Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 701
Трябва ми рецепта за торта Гараш!
Цитирай

у дома

Мнения: 2 605
Погледни тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=15172.msg279698#msg279698
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4725.msg61995#msg61995
Цитирай


Мнения: 701
Благодаря ти,Кари!
Цитирай

у дома

Мнения: 2 605
Моля, за нищо Smile
 
Цитирай


Мнения: 3 452
Аз съм си харесала домашната Гараш торта на Звездев от книжката му "30 избрани рецепти"


Списък на необходимите продукти:

6 яйца
2 ч. ч. пудра захар
2 пакетчета ванилия
300 г смлени орехи
200 г масло
50 г какао


Начин на приготвяне:

1. В купа се слагат 6 жълтъка, захар, какао и масло и се разбиват, докато се получи гъст крем. Част от него се отделя, за да се намаже тортата.
2. Към крема се прибавят орехите, ванилията и разбитите на сняг белтъци. Разбъркват се добре.
3. Сместа се изсипва в намазана с масло и облепена с хартия за печене тава.
4. Пече се в слабо загрята фурна при температура 120-130 градуса до готовност (около час и 15 минути). След като изстине напълно, блатът се намазва с крема и се украсява с орехи.
 
 
 
Цитирай


Мнения: 146
Аз съм си харесала домашната Гараш торта на Звездев от книжката му "30 избрани рецепти"


Списък на необходимите продукти:

6 яйца
2 ч. ч. пудра захар
2 пакетчета ванилия
300 г смлени орехи
200 г масло
50 г какао


Начин на приготвяне:

1. В купа се слагат 6 жълтъка, захар, какао и масло и се разбиват, докато се получи гъст крем. Част от него се отделя, за да се намаже тортата.
2. Към крема се прибавят орехите, ванилията и разбитите на сняг белтъци. Разбъркват се добре.
3. Сместа се изсипва в намазана с масло и облепена с хартия за печене тава.
4. Пече се в слабо загрята фурна при температура 120-130 градуса до готовност (около час и 15 минути). След като изстине напълно, блатът се намазва с крема и се украсява с орехи.
 
Това е рецептата, която правим от доста време, много преди да излезе в книгата на Звездев. Става наистина страхотна. Даже не си спомням- като че ли я бях публикувала, тук във форума...Единствено се притеснявам от факта, че жълтъците са сурови (в крема) и даже мислех вариант, дали този крем за намазване върху тортата не може да се направи без жълтъците?!!! И дали те като количество биха поставили под въпрос успеваемостта на останалата част от рецептата в същите мерки!?
Цитирай

MA

Мнения: 820
Мен също ме притесняваха суровите жълтъци в крема. Като правих тортата първо забърках маслото, захарта и какаото. Отделих една част за намазване на блатовете и тогава сложих жълтъците и си продължих по рецептата. Тортата стана много добре и без жълтъците в крема.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.