Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кърмене и захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 1 679
Здравейте!
Много ще се радвам, ако харесате идеята ми в тази тема да споделяме рецепти за вкусотийки, които сме готвили на нашите деца.
Специално се интересувам от рецепти за рибно филе /в момента чака да го извадя от фризера/, а също така и за черен дроб - досега не съм давала, а чувам, че е доста полезен.

Моят принос към темата:

Заек със зеленчуци
Заешко месо колкото кибритена кутийка /предварително го сварявам и във фризера/
Зелен грах - също ползвам замразен, около 1 супена лъжица
картоф - 1
морков - 1
праз - около 5-10 см. от бялото
кубче червено цвекло - купувам, варя и замразявам

Става за около половин час и е много вкусно.
Цитирай

София

Мнения: 3 447
Рибата досега съм я правила в 3 варианта:
- риба, лук, морков, картоф
- риба, праз, морков, ориз
- риба, лук, домат, ориз, магданоз
Зеленчуците и рибата сварявам на пара, ориза отделно, после пасирам заедно.
Виж, черен дроб само готов съм давала, щото ме е  Sick да го готвя
Цитирай

Видин

Мнения: 5 152
Аз искам да ви издам едит трик относно месото - преди да го готвите го смелете на кайма, така много по-бързо увира.
Иначе готвя като за нас, но не запържвам продуктите, а слагам всичко на сурово.
Рибата специално - давала съм хек, филе от бяла риба, сом и моруна. Гледам да взимам само риба без кости, за да не бера ядове. Приготвям я или с доматен сос, или като рибена супа със картофи, моркови, червена чушчица и каквото друго се сетя, но я правя по-гъста.
Цитирай

София

Мнения: 4 588
Риба и аз тези дни ще въвеждам (ще я сготвя с картоф и копър + може би морков, червено цвекло), но ето комбинациите, които съм правила за обяд:

- картоф, морков, тиквичка и телешко
- картоф, тиквичка, телешко
- картоф, ряпа, червено цвекло
- картоф и червено цвекло (това му е любимо, защото цвеклото сладни, а той си пада като мама по сладичкото;))
- карфиол и картоф
- карфиол, морков, тиквичка, зелен боб, грах, картоф, чушка
- грах, карфиол, картоф, чушка
- картоф, броколи, пуешко
- картоф, броколи, пуешко, червено цвекло
- лапад, ориз (кафяв), морков, чушка, заешко
- лапад, ориз, грах, карфиол
- домат, ориз, пуешко, чушка, грах
- тиквичка, картоф, телешко
- картоф, зелен боб, чушка
- картоф, морков, тиква
- морков, тиквичк, зелен боб и телешко
- морков, тиквичка, зелен боб, телешко + картоф и чушка
- картоф, зелен боб, морков и пилешко
- пуйка с картофи и червено цвекло
- картоф, ряпа, карфиол, зелен боб, грах, морков, тиквичка
- ориз с тиквичка, домати, броколи и пуешко
- тиквичка с ориз
- тиквичка с ориз и чушка
- тиквичка с грах и ориз
- лапад с ориз и грах
- картоф с извара и магданоз
- картоф, ряпа и карфиол
- картоф, червено цвекло и пуешко
- праз, картофи, броколи, извара и пуешко
- имам едни пюрета правихме с майка от 9 зеленчука: зелен боб, зелен лук, зелен чесън, чушки, камби, карфиол, тиквичка, морков и грах и тогава го стерилизирахме в бурканчета; сега го ползвам като добавям за основа картоф или кафяв ориз
- леща (червена, т.е. белена) - с лук, домат, чушка и морков и малко чесън
- мусака - картоф, лук, домат, морков, телешко или пилешко/пуешко
- картоф, магданоз, чушка, пуешко, ряпа, броколи
- ряпа, картоф, карфиол, ябълка, чушка, пуешко, магданоз
- праз, картофи, броколи, пуешко, извара, масло
- картоф, ориз, лук, грах, спанак, ябълка
- картоф, чушка, ряпа, пуешко, магданоз
- ряпа, картоф, карфиол, ябълка, чушка, пуешко, магданоз
- карфиол, картоф, червено цвекло, ябълка
- лапад, картоф, ориз, грах, морков, копър
- пуешко, домат, морков, картоф, лук, фиде, царевично нишесте, листенца целина (Гербер)
- телешко, моркови, ориз, домати, масло (Ганчев)


 Blush
« Последна редакция: ср, 22 фев 2006, 22:27 от Ваня »
Цитирай

Варна

Мнения: 631
Аз комбинирам храните на следният принцип:
Картоф, ориз, месо  са ми основните продукти,които въртя през седмицата и към тях добавям каквито зеленчуци имам.Когато добавям козе сирене обедното меню е безмесно.
Зори,аз пък варя месото около 2 часа на бавен огън заедно с кокала,че да му се "изсмуче" хубавичко калцият. Smile
Цитирай

Видин

Мнения: 5 152
Когато има кокал да, по-хранителен става бульона и по-вкусен. Аз говоря за онази кибритена кутийка месо, от която ще се приготвя едно бебешко ястие, за да не се вари пак 1-2 часа месото, когато се смели става по-бързо.
Цитирай

София

Мнения: 3 447
Аз искам да ви издам едит трик относно месото - преди да го готвите го смелете на кайма, така много по-бързо увира.
Аха, и аз така - смилам го сурово и замразявам на порцийки Peace
Цитирай

Варна

Мнения: 3 384
Ваня  newsm20
Не можеш да си представиш каква услуга ми направи и колко ми помогна  bouquet
Цитирай

Тук-там

Мнения: 983
Ваня newsm20
Не можеш да си представиш каква услуга ми направи и колко ми помогна bouquet

и на мен  newsm10 smile3501
Цитирай

София

Мнения: 4 588
Моля, радвам се, че съм помогнала. Love Wink

Аз май трябва да благодаря на Надеждица от отчетните - тя искаше рецепти и й ги пратих и малко след това всичката информация в компютъра ни се скапа, та добре, че ги  имах в Изпратените на ЛС.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.