Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пловдив

Мнения: 53
За да не остана по-назад от Майчето в солените "сладкиши", пущам рецепта на солена торта !

Марки няма, защото всичко се слага на око.
Значи - правят се тънки блатове от картофено тесто.
Слага се в голяма чиния първия блат, след това се намазва блатът с руска салата. После се слага втори блат, върху който се реди смачкана с вилица риба от консерва (само недейте да слагате риба в доматен сок, мирише гадно гато комбинация с другите неща), след това още един блат, върху него хайвер с майонеза, друг блат, кисели краставички и така, докато ви свършат блатовете и гарнитурите. Най-накрая цялата торта се намазва  се оставя в хладилника за два-три часа да се стегне, и непосредствено преди сервиране се намазва с майонеза и се украсява с каквото ви скимне, аз слагам шпроти и краставички.

Твърде добре върви с ароматна водка, например кориандрова, , перцовка или люта ловджийска.
Ако искате рецепта за гореспоменатите водки, ще ви обадя  Very Happy

Цитирай

Варна

Мнения: 1 656
Правила съм такава торта и става страхотна е тук таме с малко изключения.Ето снимка само че моята е правоъгълна.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=21776&photo=24
Цитирай

Vienna, AUT

Мнения: 533
А как се правят тези блатове от картофено тесто  newsm78
Цитирай

Варна

Мнения: 1 656
Аз ги правя като картофено пюре само че по гъсто.Ако Крум има различен начин да каже!
Цитирай

Пловдив

Мнения: 53
И аз карам като Снежи, ама с подробността, че пюрето го разстилам върху целофанени парчета и го държа в хладилника, да се стегне.
Имах някъде из тефтерите една полска рецепта за печени картофени блатове, ако те интересува, мога да видя.
Цитирай

Vienna, AUT

Мнения: 533
И аз карам като Снежи, ама с подробността, че пюрето го разстилам върху целофанени парчета и го държа в хладилника, да се стегне.

т.е. оформяш нещо като блат напр. върху парче фолио, пак фолио, пак блат, .... и в хладилника? Така ли? И колко време горе-долу му трябва, за да стегне в хладилника?
Много ми хареса така идеята с картофени блатове, защото обичам солена торта, но до сега съм яла само с палачинкови, а аз не мога да правя палачинки  Embarassed Embarassed Embarassed
Цитирай

Пловдив

Мнения: 53
Ми зависи дали са студени картофите, като ги мачкаш на пюре . Час-два най-много стигат.

Чакай, как тъй не можеш да правиш палачинки??? 
Те са много лесни, аз знам рецепта, дето е "едно към едно към едно" - едно яйце, една чаша брашно , една чаша мляко. Плъс чаена лъшичка сол и чаена лъжичка захар. Нищо трудно !!!!! Или ти с обръщането имаш затруднения ?
Цитирай

гр.Варна

Мнения: 678
Аз снощи правих една ето и рецептата.
1кг.картофи,5 кис.краставички,1консерва царевица,200г.филе,200г.сирене ,масло,1 майонеза,за украса 1 св. яйце,маслини,
Картофите се сваряват и се намачкват с маслото,прибавят се краставичките на дребно,царевицата,филето и сиренето. Оформя се в голяма чиния с шпатула торта залива се с майонезата и се украсява.


Цитирай

Севлиево

Мнения: 1 649
Мммм, много добре звучи тази торта. В събота ще имаме гости и мога да си поиграя. Мерси за рецептата  bouquet
Цитирай

С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!

Мнения: 6 015
Пепита тази рецепта ми звучи вкусно и лесно, ще я пробваме.
 Иначе ние си правим тортата с блатове от солен кекс. Слагаме печени чушки, кисели краставички, кашкавал, лютеница, майонеза, маслини, шунка и каквото се сетим. Аз лично много обичам солена (мъжка) торта.
Цитирай


Мнения: 522
i az da se vklju 4a s retzepta hem salata hem i torta.
 "BOMBE" 
V goljama kupa s oblo dano se nastargva svaren i obelen kartof(oba4e na dalgata mu strana) , sled tova red sirene, pak kartof, nastargani na dalgo kiseli krastavi4ki, kartof  kisel morkov, ....sirentze,... kisela jabalka,.... ka6kaval.... ili vaob6te kakvoto vi hrumne(oba4e ne zabravjaite jabalkata- mnogo po- vkusno e s neja) leko se pritiska (da se slegne malko) obra6ta se varhu tortena 4inija , ako iskate da se skrijat blatovete moje da nastarjete pak malko kartof, no na men mi haresva taka
otdelno kofi4ka maoineza s malko kiselo mljako se razbiva i se zaliva otgore "bombeto" (ne s tzjalata smes- nmogo e ), taka 4e da stane na kapki otstrani, a da otzvetih i malko ot "glazurata" s 4erven piper i napravih i malko kapki i s 4ervenata...
njamam snimki za6toto se izjade.... a i neznam kak da metna snimki tuk
I taka Dobar apetit s ne6to barzo, lesno i vkusno.  chef
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.