Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 21 фев. 2006, 14:24 ч.
  • Преглеждания  34 217  Мнения  10  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 2 825
Мацки, много са ми се прияли пълнени гъби, в Бг много често ядях, но винаги или по кръчмите или на гости.... Дайте някоя рецептичка и идея с какво мога да ги напълня, освен с няколко вида сирена - това отпада като вариянт Wink

Пробвах ги пълнени с шунка и кашкавал, но станаха много сухи  Confused Thinking

Реклама
# 1
  • Мнения: 974
Ухаа...варианти да искаш  Laughing ....гъбите са ми страст Joy

Варианти за всеки вкус:

1. Тривиалният - моркови на ситно (леко задушени), лук -на ситно(задушен с морковите), шунка, масло, отгоре парче кашкавал
2. Месен - печурките или гъбите трябва да са възможно най-големите, които намериш, във всяка се слага по малко от сурова наденица ( изсипваш от каймата в гъбката без червото) и печеш
3. Панирани пълнени гъби - хубаво е да не са много големи. Правиш смес от извара, сирене, и малко кашкавал (насърган на ситно) + много малко горчица (може и без нея)+магданоз. Пълниш гъбката, но с връх така, че гъбката заедно с пълнежа да се получи малка топчица. След това панираш в стандартна панировка с  галета
4. Експериментирай - кис. краставички +пънчетата на гъбките+шунка+топено сирене

До сега не ми се е случвало да направя пълнени гъби два пъти по-един и същи начин...просто трябва да експериментираш...но почти винаги слагам пънчетата на гъбите

Успех   bouquet

# 2
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
Аз правя печени пълнени гъби на грил скарата. Отнема ми повече от 20мин. На фурна не съм ги правила, може да стават по бързо.
Измиваш много добре гъбите и махаш пънчетата. Гъбите и пънчетата се  нареждат с отвора надолу в тавичка. Солят се и се слагат на скарата да се запекат за 10мин. с малко масло в/у всяка гъбка, после ги обръщаш от другата страна да се запекат за още 10мин. В купичка нарязвам на ситно пънчетата, малко шунка, сирене, кашкавал, кис.краставичка и 1 ч.л. майонеза или масло/маргарин. Всичко това се обърква и със сместа се пълнят гъбите. Запичам гъбите  с плънката за още 5-7 мин.

Виж и тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=13594.0

# 3
  • Мнения: 5 135
На скоро и на мен ми се бяха прияли и ги напълних с каквото намерих в хладилника: наденица, лук, морков, чесън, кашкавал и ги запекох с малко масло. Стана много вкусно.

# 4
  • Мнения: 2 825
Благодаря ви мацки за идейките   bouquet Hug
Аним, да експериментирам хубаво, ама като не ми идват идейки  Thinking

А освен Миленика, която предварително запича гъбите, другите правите ли ги нещо предварително или направо ги пълните и ги мятате във фурната?

И още нещо... ядох веднъж едни гъби пълнени с орехи, магданоз май беше, но имаше и др. работи (то от мисълта за тях тръгна темата де), но не си спомням какво точно. Моля ви ако някой знае за какво говоря да сподели рецептичката Praynig

# 5
  • Мнения: 974

А освен Миленика, която предварително запича гъбите, другите правите ли ги нещо предварително или направо ги пълните и ги мятате във фурната?

И още нещо... ядох веднъж едни гъби пълнени с орехи, магданоз май беше, но имаше и др. работи (то от мисълта за тях тръгна темата де), но не си спомням какво точно. Моля ви ако някой знае за какво говоря да сподели рецептичката Praynig

Аз нищо не им правя предварително, пека ги сурови...иначе на скара ги правя много често, но без да ги пълня...просто си запълвам мястото на скарата Joy

Правила съм и гъби магданозлийки ...но само с магданоз, пънчетата, масло и сол....за орехи не съм се сетила....ще пробвам още довечера Hug
Иначе за експериментите, слагаш каквото имаш в хладилника, само се съобразяваш, че гъбите са тежка храна, която по-трудно се храносмила и не е хубаво да съчетаваш с други по-тежки съставки...

# 6
  • Мнения: 5 135
Аз зависи с колко време разполагам - по-хубаво е , ако се запържат леко лука и зеленчуците, но ако нямам време,направо сурови ги пълня.

# 7
  • София
  • Мнения: 4 813
преди два дни импровизирах с едни пълнени гъби (печурки) за вечеря. задуших с малко масло нарязаните на ситно пънчета от гъбите, малко шунка и лук. напълних гъбите както си бяха сурови и понеже фурната ми беше заета, подредих гъбите в тефлонов тиган, сложих няколко лъжици заквасена сметана между тях и ги оставих да се задушат за няколко минути.

# 8
  • Мнения: 3 452
Ако ядеш бекон, може да го задушиш с наситнените пънчета, да объркаш с някакво сирене/кашкавал и да запечеш на фурна. Мисля, че беконът ще даде приятен аромат.

# 9
  • Мнения: 2 825
преди два дни импровизирах с едни пълнени гъби (печурки) за вечеря. задуших с малко масло нарязаните на ситно пънчета от гъбите, малко шунка и лук. напълних гъбите както си бяха сурови и понеже фурната ми беше заета, подредих гъбите в тефлонов тиган, сложих няколко лъжици заквасена сметана между тях и ги оставих да се задушат за няколко минути.

Това звучи много вкусно  eat Мерси   bouquet

Ако ядеш бекон, може да го задушиш с наситнените пънчета, да объркаш с някакво сирене/кашкавал и да запечеш на фурна. Мисля, че беконът ще даде приятен аромат.

А това беше и моята идея, да ги напълня с бекон, ама мисля май и малко кисели краставички да сложа ... дали ще стане вкусно  Thinking на мене със сигурност ще ми хареса, в момента всичко с краставички ми е вкусно  Mr. Green

# 10
  • София
  • Мнения: 3 266
Пробвах ги пълнени с шунка и кашкавал, но станаха много сухи  Confused Thinking

Така.. пълня ги с филе, шунка, покривам с кашкавал и мятам в микровълновата за около 20 мин -  Naughty никога не стават сухи  Hug

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт