Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 390
знаете как е в края на вечерята, всички са надути и с отегчение чоплят сметановата торта /колкото да не обидят домакинята/, изненадайте ги с този десерт
Круша в сос от червено вино с подправки, гарнирана със сладолед и целувка
Продукти за 1 порция: 1 круша (около 90-120 г), 250 г червено вино, 80 г захар, 1 зърно карамфил, на върха на ножа индийско орехче, канела, млян черен пипер и джинджифил, една голяма захарна целувка и 1 топка (60 г) ванилов сладолед.
Крушата се обелва, разрязва се на две и внимателно се изчиства от семенниците, така че двете половинки да останат цели. Виното заедно с подправките се загрява на бавен огън и след като заври, вътре се слага крушата. Това трябва да стане внимателно, за да не се разпадне. След няколко минути половинките от крушата се изваждат, в соса се слага захарта, разбърква се и се оставя да ври, докато остане наполовина. След като сосът изстине добре, се разлива в чиния и отгоре се слага крушата. Този десерт никога не трябва да се сервира топъл. Отстрани се гарнира с целувката и топката сладолед. За красота крушата може да се нареже по дължина и да се оформи в чинията според естетическите разбирания на готвача.
Цитирай


Мнения: 5 876
Това звучи супер, ще го опитам
Цитирай


Мнения: 652
Страхотен десерт!
Цитирай

Monaco di Baviera

Мнения: 545
Mного любим десерт. Тук му казваме Birne Helene. Може да се сервира с шоколадов сос и счукани бадеми. Има и вариации с бяло вино  Very Happy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.