Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 18 фев. 2006, 00:30 ч.

агресията в училище

 • 804
 • 4
 •   1
Отговори
всички ние сме родители, и като такива се стараем да предпазим децата си. но също така като интелигентни хора разбираме, че предпазвайки децата си не трябва да вредим на чуждите деца. по този повод искам да споделя проблем който възникна в класа на сина ми. едно от децата е с нарушени комуникативни способности /а може би и с ментални проблеми - но аз не съм нито психолог, нито лекар за да поставям диагнози/. удря, хапе, щипе, обижда и е абсолютно неконтролируемо. повече от пет месеца учим децата си да са толерантни с него, да му помагат и проявяват търпимост. но уви, усилията ни са напразни по една проста причина - родителите на това дете са абсолютно незаинтересовани! всички ние подозираме, че детето е малтретирано в къщи и по тази причина /с цел да не му навредим/ проявяваме голяма доза търпимост към поведението му. но ситуацията вече излиза извън контрол, а ние дори не можем да накараме майката да дойде на родителска среща за да поговорим с нея. нейното дете е добро, а нашите начело с учителката са зли. дайте ми съвет как да постъпя. все пак става въпрос за седемгодишни деца!

# 1
 • при децата
 • Мнения: 3 405
Въпросът е много деликатен. Наистина не е добре, ако това дете има проблем, той да бъде пренебрегнат. Говорете с училищния психолог щом родителите не проявяват разбиране.
На такова дете трябва да се помогне, да се говори със специалист. Ако в къщи е малтретирано, родителите няма да откликнат.
Класната какво казва?

# 2
 • Мнения: 3 537
в нашето училище имаше такова дете и учителката накара родителите да го обучават в къщи , като от училище им изпращаха учител няколко пъти седмично/ не знам точно/.Идваше накрая само за изпитите .

# 3
 • София
 • Мнения: 3 248
Според мен "методът", който краси 76 е описала е изключително вреден и погрешен. Това са годините, в които детето се изгражда като личност,а за този процес способстват много институции - родители (семейна среда), училище, приятели, съученици. Обучението вкъщи откъсва детето от естествената му среда, мигновено го кара да се чувства по-различно от останалите, а това от своя страна води до натрупване на психологически проблеми!
съгласна съм с Дяволина, че въпросът е много деликатен...потърсете помощта на класния ръководител и задължително се свържете с училищния психолог! Peace

Успех! Praynig

# 4
 • при децата
 • Мнения: 3 405
Поддържам Luminosa. Преместване и отделяне на дете от социалната му среда е много, много вредно и няма да реши нищо. Трябва да се обясни на майката, да се настоява и да се обърне внимание на детето.
Естествено е другите деца, колкото и да са толерантни и да знаят защо другарчето им се държи така, няма да позволят да
удря, хапе, щипе, обижда
Щом в класа има проблем, той трябва да бъде решен Peace иначе всички ще са потърпевши.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт