Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 398
Мемта можете ли да ми кажете как да направя карамел - Захар+масло, без да ми се пресече? Че съм забравила и ми се пресича,  татито утре има рожден ден и исках да го изненадам с домашна торта ooooh!
« Последна редакция: чт, 16 фев 2006, 18:18 от evica »
Цитирай

все тук

Мнения: 1 599
Че от какво се пресича newsm78
Да не би маслото ти да не е хубаво?
Иначе аз разтапям 1 чаена чаша захар заедно с една-две супени лъжици вода и може би около 20 грама масло /ползвам немско/.
Бъркам, отнемам от котлона, за да не дапуши и почернее, пак слагам и така...
Цитирай

София

Мнения: 3 537
Аз карамела го правя само със захар и вода.Сипвам захарта и я заливам колкото хубаво да се намокри и оставям за си ври,бъркам непрекъснато,водата бързо се изпарява и пастепенно се получава карамела,до светло кафяво на цвят Wink
Цитирай

София

Мнения: 398
То не точно че се пресича ами че се разделят 2-те субстанции -захарта имаслото . пък аз искам да стане мек карамел и да не се втвърди много.
маслото ми е хубаво - на Маджаров или от немските - други не купуваме, а и маргарин не ползвам.
Дали не ми е силна температурата newsm78
Цитирай

все тук

Мнения: 1 599
Пробвай да не слагаш масло, а само вода и захар.
Не може да не стане.
Маслото се слага, за да стане по лъскав цветът
Цитирай

София

Мнения: 398
А как да го направя мек? - Прясно мляко ли се слага?
Цитирай

все тук

Мнения: 1 599
Купи си готов топинг "Карамел". Ти за какво ще го ползваш точно?
Цитирай

София

Мнения: 398
И аз се сетих за това, но пък той ми е маллко рядък #Crazy
Исках да го направя като пълнеж с лешници newsm78
Цитирай

София

Мнения: 398
Най-добре е май да ходя да си купя един романс Whistling
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.