш домакинско (метално) фолио и се правиш толкова квадратни  парчета колкото гости ще идват + 1-2 резерва.  Във всяко парче слагаш от сместта  и завиваш като торбичка. Печеш и после поднасяш по 1 торбичка на човек + салатки за гарнитура.
Ето и една подобна рецепта тук


Успех   bouquet


Аууууууууу  Laughing


аз правя следната манджа в голям пръстен гювеч, а ти ще си сметнеш пропорциите според хората:
1 кг свинско месо, нарязано на хапки
1 буркан кисели краставички
1 буркан гъби печурки
един-два големи стръка праз /пиша два, защото у нас много обичаме/
250 мл квасена или течна сметана
една кутийка топено сирене /ама да е изпробвано , че се разтапя добре/
сол, черен пипер на вкус
по желание - кафена чашка бяло вино

киселите краставички и празът се накълцват на ситно. гъбите също. всички продукти се разбъркват много добре в гювеча, слагат се сол и черен пипер на вкус, ако трябва се долива малко водичка, да се покрие месото, захлупва се и се пече дълго във фурната. много върви сега зимата с топъл хляб и червено вино и нахранва много хора:)

И тука едно Аууууууууууу  Laughing

Вадя тефтера да си записвам!!! smile3521
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.