Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
все срещам как майки говорятче ще плащат на гинеколога.е колко се плаща и колко биха могли да ми искат.знам че е обществена тайна как ние самите ги учим на корупция но и аз искам да родя по леко.трябва ли предварително да си търся и ако съм осигурена отделно болницата ще иска ли нещо.някой ми беше казал че искали 80 лв за раждане ако си осигурен.моля за съвет.

# 1
 • Wonderland
 • Мнения: 524
Ако  си  здравно  осигурена , не  плащаш  нищо  за  раждането на  болницата ,освен ако не искаш епидурална упойка. А за  лекар е въпрос  на  устна уговорка с  него ,по принцип всеки  гинеколог  взема  различно.

# 2
 • густо майна Филибето
 • Мнения: 7 003
Нищо не се плаща, ако не си се уговорила. А уговорката включва лекаря да ти е на разположение 24 часа и да се отзове  като започне раждането. 80лв се плаща на родилния дом, ако държиш точно определен лекар от тези, които са на смяна, да те изражда. Плаща се също епидуралната упойка, о не съм наясно с уговорка ли етя , някъде около 100лв струва.
Това знам за Пловдив. В другите градове не би трябвало да е различно.

# 3
 • Мнения: 8 505
Ако  си  здравно  осигурена , не  плащаш  нищо  за  раждането на  болницата ,освен ако не искаш епидурална упойка.

Точно така.

 
А за  лекар е въпрос  на  устна уговорка с  него ,по принцип всеки  гинеколог  взема  различно.

А това важи само ако искаш да раждаш при определен лекар,т.е.изборът е твой,никой не те задължава.

# 4
 • Мнения: 1 410
Ако искаш и 2000 лв. можеш да дадеш, но никой няма да ти осигури леко раждане. Няма доктора да се напъва вместо теб. Уговорките се правят по други причини, а не за да родиш леко.

Щом си здравно осигурена не плащаш нищо.

# 5
 • Мнения: 4 669
Щом си здравно осигурена , няма какво да плащаш . Това е въпрос на личен избор . Аз исках да си платя и го направих . Така ми беше по - спокойно , обърнаха ми ГОЛЯМО внимание . А за лекото раждане - silvia много добре го е казала , просто няма какво да се добави .  Laughing

# 6
 • Мнения: 13 834
На никого нищо не трябва да плащаш.Освен , ако не искаш упойка и нямаш предварителна уговорка с доктор.

# 7
 • Мнения: 205
Хм,вие хора вестници не четете ли ,телевизия не гледате ли,не си ли чувала че който е здравно не плаща ,какви отделни болници

# 8
 • Мнения: 86
И аз да повторя- здравната осигуровка покрива всички разходи по прием и израждане, но при лекар който е на смяна. Ако искаш точно определен лекар(прославил се като "много добър") плащаш допълнително. Специално за Св.София, където аз раждах тарифата беше 500 лева-за избор на лекар,вип-зала(Отделна родилна зала,само за теб) и Вип-стая за след раждането. Също и 100 лева, ако искаш и таткото да присъства, но не го препоръчват. Аз не съм плащала, но по голямо внимание се обръща на платилите. А и е хубаво след тези мъки да можеш да починеш в самостоятелна стая, а не с по 5-6 майки и техните бебоци.

# 9
 • Мнения: 3 042
Ако искаш и 2000 лв. можеш да дадеш, но никой няма да ти осигури леко раждане. Няма доктора да се напъва вместо теб. Уговорките се правят по други причини, а не за да родиш леко.

Щом си здравно осигурена не плащаш нищо.

И при двете си раждания съм имала уговорка с лекарка, при второто не ми каза колко иска, а дадох толкова колкото пожелах. Но при всички лекари е различно.
А уговорката включва лекаря да ти е на разположение 24 часа и да се отзове  като започне раждането.

# 10
 • София
 • Мнения: 8 743
Момичетата са писали вече,че ако си здравно осигурена не си длъжна да плащаш!
Но ако искаш конкретен лекар да ти обърне внимание и да те изроди,то тогава си плащаш!За по-леко раждане няма 100% гаранция,но все пак...могат да ти сложат например епидурална упойка,за която съм чела,че често се спестява,ако нямаш уговорка /може и да не съм права/.
Аз родих м.юни в Света София.Здравно осигурена съм,но си платих.Тарифата беше 500 лева,от които 150 за болницата,350 за лекаря.В тази цена влизаше избора на лекар,ВИП залата,но НЕ влизаше ВИП стаята,както някой е написал по-горе.Тя се заплаща отделно 35 лева за двойна и 70 лева за единична,но това става на момента,в зависимост от това дали имат свободни места там!
Успех!!!

# 11
всичко зависи от доктора . аз ходех на консултация при избран от мен лекар , родих при него- без да ми иска пари. залата беше вип-(но в правителствена болница за всички е така-просто има една зала с една родилна маса,което е супер) , стаите са с 3 легла , но рядко се събират 3 момичета-така че ...изборът е твой

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт