Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 5 768
Моля ви, Praynig нека някоя мама с добър руски да ми помогне с превода!!!!
Ето какво си харесах от един руски форум, но крема не ми е ясен!!!
Торта Костенурка
Тесто:
6 яиц
1,5 ст. сахара
2 ст.л. какао
1 ч.л. соды
2 ст. муки
Крем:
800 гр. хорошей густой сметаны 20-25% жирности
75 гр. размягченного сливочного масла
приблизительно 2/3 б. вареной сгущенки
ваниль
все хорошо взбить (попробуйте крем, если хочется послаще, добавьте сахар).
Взбить хорошо яйца с сахаром, добавить остальные ингредиенты и взбить. Духовка 180-200 гр. противень застелить бумагой для выпечки.
Тесто выкладывать чайной ложкой в виде маленьких лепешек (в идеале 2/3 ч.л.) и выпекать, от духовки не отходите, печется очень быстро. готовое печенье остудить (теплым не должно быть).
Печенье макаем в крем и укладываем на блюдо слой на слой, в идеале из этого делают черепаху, делают ножки, голову и хвост, но я вот сегодня без баловств))).
Торт облить растопленым шоколадом ( плитку ломаю+3ст.л. молока и в микроволновку, все вымешать до гладкого состояния) и в холодильник мин. на 5 часов.


Благодаря предварително  bouquet  bouquet  bouquet

Цитирай


Мнения: 8 579
Крем:
800 гр. хорошей густой сметаны 20-25% жирности
75 гр. размягченного сливочного масла
приблизительно 2/3 б. вареной сгущенки
ваниль
все хорошо взбить (попробуйте крем, если хочется послаще, добавьте сахар).

За крема:
Продуктите са:
800 гр. гъста сметана с масленост 20-25 %
75 гр. размекнато масло
приблизително 2/3 кутия кондензирано мляко
ванилия - всичкото добре се разбива! Ако не ти е достатъчно сладко, добавяш захар.
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 459
Тесто:
6 яйца
1,5 ч.ч. захар
2 с.л. захар
1 ч.л. сода
2 ч.ч. брашно
Крем:
800 гр хубава гъста сметана (20-25% масленост)
75 гр размекнато масло
приблизително 2/3 кутия варено кондензирано мляко
ванилия
Разбива се добре. (Опитайте крема, ако искате по-сладко, добавете захар).
Разбийте добре яйцата със захарта. Добавете допълнителните съставки и разбийте.
Фурната трябва да е загрята до 180-200 градуса, застелете с хартия за печене.
Тестото поставяйте с чаена лъжичка във вид на малки питчици (идеалната доза е 2/3 ч.л.) и се пече. Не се отделяйте от печката, пече се много бързо. Готовото печиво се изстудява (не трябва да е топло).
Печивото потапяме в крема и нареждаме в блюдото слой по слой, като се стремим от това да направим костенурка, правим краката, главата и опашката (но на мене днес не ми се лудува).
Тортата се залива с разтопен шоколад (разчупвам на блокчета + 3 с.л. мляко и в микровълновата, всичко се разбърква до гладко състояние) и в хладилника за минимум 5 часа.

От мене толкова, не се сърди, ако съм объркала нещо!  bouquet
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 060
Да, тортата е страхотна препоръчвам ти я. Крем:
800 гр. сметана с 20-25% масленост
75 гр. омекнало масло краве
приблизително 2/3 кутии варено кондензирано мляко  
ванилия
Всичко се разбива добре. Под варено кондензирано мляко се разбира варено в домашни условия. Взимате една кутия кондензирано мляко със захар. Слагате го в тенджера с вода и го варите 2 часа.Млякото придобива карамелен оттенък и страхотен вкус. Внимание ! Да не остава без вода, ако е необходимо се долива вода , защото ако остане непокрито цялото с вода може да гръмне и цялото мляко полепва по тавана, образуват се чудесни сталактити Laughing
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 060
Виждам, че са ме изпреварили вече докато писах. Номерът е във вареното кондензирано мляко, защото то придава един карамелен вкус на крема, който не се постига с невареното мляко и разликата във вкуса е очебийна.
Цитирай


Мнения: 5 768
  bouquet  bouquetБлагодаря ви мами.Страхотни сте.
Цитирай


Мнения: 8 579
Не знам дали в БГ се продава такова кондензирано мляко, но има кутии, на които си пише "вареная сгущенка" - може би за такова мляко става на въпрос?!? То е кафяво на цвят и леко лъщящо. Възможно е в София в големите магазини да го има.
« Последна редакция: сб, 18 фев 2006, 21:34 от labrex »
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Хи хи, като почнах да пиша още нямаше отговори 35 Писах, обяснявах... Mr. Green Чевръсти кулинарки, браво   bouquet И аз да добавя за кондензираното мляко: като го вариш отдолу му постели някакво парцалче, да не дрънчи. Трябва да е в похлупен съд, а водата до 1 пръст под нивото на върха на кутийката. А, и не я разпечатваш, като изстине - тогава. Успех   bouquet
П.П. Джема, аз знам за 3 часа варене на слаб огън newsm78. Пък аз тъй и тъй изрових снимка на кондензираното мляко, дето съм го мяркала из суперите тук, ей го не: А ако има готово варено, още по-добре.
Цитирай


Мнения: 5 768
Хи хи, като почнах да пиша още нямаше отговори 35
хихи  tongue spoko
Благодаря anomalia за уточненията. txtloves
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 060
Ами може и три часа, става по-карамелено. Правилно си уточнила за дрънченето и за отварянето след като изстине, щото едно време в Украина като правихме бонбони (4 приятелки и сестра ми, без надзор хи-хи),та баба ми горката изстъргваше от тавана сталактитите 2 дена. Rolling Eyes
 А готова варена тук в БГ не съм срещала. Обаче щом у наше село големо Балчик има ( и от този факт просто изпадам във възторг, защото по границите ни гледат катож извънземни, помъкнали сумати и кутии сгущенка Laughing Laughing Laughing) в супера Сгущенное молоко, ( неварено) значи и в другите по-големи села  Laughingняма начин да няма. Във Варна в Пикадили също има. Това, което е показала аномалия  може би също става. Може и да са различни видове, незнам, но това, което баща ми носеше на същата фирма Лейди дуч мисля, че беше по-рядко и по-несладко от руската сгущенка.Но това беше много отдавна, сега може и да е сладко и гъсто. Laughing

А сега обърнах внимание, аномалия, защо пишеш 1 пръст под ръба. Напротив, аз винаги съм занела, че трябва да покрива кутията и да не остава непокрита без вода, за да не гръмне и така си го варя винаги?
« Последна редакция: сб, 18 фев 2006, 23:29 от djemma »
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Ами защото съм блейка  ooooh! Исках да кажа, че водата не трябва да е под това ниво. Пък Lady Dutch имат и подсладено, и неподсладено мляко. Извинете разсейството ми   bouquet
Цитирай


Мнения: 5 768
 hahahaАма само ме разсмивате. 35Няма проблем-всичко разбрах.  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.