Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 18 фев. 2006, 22:58 ч.

Как се прави сладоледена торта

  • 2 465
  • 7
  •   1
Отговори
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 290
Интересува ме начина на приготвяне и необходимите продукти   bouquet

# 1
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
Отиваш до фризерите на някой супер- или хипермаркет  и си взимаш "Йотис" , "Марси", "Аляска" и още куп такива мога да ти изредя - до  8 лв. им е цената, в зависимост от производителя . Не си заслужава цапането.

# 2
  • Мнения: 1 389
Aз съм правила преди 2 години с готови блатове и сладолед на прах. Мажеш първия блат с разбития вече сладолед, можеш да сложеш и плодчета и т.н., слагаш да се стегне леко във фризера, повтаряш процедурата и така, ама се губи доста време, докато чакаш да стегне сладоледа. Иначе на вкус нямаше разлика с купените торти, а отгоре си бях развихрила фантазията и наистина тортата пожъна огромен успех Wink

# 3
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 290
Пепи, мерси, ама щом се чака толкова за да стегне, май ще послушам Нина и ще си взема готова  Simple Smile

# 4
  • Мнения: 146
Това видях в gbg.bg
Плодова сладоледена торта “Фантазия”
интернационална кухня, десерти

ПРОДУКТИ:
oколо 2 пакета бисквити "Руен" (по ваш избор-канела, ванилия, шоколад или ябълка)
1 или 2 пакета сладолед на прах (вкуса е по избор). Приготвя се според указанията на опаковката.
плодове -според сезона и според вашия вкус (банани, киви, ябълки, портокали, ягоди, череши, праскови, кайсии...и т.н.). Желателно е плодовете да бъдат смес от няколко вида.


 
ПРИГОТВЯНЕ:
Във форма за торта на дъното се нарежда един ред бисквити. Върху тях се поставя част от сладоледа, колкото да покрие бисквитите. След това се подреждат плодовете. Така се редуват бисквити, сладолед, плодове докато продуктите свършат. Няма значение с какво ще завършите последния ред. Важното е след това всичко да покриете с алуминиево фолио и да поставите тортата в камера или фризер. Препоръчително е да я оставите там да престои една нощ. Преди да сервирате може да оставите парчето торта за известно време на стайна температура.Това е по ваша преценка. Също така може да поръсите с някакви ядки. 

# 5
  • все тук
  • Мнения: 1 634
Можеш да я приготвиш и със сметана на прах, но задължително в тортена форма, за да можеш после да я извадиш.

# 6
  • София
  • Мнения: 1 655
Тук наскоро се размотаваше рецептата за торта Крем а ла крем. Става много вкусна като се замрази и се яде като сладоледена.
Ето рецептата за тортата.

# 7
  • Varna
  • Мнения: 101
Януари ходихме в Девин и там ядохме подобно нещо:

Продукти:
бишкоти
сладолед -  вида
2 белтъка
пудра захар
конфитюр от ягоди

За съжаление всичко правих на око и не мога да дам точни пропорции

Натопяваш бишкотите в компот и ги нареждаш плътно в тортена форма. Отгоре слагаш един пласт сладолед, после слагаш конфитюра, после пак сладолед. Слагаш във фризера да се стегне. В отделна купа биеш белтъците на сняг и постепенно прибавяш пудрата захар. През това загравяш фурната на максимум. Намазваш с белтъците цялата торта и слагаш да се запече докто тук там стане кафяво.
Дано да ти хареса.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт