Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 22 фев. 2006, 23:24 ч.

fondue

  • 1 248
  • 4
  •   1
Отговори
  • O.A.E./ Пазарджик
  • Мнения: 2 477
оби4аме да си пържим скариди, гъби, друга риба.
някой да има други идеи?

# 1
  • Sunshine State (of mind)
  • Мнения: 2 257
В къщи се баламосвахме веднъж два пъти с fondue със сирена и после шоколад. Иначе във fondue ресторант примерно съм яла месо (пилешко, говеждо!! всичко много тънко и фино нарязано), shrimp, lobster, oysters и т.н., сурови и във специалния fondue сос сготвени на място, но не и пържени преди това....Сосът беше приготвен пред нас от сервитьора, разтопи сирената, сложи подправки, видях го, че сипа и вино...Беше фантастичен. Отделно към ястието имахме крутони, ябълки - страшно си отиваха със соса - и моркови ....По принцип fondue може да се прави с всичко - по предпочитание, както и с хляб/крутони, плодове и зеленчуци, но много зависи от вида на fondue-то и с какви сосове се готви.

# 2
  • София
  • Мнения: 3 068
Ние правим само оригиналното - швейцарско фондю - специално сирене, което се поставя в съда с бяло вино, малко бренди и се боцка с хлебчета...
не съм опитвала с друго

# 3
  • сред цветята
  • Мнения: 3 030
раzлични видове меса, скариди, от испанския салам Chorizo. Също така zеленчуци, напр. гъби, предварително сварени (но не до раzкашкване) броколи, карфиол, които се потапят в бирено тесто и след това се пускат във фондюто.

# 4
  • O.A.E./ Пазарджик
  • Мнения: 2 477
опитахме новото , но нещо огъня беше слаб и месото поемаше много мазнина. пренесох го на котлона.....  Sad

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт