Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

под Сините камъни

Мнения: 1 022
Днеска майсторих десерт по една рецепта на Завездев за щрудел с банани, само че на мен ми се видя малко, та добавих малко ябълки и ядки.
Народа из къщи си облиза пръстите та реших да ви я предложа и на вас.

Бананово-ябълков щрудел

Продукти:
1 пак. кори /с новите на Бела за баклава го правих днес - добри са/
2-3 ябълки
3-4 банана от по-големите
200 гр. натрошени ядки /орехи. фъстъци/
1 голям шоколад
1 жълтък
1 пакетче суха сметана
0.150 мл. мляко за разбиване на сметаната
мазнина за намазване на корите /по избор/

Ябълките и шоколада се настъргват и се омесват с ядките. Бананите се срязват на две посредата и след това се нарязват по дължина на 4.
Взима се кора и се маже с мазнина, отгоре се слага друга .... и така 5 кори / в пакета бяха 15 та ги разделих на 3 рула/. Плънката се разделя на равни части в зависимост от рулата. Върху петата намазана кора намазвам 1 част от плънката с ябълки, така че да е разпределена по равно. Слагат се 5-6 парчета банан в едната част и корите се завиват на руло, като отстрани се подгъват леко та да не изтече плънката. Така и за другите кори. След като се наредят в тавичката, отгоре се правят с остър нож 2-3 разреза, за да може да диша плънката.
Намазват се с жълтък и се пече на загрята фурна.
Сметаната по рецепта беше за гарнитура при сервиране, но аз реших да я намажа отгоре върху щрудела, стана много сочен.

Да им е сладко на пробващите Smile  Ето снимки от моя резултат
Цитирай


Мнения: 8 592
Това нещо звучи много вкусно, ще трябва да се опита! eat Напиши, моля те, тая сметана след като изстине щрудела ли я слагаш или докато е топъл? Нещо не можах да го измисля. Embarassed
Цитирай

под Сините камъни

Мнения: 1 022
След като изстина. Ако е топъл много бързо ще се спаружи сметаната.
По-хубаво мисля ще стане със заквасена сметана, но аз това имах под ръка тогава.
Цитирай


Мнения: 8 592
Получи се нещо, ама наистина, много вкусно. Намазах със заквасена сметана, леко подсладена. За нула време беше излапано. Мисля си, че може би, ако се намаже с разбити белтъци и леко се запече, пак ще стане!?! Може и да го пробвам следващия път. Благодаря, рецептата страшно ми допадна!!! newsm18
Цитирай

под Сините камъни

Мнения: 1 022
smile3501 Радвам се, че още някой е оценил вкусотията.
Цитирай


Мнения: 8 592
Мисля, че ако го опитат, на много хора ще се хареса! Very Happy
Цитирай

Сливен

Мнения: 2 000
И аз го направих днес  Smile. Сложих само банани, че ме мързеше да стържа ябълки. А за гарнитура направих сос от течна сметана и шоколад.
Цитирай

под Сините камъни

Мнения: 1 022
Абе то по рецептата на Звездев беше само с банани и шоколад, ама на мен много постно ми се видя.  Другия път обаче като ме мързи и аз ще го пробвам само с банани щом казваш, че става Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.