Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 22 фев. 2006, 12:55 ч.

Защо не кисело мляко?

  • 414
  • 5
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 2 581
Извинявам се предварително ако темата не е за тук Embarassed
Искам да попитам просто от любопитство:
Когато нямат  кърма някои мами вместо с АМ хранят бебчетата с кисело мляко(и мен така се ме гледали едно време).Та въпроса ми е защо педиатрите са против,какво му е на киселото мляко?Според моята педиатърка "в него няма нищо,а я виж АМ колко неща съдържа като витамини и минерали"
Имам позната,която се опитва да ме убеди,че киселото мляко е по полезно и не признава никакви възражения,но педито й не знае с какво се хранят.
На мен определено с АМ ми е по лесно и не мисля да сменям,но ми е любопитно какви са вашите мнения за киселото мляко.
А съвсем друг въпрос е защо кисело,а не прясно,но това е друга тема..... Mr. Green

# 1
  • на върха
  • Мнения: 6 462
Погледни в закованата тема отгоре за най- обсъжданите теми. Киселото мляко е доста обсъждано и включително и в моменат има още една такава тема на първа страница.

# 2
  • Мнения: 8 505
Ето ти малко мнения:http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=12876

# 3
  • vidin
  • Мнения: 2 910
Не слушай твоята позната, а си давай на детето адаптирано мляко, поне до 1г. Все още сте малки за кисело мляко. Прочети и останалите мнения и ще се убедиш.

# 4
  • Мнения: 33 499
Адаптираното мляко преминава през определени етапи, за да стане подходящо за приемане от кърмачета. Ето основните според Лиляна Трифонова:

Цитат на: Jade
1. Намалява се количеството на белтъците и минералните соли

2.За подобряване съотношението казеин/лактоалбумини с цел приближаване до аминокиселинния състав на майчиното мляко, адаптираните млека често се обогатяват със суроватъчни белтъци и отделни аминокиселини. Това се отнася особено за т.нар. начални млека, предназначени за деца до 6 месеца.

3. Въглехидратите се доближават количествно и качествено до въглехидратите на майчиното мляко, като вместо обикновена захар се добавя млечна захар (лактоза), която има значение за развитието на нервната система и поддържане на подходяща млечно-кисела бактериална среда в червата.

4. Мазнините са приближени по общо количество и съдържание на ненаситени мастни киселини до майчиното мляко, чрез добавяне на растителни масла.
и т.н. и т.н...

Да не забравяме и желязото, което е така необходимо на бебето.

До какво може да доведе ранното въвеждане на кисело мляко, можеш да прочетеш тук.

# 5

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт