Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 837
Търся рецепта за "Шарлота" - вчера ме черпиха, много вкусна беше, особено глазурата... мммм!
и изглеждаше лесна, тънка, такава, към 3-4 см общо всичко, орехи усетих вътре, ама как се прави?
Цитирай


Мнения: 373
Не знам какво точно си опитвала, но Шарлотата е френски сладкиш и тук много "го разбират" Razz . Прави се с бишкоти и наййййй-различни кремове и пълнежи. Аз съм правила доста пъти и винаги всички са доволни от резултата Smile . Имам доста рецепти и с удоволствие ще ги пусна довечера като се прибера. Наистина Шарлотата е много вкусна торта и много лесна при това. Винаги, когато трябва да направя набързо торта прибягвам към Шарлотките!
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 104
DolceVita  и аз ще очаквам включването то довечера с нетърпение , че в неделя имам повод и си търся рецепта за торта .
Цитирай

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 837
Ау, не знам тогава. Това беше към 3 см дебел блат, може и с бишкоти да е било, не знам, имаше орехи, беше средно 'мокър', не сух определено, и отгоре една бяла глазура, ох, че вкусна. Това ядох, и искам пак. Ама да не търся рецептата от онази баба, реших вас да питам Smile
Цитирай


Мнения: 373
Charlota Carlina

Бишкоти или Biskviti kotechki ezitcheta : 600 гр
hubav tcheren chokolad : 400 g
meko maslo : 250 g
iaitza : 4
zahar : 60 g
cogniac (rom) : 10 cl

RAztchupvame chokolada na partcheta, pribaviame 10 cl voda i raztapiame na vodna bania. Svaliame ot ogania i barkaiki pribaviame masloto na partchenza, pudrata zahar i jaltatzite edin po edin.
Razbivame beltatzite sas zahar na tvard krem, koito vnimatelno pribaviame kam chokoladovia krem.
 Izsipavme koniaka v sad, smesvame s malko voda (ako ne obitchach izpolzvach mliako s vanilia ili kakavto i da e sirop-karamel, plodov) i leko potapiach kotechkite ezitcheta otkam gladkata strana v nego. Podrejdach gui edno do drugo okolo stenite na sad s podvijni steni. Izsipvame chokoladovia krem i zvarchnave s red kotechki ezitcheta otgore. Ostaviame v hladilnika nai-malko 12 h.
Predi servirane obrachtame charlotata v tortena tchinia, ukrasiavame sas smetana i nastargan chokolad. Servirame s angliiski krem (niakolko lajitzi na danoto v tchiniikata pod partcheto.

Angliiski krem
6 jaltaja, ½ l priasno mliako, 125 g de sucre , vanille


След малко още!!! След малко още!!!
Цитирай


Мнения: 373
CHARLOTTA S CHOKOLAD I VICHNI

300 gr tcheren chokolad za deserti
125 gr maslo
4 iaitza
50 poudra zahar
250 gr bichkoti
vichni v sirop ili vichnevo sladko s tzeli plodtchetra
3 lajitzi vichnev likior ili niakakv alkohol
Chtipka sol
Za Decor :
• Poudra zahar
• Chokoladovi stargotini

Prigotovlenie
1. Iztzedete vichnite ot siropa i go zapazete .
2. Raztopete chokolada na vodna bania.
3. Mahnete ot kotlona i pribavete v raztopenia chokolad masloto na partchenta i dobre razbarkaite.
4. Izsipete polutchenata smes varhu razbitite predvaritelno jaltatzi, razbarkaite mnogo dobre.
5. Razbiite na sniag beltatzite s chika sol, pribavete pudrata zahar , prodajavaiki da biete do mnogo vvard sniag.
6. Bribavete mnogo mnimatelno beltatzite na sniag kam chokoladovata smes, nakraia pribavete i vichnite.
7. Potopete vsiaka ot bichkotite vav vichnevia sirop parfumiran s likiora i gi naredete po danoto i pravi edna do druga okolo stenite na forma za torta s podvijni steni.
8. Izsipete polovinata ot krema (musa), pokriite s vtori red bichkoti, otnovo krem, zavarchete s bichkoti i ostavete v hladilnika 12 tchasa.réfrigérateur 12 tchasa. (moje poslednia sloi da e ot krem.
9. Predi da servirate obarnete v tortena tchinia (po-lesno e ako sadat e s podvijni sadove- forma za charlotta), ukrasete samo otgore s pudra zahar i nastarjete chokolad.


А утре вечер обещавам най-лесната!!!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.