Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 15 фев. 2006, 20:00 ч.

Какво да сготвя за 10 човека?

  • 13 662
  • 10
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 739
Дайте идея какво да сготвя за десетина души...хем да е леко ефектно хем да е вкусно Rolling Eyes

# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 15 546
Спретни Билла парти, от топлата витрина, аз така действам Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 2
  • Мнения: 974
Ето ти едно предложение и от мен  Grinning Това е пълна импровизация, но съм го правила с няколко вариации и винаги е вкусно Laughing

Свинско месо (или някакво друго по твой избор)- нарязано като за кебап
марината за месото- (както ти обичаш - аз го мариновам със соев сос и малко горчица+ подправки),
картофи - нарязани на кубчета,
гъбки-нарязани на дребно,
пушено сиренце,
малко винце или масло
сол на вкус

След като си мариноваш месото (поне 1/2 час) го отцеждаш от маринатата и слагаш в купа заедно с другите продукти и ги "разбъркваш".
Ефектно е след това  Peace ....Взимаш домакинско (метално) фолио и се правиш толкова квадратни  парчета колкото гости ще идват + 1-2 резерва.  Във всяко парче слагаш от сместта  и завиваш като торбичка. Печеш и после поднасяш по 1 торбичка на човек + салатки за гарнитура.
Ето и една подобна рецепта тук


Успех   bouquet

# 3
  • сф
  • Мнения: 3 078
ей, това е страхотна идея.
аз в такива случаи поръчвам 2 кофи пилешко от кfc. ама е тъпо...

# 4
  • София- Wien
  • Мнения: 2 142
Абе моето не е кой знае колко ефектно, на аз ще направя свинско с гъбки и сметана, а за гарнитура картовки варени и после запечени.

# 5
аз правя следната манджа в голям пръстен гювеч, а ти ще си сметнеш пропорциите според хората:
1 кг свинско месо, нарязано на хапки
1 буркан кисели краставички
1 буркан гъби печурки
един-два големи стръка праз /пиша два, защото у нас много обичаме/
250 мл квасена или течна сметана
една кутийка топено сирене /ама да е изпробвано , че се разтапя добре/
сол, черен пипер на вкус
по желание - кафена чашка бяло вино

киселите краставички и празът се накълцват на ситно. гъбите също. всички продукти се разбъркват много добре в гювеча, слагат се сол и черен пипер на вкус, ако трябва се долива малко водичка, да се покрие месото, захлупва се и се пече дълго във фурната. много върви сега зимата с топъл хляб и червено вино и нахранва много хора:)

# 6
  • София- Wien
  • Мнения: 2 142
MamaBuba, това е и моята рецепта. Не е нещо особено, но е изпробвано и класика!

# 7
  • София
  • Мнения: 3 068
Ето ти едно предложение и от мен  Grinning Това е пълна импровизация, но съм го правила с няколко вариации и винаги е вкусно Laughing
....
жестока идея!!! велико!!! мерси много

# 8
  • Софийското дъно на световните гащи:)
  • Мнения: 2 125
Ето ти и едно предястие (много засища, така, че може да отпадне основното ядене Mr. Green) и от мен:

Яйца - добре сварени (х 2 на човек - така поне правя порцията). В твоя случай ще умножаваш Х 2
1 кофичка цедено кисело мляко.
1 майонеза (лека).
Изсипваш в салатиера цеденото мляко, майонезата, посоляваш, слагаш вътре и яйцата...отгоре малко черен пипер, разбъркваш всичко (така, че яйцата да "потънат", колкото може разбира се) и готово!
Страшно е вкусно, бързо и лесно!
Да ви е сладко! bowuu

# 9
  • гр.Варна
  • Мнения: 678
Включвам се късно но вчера имах гости и правих това; в гювеча сложих пуешки хапки,пил. дробчета,бекон,гъби,лук,моркови,картофи.подправки,вино,соев сос,вода

# 10
  • Springfield, VA
  • Мнения: 5 625
Ето ти едно предложение и от мен  Grinning Това е пълна импровизация, но съм го правила с няколко вариации и винаги е вкусно Laughing

Свинско месо (или някакво друго по твой избор)- нарязано като за кебап
марината за месото- (както ти обичаш - аз го мариновам със соев сос и малко горчица+ подправки),
картофи - нарязани на кубчета,
гъбки-нарязани на дребно,
пушено сиренце,
малко винце или масло
сол на вкус

След като си мариноваш месото (поне 1/2 час) го отцеждаш от маринатата и слагаш в купа заедно с другите продукти и ги "разбъркваш".
Ефектно е след това  Peace ....Взимаш домакинско (метално) фолио и се правиш толкова квадратни  парчета колкото гости ще идват + 1-2 резерва.  Във всяко парче слагаш от сместта  и завиваш като торбичка. Печеш и после поднасяш по 1 торбичка на човек + салатки за гарнитура.
Ето и една подобна рецепта тук


Успех   bouquet


Аууууууууу  Laughing


аз правя следната манджа в голям пръстен гювеч, а ти ще си сметнеш пропорциите според хората:
1 кг свинско месо, нарязано на хапки
1 буркан кисели краставички
1 буркан гъби печурки
един-два големи стръка праз /пиша два, защото у нас много обичаме/
250 мл квасена или течна сметана
една кутийка топено сирене /ама да е изпробвано , че се разтапя добре/
сол, черен пипер на вкус
по желание - кафена чашка бяло вино

киселите краставички и празът се накълцват на ситно. гъбите също. всички продукти се разбъркват много добре в гювеча, слагат се сол и черен пипер на вкус, ако трябва се долива малко водичка, да се покрие месото, захлупва се и се пече дълго във фурната. много върви сега зимата с топъл хляб и червено вино и нахранва много хора:)

И тука едно Аууууууууууу  Laughing

Вадя тефтера да си записвам!!! smile3521

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт