Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 5 374
Искам да направя браунитата от рецептата на Мамица-обаче се замислих за яйцата. След като се разбият и прибавят необходимите продукти-се пече общо 10 мин. на 200 градуса. Това дали е достатъчно-в смисъл, че тук не е както при твърдо сварените яйца? newsm78
П.С. Моля, не ми се смейте за глупавия въпрос. Hug
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 454
Ами кажи как е при твърдо сварените яйца, че да сравняваме... Laughing
Цитирай

София

Мнения: 5 374
добре де-въпросът ми не е коректно зададен, аз си го разбирам, ама не мога да ви обясня. Crazy
С две думи-има ли някаква опасност или е възможно само от сурови яйца приемрно в Тирамису?
Цитирай

София

Мнения: 3 231
Въобще не е смешен въпросът, особено предвид актуалната опасност от птичи грип. За мен твърдо сварени са яйцата, които съм варила поне 10 мин., броени от момента на закипяването на водата, след като в нея вече съм сложила яйцата /т. е. водата завира, слагам ги, тя "кротва" и после отново почва да кип и - от това, второто кипене - 10 мин./. Мисля, че печене на 200 градуса по Целзий за същия интервал от време е равностойна топлинна обработка. Но сурови яйца, пък било то и домашни, с известен произход - вече не. Нито в сладкиш, нито като застройка /преди не варях застройката Embarassed - винаги такава сме я предпочитали/.
Цитирай

София

Мнения: 5 374
Въобще не е смешен въпросът, особено предвид актуалната опасност от птичи грип. За мен твърдо сварени са яйцата, които съм варила поне 10 мин., броени от момента на закипяването на водата, след като в нея вече съм сложила яйцата /т. е. водата завира, слагам ги, тя "кротва" и после отново почва да кип и - от това, второто кипене - 10 мин./. Мисля, че печене на 200 градуса по Целзий за същия интервал от време е равностойна топлинна обработка. Но сурови яйца, пък било то и домашни, с известен произход - вече не. Нито в сладкиш, нито като застройка /преди не варях застройката Embarassed - винаги такава сме я предпочитали/.
Наче се пак има такива, които са ми схванали "обърквацията"-благодаря, Каримма  bouquet
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 454
А аз все така не мога да схвана - на колко градуса варите яйцата? newsm78
Цитирай

София

Мнения: 5 374
А аз все така не мога да схвана - на колко градуса варите яйцата? newsm78
Ми аз градуси нямам-имам яйцеварка. Там слагам на степен "ТВЪРДО"-последната. Варят се около 12 минути май.
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 454
Хайде малък жокер - при колко градуса кипи водата? Laughing
Цитирай

София

Мнения: 5 374
Да бе знам....ама друго ми беше питането-суровите и смесени с продукти яйца примерно за кейк, след като се опече-нали не е проблем?
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 454
Над 60-70 градуса изобщо не е проблем - нито смесени с други продукти, нито натюр! Peace
Цитирай


Мнения: 3 452
Е, посмях се, няма как Wink

Какъв е проблема, след като се пече поне при 120, а понякога и при 150, а за сладкишите дори на 180-200 градуса С?
Цитирай

София

Мнения: 5 374
Е, посмях се, няма как Wink

Какъв е проблема, след като се пече поне при 120, а понякога и при 150, а за сладкишите дори на 180-200 градуса С?
Aбеееее-ти чувала ли си за парен каша духа...че и аз.....ся смейте се пък, може и да Улезна у регистрите за най=шантавелска тема. 35 hahaha
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 058
Абе стига сте се паникьосвали и сте отваряли тема след тема за този птичи грип. И тройкаджия учил биология знае кога и как умират микроорганизмите.
Сега сериозно- при такава температура и най-устойчивите микроорганизми нямат шанс да оцелеят. А причинителите на птичия грип не са от най- устойчивите.  Laughing
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.