Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кърмене и захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Здравейте искам да попитам какво представлява елдата? Някакво житно растение ли? Някой знае ли как е на английски? Също да питам какво точно е малцовя екстракт? Знам че май е от ечемик ама нещо извлечено от него ли или...?Защо е сладък... давали ли сте го на вашите бебчета  за какво и на каква възраст? Мерси!!!
Цитирай

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 838
buck-wheat е английското име на елдата. Иначе ти отговорих тук защото си пуснала първо тук темата.
За малца не знам много, даже почти нищо. Ще ми е интересно да прочета, ако някой знае.
Цитирай
Mersi mnogo za otgovora!6te go potursia da vidia dali 6te go nameria niakade!
Цитирай

София

Мнения: 5 710
Цитат на: mishlence
Здравейте искам да попитам какво представлява елдата? Някакво житно растение ли? Някой знае ли как е на английски? Също да питам какво точно е малцовя екстракт? Знам че май е от ечемик ама нещо извлечено от него ли или...?Защо е сладък... давали ли сте го на вашите бебчета  за какво и на каква възраст? Мерси!!!

Елда продават в Била/ядки/ и в магазините за диетични храни /брашно и на зърна/. Ядките можеш да ги приготвяш като овесени ядки. Брашното за сладкиши и сгъстяване вместо бяло брашно, а зърната аз ги варя и пасирам, добавям плод и мляко и така ги давам на Борис да ги хапва.
Цитирай

София

Мнения: 2 180
Бях се разтърсила за нерафинираната и др. видове захар и  пречетох, че малцът се получава от ферментация на ечемик, като под въздействието на този процес скорбялата в зърната се трансформира на прости и сложни захари, като в окончателният продукт сложните въглехидрати достигат 40%.
Цитирай

Варна

Мнения: 6 761
Елда на руски е "гречка" и е много популярна в Русия и някои страни от бившия Съюз. Ако знаеш руски - ето малко информация за елдата от един руски сайт.
Гречневую крупу получают из зерен гречихи посевной - однолетнего растения семейства гречишных. Родина гречихи посевной - горные районы Индии и Непала (Гималаи). Там она впервые была введена в культуру, это произошло более чем за 2 тысячелетия до н.э. Из Индии гречиха попала в Китай, затем в Среднюю Азию, на Кавказ, Африку и в Древнюю Грецию. Из названия "гречиха, гречка", т.е. "греческая крупа", можно сделать вывод, что на Руси гречиха оказалась в результате контактов с византийской Грецией. С 16 века гречневая крупа уже широко экспортировалась из России. А в конце 19 столетия в России гречкой засевался каждый 8-й гектар пашни. В современной Европе гречиха появилась в 15 веке, однако так и не получила особой популярности.

 ЗАМЕТЬТЕ...  
 Классическая гречневая каша - один из символов восточнославянской кулинарии...


 
Гречневая крупа, по сравнению с другими крупами, содержит довольно много (10-13%) легко усвояемых белков, которые являются более полноценными, чем белки других злаков, и меньше углеводов (63%), поэтому подходит для людей с избыточным весом. Гречневая крупа является источником витаминов В1, В2, В6 и РР (по содержанию витаминов группы В гречка вообще превосходит почти все крупы) и минеральных веществ (железа, кальция, йода, фосфора и, особенно, магния). Также в гречневой крупе есть витамин Р (рутин), и органические кислоты (яблочная, лимонная, щавелевая).

Гречневая крупа легко усваивается организмом, поэтому ее широко применяют в детском и диетическом питании.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.