Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 14 окт. 2004, 01:18 ч.
  • Преглеждания  5 042  Мнения  12  Онлайн  1
Отговори
  • Видин; Италия
  • Мнения: 1 058
Привет Sign Exclamation
Тьрся идеи за не6то , което вьрви с консервирана царевица. Аз сега я използвам главно за добавка кьм една салата и понякога в гюве4е слагам.  
Благодаря ви .

Реклама
# 1
  • Лас Вегас
  • Мнения: 470
Тук я слагат в супа. Stuck Out Tongue

# 2
  • Мнения: 8 077
Велоколепна гарнитура: задушаваш царевицата 5 мин. в масло, посоляваш, сервираш топла. Може да добавиш копър и чесън, ако върви към основното ястие.

# 3
  • Stara Zagora
  • Мнения: 871
Много обичам царевица, слагам я на всяка салата, пица, и както писаха и други за гарнитура.

# 4
  • София
  • Мнения: 3 631
Аз я запържвам в масло и чесън и след това добавям ролца от раци и скариди. След като са готови /то това става доста бързичко/ прибавям малко черно пиперче, сол/зависи колко са солени ролцата и скаридите/ и магданоз. Става страхотно.
А между другото в О!Шипка съм опитвала една страхотна пилешка супа в която имаше и царевица, но пък как я приготвят идея си нямам - някой ако знае може да сподели  Simple Smile

# 5
  • София
  • Мнения: 7 094
Една консерва царевица + консерва от риба тон + малко заехтин - става много бърза и вкусна салата.

# 6
  • в кокошарника
  • Мнения: 1 238
салата : колбас , печен пипер , кисели краставички , царевица , майонеза и черен пипер
гарнитура : задушавам грах и царевица в масло,  подправям с копър
слагам царевица в супата да се вари заедно с другите зеленчуци

# 7
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
Пиле със сос от сметана+топено сирене и царевица.
Ориз със зеленчуци ......и царевица.
Руло Стефани .....и царевица.

Импровизирай Laughing
Аз не обичам грах, слагам много малко и повече царевица.

# 8
  • Lower Hutt, New Zealand
  • Мнения: 54
Крем-супа с картофи, царевица и бекон

Необходими продукти:
- 500-600 г картофи, обелени и нарязани на кубчета (в оригиналната рецепна се използват сладки картофи, но и обикновен картоф става)
- 2 глави лук, нарязан на ситно
- 2-3 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 1 чаена лъжичка къри
- 3 чаени чаши пилешки или зеленчуков бульон
- 1 супена лъжица масло или олио
- 200-300 г бекон, нарязан на ситно
- 700-750 г царевица
- половин чаена чаша мляко или сметана
- сол и пипер за подправяне
- нарязан на ситно магданоз

Приготовление:
Беконът се пържи в олиото или маслото докато стане хрупкав.

В тенджера се варят картофите, лука, чесъна, кърито и бульона, докато се сварят картофите. Тенждерата се отстранява от котлона.

Добавя се царевицата и всичко се пасира.

Тенджерата се връща на котлона и се прибавя млякото/сметаната, солта и пипера, изпържения бекон, изцеден от мазнината, в която е изпържен и крем-супата се затопля отново.

При сервиране се поръсва с нарязания магданоз.

Когато използвам обикновени картофи, след като ги нарежа на кубчета ги поставям в съд с гореща вода за около 30 мин, за да не се получи лепкава каша при пасирането.

В къщи много я уважаваме тази крем-супа  Grinning

# 9
  • Мнения: 5 135
Пиле по мексикански
В тавичка се нарежда пилето, нарязано на порции (или пилешки пържоли ако предпочиташ), лук на едро, повечко чесън, царевица, чушки, нарязани на ленти, моркови на пръчици, черен пипер, розмарин.  Полива се с олио, вода до половината на съставките и се пече до зачервяване.

# 10
  • Варна
  • Мнения: 4 249
Царевица,гъби,краве масло,синьо сирене,чубрица,отгоре се настъргва кашкавал и се запича.Става много вкусно  Wink

# 11
  • Stara Zagora
  • Мнения: 871
Пилешка крем - супа с царевица

ПРОДУКТИ:
1 голямо пиле (1.2-1.5 кг), 450 г зърна от царевица(консервирана или замразена), 3 ч.ч. пилешки бульон, 100 г олио, 3 глави лук, 1 стрък праз лук, по 1 брой жълта, червена и зелена пиперка, 4 клончета целина, 150 г сметана, сол, черен пипер на вкус.

ПРИГОТВЯНЕ:
Нарежете пилето на 4 части, посолете и наръсете с черен пипер и леко за пържете с 2 с.л. оли. Добавете в тенджерата пилешкия бульон, закрийте с капак и варете на слаб огън за около 25 мин. Извадете пилето, обезкостете и нарежете на парченца. Лука нарежете на ситно, пипера на ивички, праза на кръгчета, целината на ситно. В тенджера с останалото олио запържете лука до светлозлатисто, добавете останалите зеленчуци и леко задушете. Добавете бульона в който е вряло пилето и варете около 10 мин. Добавете парченцата пиле и зърната от царевица. Поднесете супата с разбита сметана, добавена непосредсвено преди сервирането.

# 12
  • Варна
  • Мнения: 1 008
мусака от царевица - приготвя се както традиционната мусака но се заместват картофите с царевица и обезкостени маслини нарязани на кръгчета

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт