Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • anywhere
 • Мнения: 3 303
Знаете, аз съм на всяка манджа - мерудия, що се отнася до кърменето и не мога да не се изкажа по въпроса.  Mr. Green
Призивът ми е към кърмачките - момичета, ако наистина искате да привлечем повече кърмещи жени, не е това начинът.  Naughty Екстремизми от рода "майка, кърмила до 7 години", "баба, даваща празна цица за успокоение", разни кърмещи по две-три деца и развяващи цици с гордост и настървение като партизански знамена, цветисти обяснения за оргазми насън по време на кърмене, цвъртяща навсякъде кърма по време на секс, кърмене в тандем, трио и квартет, клипчета на жени, кърмещи котките си, призиви "браво" и "ура" в отговор на горните... Всичко това не просто разваля апетита на "нормалните" хора, а сериозно ги кара да си преосмислят позицията по отношение на кърменето, дори и да са били принципно "за". Да ви кажа честно, дори и при моите изпълнени със симпатия и разбиране чувства към вас, понякога ми е трудно да си изям обяда след като почета малко из форума. Та съветът ми е - поприберете малко циците, закопчейте с по някое и друго копче както деколтетата, така и устите си. Не е нужно да кърмим и да рисуваме цветущи картини на тема "екстремно кърмене", особено като не даваме някаква полезна информация, а само дразним другите. Знам, че сега ще ме "отпочнете", но не искам спор, нито кавга, а просто да се замислите.

# 1
 • До хладилника, който обичам
 • Мнения: 22 046
"майка, кърмила до 7 години", "баба, даваща празна цица за успокоение"

Това са факти от живота. Екстремни или не, забавни или потрисащи (не припадай!) има ги. Което не значи, че трябва да кърмиш до 7 години, или да връчиш Емата на майка ти за дооткърмяне Wink

# 2
 • Sofia
 • Мнения: 823
Според мен този форум е ,не само за да решаваме кърмаческите си проблеми,т.е. да споделяме трудностите си,но и  да споделяме и радостите си.Не виждам нищо лошо в това всеки да изказва мнението си,независимо за какво е то.На мен,като кърмеща майка вече повече от две години,ми беше много интересно да установя ,че и други майки ,като мен имат удоволствието да се наслаждават на кърменето,не само на самия процес ,но и чрез самия начин на кърмене.Мен не ме притеснява да си развявам гърдите по форума или пък не би ми заседнало от това.На който не му харесва да не чете.Ако не го правя това тук,къде?Къде биха ме разбрали по-добре ,освен тук.И държа да кажа,че не се заяждам,а изказвам мнение.

# 3
 • София, Младост 2
 • Мнения: 8 260
Не виждам как може да стане,душата newsm78
Все пак това е форум за кърмене - къде,ако не тук,да си обсъждаме всичко,което ни е впечатлило Grinning
Сигурна съм,че някои от нещата са трудни за преглъщане Mr. Green Обаче ей тук е ролята на балансьори като теб и Червената кралица примерно - да се внася скептична нотка в залитанията Heart Eyes Така че дори общата атмосфера да е шокираща,човек да види,че може да кърми и без да подкрепя всеки екстремизъм Wink И че е нормално да има и критична позиция Grinning
Така че - дръж кърмаческия фронт,трябваш ни тук на линия Heart Eyes

# 4
 • София
 • Мнения: 217
.....и развяващи цици с гордост и настървение като партизански знамена........Та съветът ми е - поприберете малко циците, закопчейте с по някое и друго копче както деколтетата, така и устите си

Твоите призиви винаги ме разсмиват, често по средата на обяда ми  Laughing. Но има и такива неща и няма лошо да бъдат казани, според мен. Въпросът е наистина в начина  Simple Smile .
smile3505  ще момоля за такъв емотикон с деколте - ще е от полза за Кърмаческия форум

# 5
 • Мнения: 20 912
ооо, Зъхи, будна съвест моя!   bouquet

# 6
 • Мнения: 1 685
Зъхи, винаги те чета с удоволствие.Харесва ми начина по който се изразяваш, а сегашния пост е супер забавен.
Добре, че си ти наистина, че малко екстремните кърмачки да се сопрат.Забелязах, че когато някой каже нещо против, веднага му изсипват кофа студена вода отгоре.За щастие, понякога се появяваш ти и нещата затихват.
Чудя се и аз, каква е тази страст с която се защитава кърменето на дете в голямото междучасие.
Знае се, че най-хубавото нещо е да кърмиш детето си, но това все пак това е един съвсем естествен процес.Нещо нормално.А то се получава-"Аз кърмя 2 години.Фръц!"-"Аз пък 4."- "Пък аз 14.Фръц-фръц!"
Хубаво е, че дотук нещата са много спокойни.Ако обаче темата беше пусната от некърмещата майка - надали.

# 7
 • Мнения: 6 142
Ще ме умориш!
Ти защо си ислиш, че аз например, не се потрисам от гледката на котарака, дето суче като невидял...и си признавам, че никога няма да дам на майка ми да дава на Ирина цица...Но пък идеята да дефилирам с развяти като байраци голи гърди ме забавлява Grinning

Разликата е в летвата - твоята е ниско, моята - малко по-нагоре, има хора, на които нищо от това не им прави впечатление...Но наистина не мога да си представя, че някой сероизно може да си промени отношението към кърменето заради една котка.

Разбирам призива ти и го споделям, всъщност. Мярата е важна във всяко нещо, не само когато става дума за кърмене. И също мисля, че твоят "глас на разума" е важен сред това море от пролактин.

# 8
 • Sofia
 • Мнения: 823
Зъхи, винаги те чета с удоволствие.Харесва ми начина по който се изразяваш, а сегашния пост е супер забавен.
Добре, че си ти наистина, че малко екстремните кърмачки да се сопрат.Забелязах, че когато някой каже нещо против, веднага му изсипват кофа студена вода отгоре.За щастие, понякога се появяваш ти и нещата затихват.
Чудя се и аз, каква е тази страст с която се защитава кърменето на дете в голямото междучасие.
Знае се, че най-хубавото нещо е да кърмиш детето си, но това все пак това е един съвсем естествен процес.Нещо нормално.А то се получава-"Аз кърмя 2 години.Фръц!"-"Аз пък 4."- "Пък аз 14.Фръц-фръц!"
Хубаво е, че дотук нещата са много спокойни.Ако обаче темата беше пусната от некърмещата майка - надали.


Точно такава майка ,която кърмеше вече две години,ме спаси и ми даде шанс и аз да кърмя,а и повечето майчета,които дават съвети са по-дълго кърмещи и това е нормалното.Не виждам някой да се е бил досега по гърдите:Вижте ме колко ми е пораснала работата,кърмя вече 1-2-3 години.Сори,не искам да се заяждам,отново изразявам мнение.

# 9
 • Мнения: 1 685
Искам да ви кажа, че и аз благодарение на форума възприех вече кърменето до 2 години.Преди да започна да чета тук, мислих, че кърменето е процес който след първия рожден ден трябва да се спре.Така е, защото на фона на 7 години, 2 изглеждат направо като няколко месеца.
Много хубаво, че кърмите, но това дето сте се нарекли "секта" си е много точно.Всъщност, някоя кърмачка ли е сложила това определение?

# 10
 • До хладилника, който обичам
 • Мнения: 22 046
Всъщност, някоя кърмачка ли е сложила това определение?
Не, мама Кенга ни го "подари" Laughing Mr. Green

# 11
 • Мнения: 1 378
Хм, след като се обособиха отделни форуми за кърменето и храненето с АМ, май е време форумът отново да се разцепи - на нормално кърмене и екстремно кърмене. А сега накъде? newsm78

# 12
 • София
 • Мнения: 2 880
Е, Зъхи,   bouquet открай време те гледам и следя твоите чуденки, пък съм се чудила и аз на всичките тия предизвикателства дето ги имаше, как удържа фронта, пък не затвори деколтето завинаги! Но с този постинг вече те признавам - страшно ме кефиш!  Sunglasses Настина, много добре казано нещо, което и аз смятах да подхвана, макар и в леко изместена посока.

Та използвам най-сетне случая да подхвана това:
Не, не се притеснявам, не припадам и не се потрисам от зрели кърмачки - никой не може да ми налее ъкъл в главата, всеки сам преценява, кое е подходящо за детето му (ей това е едно от най-големите клишета тук, но явно не може без него), а и този форум е затова - да си позабършем сълзите на някого, да си поизпеем песните за убеждения, пък и дори да си попочешем езиците и покажем бюстовете! Не ми пречи, всеки сам си изключва компютъра и сам се оправя с роднини и педиатърки в крайна сметка. О, и да не говорим, че споровете на тема кърмене са ми едни от най-интересните, но не винаги участвам, защото съм млада и зелена още, та не си меря обиколката (периметъра, 2пr-а и т.н.) с по-старши мами!

Но наблюдавам нещо много странно (не че не е необяснимо) сред младите (едва няколко месечни) кърмачки  - едно движение, ама наистина яко разбюстени, направо развели байраците като на пропагандна манифестация! "Пускам тази тема (абсолютно-не-само-за-кърмачки) тук (при кърмачките), защото никой другаде не ме разбира", "В тая реклама защо бебето пеело, че искало да го приспят с шише", "онази педиатърка защо само дуднела, че кърмата ми не е единствената алтернатива за хранене на 9 месечното ми абсолютно-нежелаещо-но-насилвано-постоянно-от-мен-да-суче бебе"! И в повечето случаи не само под вола, ами и под телето теле се търси! Аз пък работя и кърмя и май само 1 колежка от целия ни офис знае, че още го правя, но го преживявам някак си, че нямам снимка на таблото със заслужилите служители. Да, кърмя и в ресторант и в парка, да – имам огромното желание да кърмя дълго, но само докато само детето ми има желание за това, да – притеснявам се и аз някога дали кърмата ми ще се окаже достатъчна, защото детето ми ми се струва много гладно и суче ли суче, и да – искрено се възхищавам на всички онези наистина зрели кърмачки, които при нужда и навреме се включват със съвети към по-младите и които дори скоро ми скриха шапката като се оказа, че не съм и подозирала колко големи са кърмачетата им, защото те наистина не парадират с това! Просто, преекспонират се нещата при младите, може би за да подражават на зрелите, сякаш за едното потупване по рамото от тях живеят и сякаш наистина държат да се зоват „секстантки” и "кърмачици".

Ей, начесах се и аз!  bowuu Май в подходящата тема даже!

Последна редакция: пт, 17 фев 2006, 16:10 от Валентина

# 13
 • Boulevard of broken dreams
 • Мнения: 790
Разбирам призива ти и го споделям, всъщност. Мярата е важна във всяко нещо, не само когато става дума за кърмене. И също мисля, че твоят "глас на разума" е важен сред това море от пролактин.

Ей такова е и моето мнение!

OFF:  Бу, кефят ме актуалните ти подписи - докато вляза в час с един и вече е друг ! Wink

# 14
 • вече в Гурмазово
 • Мнения: 657
 Тази тема е интересна. След разправията за дългото кърмене, много мислех по въпроса за това как човек възприема чуждото мнение, когато не се покрива с неговото. Не съм човек на крайностите и винаги се стремя да приемам различните. Така също не изпадам в крайни позиции, но е истина че именно такива като мен с "по-обикновени кърмачески възгледи" понякога сме шокирани от неща написани тук. Естествено това не означава, че конкретната мама не трябва да прави това , в което е убедена. Просто повечето, които четат са масата, към която се числя и аз самата и отделната мама трябва да намери такива като нея тук, за да си каже"" Ахъ, тук ми е мястото, ето това са жени като мен, които кърмят децата си и това ми харесва, значи и аз ще го правя" Човек обича да намира себеподобни нему. И знаете ли какво друго си мисля момичета, ча на вас ви отива да сте малко крайни по въпроса за кърменето, защото водачите винаги са доста по-дълбоко в нещата от другите, затова и са различни, а аз голяма част от вас възприемам така. Но все пак бъдете и такива, че да можете да поведете повече мами по пътя от бебето към на мама цицата.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт