Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 156
Имам празник в неделя и съм взела няколко свински бон филета, с идеята да приготвя вретено. Но, нещо не мога да открия смислена рецепта.
Моля ви, помагайте с идеи! newsm78
Цитирай

Бургас

Мнения: 125
ФИЛЕ ВРЕТЕНО

Продукти:
Свинско бон филе 1 кг.
сол 10 грама
черен пипер 2 грама
олио 100 грама
краве масло 50 грама

за плънката:
лук 350 грама
гъби стерлизирани 150 грама
орехови ядки 80 грама
магданоз  15 грама
брашно 40 грама

Начин на приготвяне:

Почистеното месо се нарязва надлъжно на порционни парчета, които се отъняват чрез начукване и се поръсват със сол и ситно смлян черен пипер.
Лукът, нарязан на дребно, се задушава до омекване с част от мазнината. Прибавят се последователно дребно нарязаните гъби, дребно натрошените орехови ядки и ситно нарязаният магданоз. Сместа се подправя със сол и останалата част от черния пипер, охлажда се и се разпределя върху филетата.
Филетата с плънката се увиват на рула, на които се придава форма на вретено, забождат се с метално или дървено шишче, панират се в брашното и се изпържват в останалата част от загрятата мазнина. Поднасят се веднага с гарнитура от пържени картофи или друга.
Оформените като вретено филета могат да се изпекът на скара вместо да се пържат.
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Технологията е същата, като тази описана от jlia  , но аз винаги импровизирам с плънката. Но най-сполучлива става от:
наситнен някакъв пушен колбас
мариновани краставички - на кубчета
гъбки - на тънки резенчета /мариновани или предварително задушени в масло/
половинки от маслини
подправки - аз слагам сол и чубрица
настърган кашкавал
Всичко изброено за плънката  разбърквам и се слага по 1-2 л.  върху филето , навива се , затварям с шишче или клечки за зъби и го мятам на скарата .
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.