Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 23 фев. 2006, 14:29 ч.

Препоръчайте ми училише в София

 • 648
 • 8
 •   1
Отговори
Моля за съвет:
Моя приятелка има проблем. Детето и следващата година ще бъде 3 клас. В момента учи в частно училище, но не са доволни и тя иска да го премести в друго.
Бихте ли ми препоръчали училище в София?

# 1
 • Мнения: 474
има много добри училища в София.в кой район търсите училище?знаеш ли къкъв проблем с училището има твоята приятелка?ще споделиш ли. на есен имам първокласничка мисля да я запиша в частно училище.

# 2
Принципно не търсим точно определен район.Живеем в люлин.Проблема е че детето много изостава.Не им се обръща никакво внимание.След завършване на първи клас дори не е знаел азбуката и цяло лято се е наложило баба му да го научи да разпознава буквите и да чете.Също така непрекъснато им искат допълнителни суми за зелени,бели и какви ли не училища.Вместо да го взимат сутрин и да го връщат вечер,както са подписали в договора се оказва, че заетостта е само за няколко часа или все има причина да не ходят на училище,било то че буса с който ги взимат не е запалил или че шофьорите са напуснали и още много други причини.Става дума за Свети Наум в Бояна.Надявам се съм била полезна с нещо.Ако искаш да ме питаш още нещо ще отговоря.

# 3
 • София
 • Мнения: 8 564
След като живеете в Люлин удобно Ви е 32 у-ще,намира се на новия път към Люлин. Водят го за добро у-ще но повече отзиви не мога да дам.Добри са още 20 /5 кьошета/,22 /НДК/,134 /еврейското/.

# 4
 • Sofia
 • Мнения: 288
Синът ми ходи в 'Св Климент Охридски' и съм много доволна - предучилищна е още, а вече минаха азбуката и той се опитва да чете. По английски също минаха азбуката и научава много думи. Ходя на внезапни проверки и винаги са в час, заети и не ми го пускат да го взема по-рано.
При тях идват деца от други училища и т.к. обикновено са на по-ниско ниво работят отделно с тях за да наваксат - през ваканциите.
Учениците участват в много олимпиади и тестове и обикновено взимат дипломи и награди - на мен това ми беше критерия за избор.
Ако искаш звънни им за подробност - 0888 86 85 75

# 5
 • Мнения: 1 412
Честно казано смятам, че след като детето има пропуски не е необходимо да се записва в елитно училище - каквито са изброените горе, защото се предполага че там нивото е много високо, така че детето ще се подтисне от изоставането си. Можете да проучите близките основни училища, да говорите с директор на училището, който да ви насочи към сериозен преподавател. Важно е детето да го поеме тактичен, внимателен и сериозен учител, който да изравни нивото му. Можете да се обърнете и към инспектората на софия град - намира се до площад македония, до еврейския дом, срещу торакс. Там има експерти основно образование, ще обясните и ще ви насочат.

# 6
 • Мнения: 4 966
И аз мисля като Мечтицата. Най-добре 1-2 години детето да отиде (дори) в основно училище, но при подходящ учител, който да му обърне внимание и да му помогне да догони връстниците си, а чак тогава да се прехвърли в някое "елитно" училище. Ако е нужно, нека посещава и частен учител. В противен случай ще му е много трудно и ще се чуства изолирано.
Иначе, подкрепям идеята за 32-ро, но нека първо детето се почуства готово и уверено, защото там в някои отношения нивото е дори изкуствено завишено (преди време искаха децата да знаят по-елементарните неща още от предучилищната, а за записване в първи клас ги подлагаха на тест - не знам сега дали е така). За сметка на това дава страхотна подготовка и учениците, завършили там гимназия, имат прием над 90% във ВУЗ.

# 7
 • sofia
 • Мнения: 99
Най-добре 1-2 години детето да отиде (дори) в основно училище, но при подходящ учител, който да му обърне внимание и да му помогне да догони връстниците си, а чак тогава да се прехвърли в някое "елитно" училище. Ако е нужно, нека посещава и частен учител. В противен случай ще му е много трудно и ще се чуства изолирано.


Определено първо трябва да навакса, за да не се стресира напълно, ново училище и слаб ученик....
А часни уроци?
Ами така става който си дава децата по частни училища в България.

# 8
 • Sofia
 • Мнения: 288
Не съм много съгласна - кой ще му обърне персонално внимание в обикновеното училище? Варианта е добър ако е подплатен с частен учител.
Не мога да си представя, че частно училище ще остави детето неграмотно до 3-ти клас. Нали затова ги даваме там? За да учат повече и да са при по-висока дисциплина.
А вие не усетихте ли в края на 1-ви клас, че нещо не е така както трябва да бъде - или заетост, бързане, грижи за прехраната...

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт