Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 5 467
Купих ги, а не знам, какво да ги правя newsm78. Някой дали е правил нещо вкусно със свински бъбреци? Praynig ooooh!
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
Това е най-смърдящото нещо за готвене, което съществува според мен Sick


      Задушени бъбреци

Почистените от ципите и лойта бъбреци се разрязват по дължина или на половинки и се измиват, заливат се с подкиселена с оцет вода и се кипват за 2-3 минути, след което се промиват и отцеждат.
Така подготвени се поставят в тенджера със зарята мазнина. Поръсват се със сло, черен пипер и се задушават до побеляване. Добавят се нарязани на дребно лук, моркови и целина и задушаването продължава. Добавя се разредено доматено пюре, разбърква се и слд 2-3 минути се залива с малко гореща вода или бульон. тенджерата се похлупва и се оставя да къкри до пълното омекване на бъбреците. Към ястито се добавят нарязани на едро картофи и подправки - чсън, дафинов лист, черен пипер, сол, малко вино и магданоз.
Готовите бъбреци се изваждат и се нарязват на кубчета или ивици, а сосът се пасира. Връщат се в соса за няколко минути. Накра се заливат с размито в студена вода запечено брашно  и се варят още 5-10 мин.
Поднасят се с гарнитура от картофи (пържени или пюре), ориз, моркови с масло и др.

Задушени бъбреци по лводжийски


Почистените от ципите и лойта бъбреци се нарязват на кубчета или ивици. измиват се добре, заливат се  подкиселена с оцет вода и се кипват за 2-3 минути, след което се промиват и отцеждат.
Така подготвени се поставят в тенджера със зарята мазнина. Поръсват се със сол, черен пипер и се задушават с дребно нарязан лук и чесън.  Добавя се разредено доматено пюре, като се изпари водата се поръсва с печено брашно разбърква се и се залива с малко гореща вода или бульон.
Прибавят се предварително задушени в мазнина лукчета, кренвирши или шунка и гъби, малко вино и се загряват до омекване. След това се добавя дребно нарязан магданоз и естрагон, още малко вино. Задушаването продължава до пълната готовност на ястието.

Поднасят се с гарнитура от картофи (пържени или пюре), ориз, моркови с масло и др.

Цитирай

Pierrefonds, CA

Мнения: 722
БЪБРЕЦИ С ДОМАТЕН СОС
Продукти:  свински или телешки бъбреци 1 кг, кромид лук 2 глави,краве
масло (маргарин) 1 пакетче,брашно 20 г (2 супени
лъжици),доматено пюре 10 г (1 супена лъжица),бяло вино 100
мл (1/2 чаена чаша),магданоз 1/2 връзка, черен пипер исол на
вкус.
Бъбреците се попарват и после се изплакват със студена вода.
Нарязват се на ивици, поръсват се с черен пипер и се оставят
да престоят 1 час. Ситно нарязаният лук се задушава в маслото.
Сипват се бъбреците, оваляни в брашно, и се задушават под
капак. Като се позапържат, се прибавя виното, доматеното пюре,
разтворено в чаша вода, и се посолява. Доварява се на тих
огън. Ястието се сервира,поръсено с магданоз.




Цитирай

София

Мнения: 5 467
Това е най-смърдящото нещо за готвене, което съществува според мен Sick
Верно ли newsm78? Ама ще пробвам тази първата ти рецепта в йенската тенджера Hug... благодаря.
Ама моите бъбреци нямат нито лой по тях, нито ципи. Едни мекички са такива и направо лигави. Много добре изглеждат.
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 504
Аз бъбреци не ям, но майка ми ги готви и хора, които ги обичат, много ги хвалят. Първо ги сцепва по средата, но не разделя напълно половинките и ги изкисва във вода с оцет (да не миришат, май). После ги пълни с плънка от запържена кайма с лук, може да се добавят гъби, кисели краставички... подправки на вкус. Пълнят се бъбреците, зашиват се и се пекат в тавичка с вода.
Друг вариант - да се сцепят и да се опекат на скара. Това е.
Цитирай


Мнения: 974
Бъбреците наистина са най-смърдящата манджа, която съм готвила #Crazy, но и една от най-вкусните.... 35

Рецептата на flash е много сполучлива Hug правя ги по същият начин с тази разлика, че добавям макарони... а именно
Сваряваш отделно макароните и ги поднасящ залети с  готовите бъбреци с доматен сос.
Рецептата е оригинална и съм я правила много пъти и с дроб (поради нежеланието ми да готвя бъбреци често hahaha)
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 553
Аз бъбреци не съм готвила, но в кварталното заведение предлагат и са много вкусни, често си поръчвам.
Бъбреците са нарязани на филийки, задушени и запържени в много лук и гъби.
Цитирай

sofia

Мнения: 344
БЪБРЕЦИ С ДОМАТЕН СОС
Продукти:  свински или телешки бъбреци 1 кг, кромид лук 2 глави,краве
масло (маргарин) 1 пакетче,брашно 20 г (2 супени
лъжици),доматено пюре 10 г (1 супена лъжица),бяло вино 100
мл (1/2 чаена чаша),магданоз 1/2 връзка, черен пипер исол на
вкус.
Бъбреците се попарват и после се изплакват със студена вода.
Нарязват се на ивици, поръсват се с черен пипер и се оставят
да престоят 1 час. Ситно нарязаният лук се задушава в маслото.
Сипват се бъбреците, оваляни в брашно, и се задушават под
капак. Като се позапържат, се прибавя виното, доматеното пюре,
разтворено в чаша вода, и се посолява. Доварява се на тих
огън. Ястието се сервира,поръсено с магданоз.






Това съм го яла в една кръчма на морето и е страхотно
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.