Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Sofia

Мнения: 3 162
Големият син доста често ми дудне че искал ябълков пай, но майка му незнае как се прави Laughing помогнете на невежата Crazy
Цитирай

в шоки-land

Мнения: 3 760
това е много по вкусно, можеш да го пробваш....ние си облиzахме пръстите....
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=72935.0
Цитирай

гр.Варна

Мнения: 678
Аз правя ето такъв;
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
2 ч. ч.обелени,настъргани и изцедени ябълки
1/2 ч.ч олио
канела
пудра захар за поръсване

Всички продукти се смесват и се изсипват в тавичка,изпича се пая и като истине се поръсва с п. захар.
Цитирай

Sofia

Мнения: 3 162
Благодаря ви  bouquet ще изпробвам и двете рецепти Love
Цитирай

все тук

Мнения: 1 599
Моята рецепта е от списание "Журнал за жената" и мисля, че е сполучлива. Правиш стандартно маслено тесто - маргарин, брашно и пудра захар. Разстилаш в тавичка, като оставяш за отгоре малко тесто. На котлона слагаш 3-4 нарязани ябълки /да им изври водата/, прибавяш нарязани орехи /или смлени/, канела и захар. Пълниш застланото тесто, отгоре режеш тестото на ленти и го кръстосваш като решетка, мажеш с жълтък и мед и печеш.
Цитирай

София

Мнения: 9 152
Пускам ти една рецепта за истински пай, не кекс с ябълки, а точно ПАЙ.Който го е опитал, всеки се размазва - невероятно сполучлива рецепта!
Разтопяваш едно пакетче масло - 125 гр. - на дъното на тавичка.Отгоре нареждаш пакетче бисквити, каквито обичаш - аз ползвам Руен - ванилия.Отгоре 1 кг. обелени, изчистени и нарязани на едри парчета ябълки - като кибритени кутийки приблизително.Отгоре заливаш със смес от 4 яйца, 1 ч.ч. захар и 1 ч.ч. брашно - хуууубавичко разбито, да е бухнало.Сместта изглежда смешно малко за толкова ябълки и половината остават да стърчат отгоре - да не се плашиш, така трябва да бъде!Пече се в умерена фурна около 20 минути, до порозовяване.Поръсва се с пудра захар и се хапва на следващия ден - заслужава си чакането, защото първия ден е сухо.Не следващия ябълките пускат сок в тестото и става ммммммммм #Silly
Цитирай

Видин

Мнения: 5 154
Рецептата на Белинда лично съм я проверила и е мммммммммммммммммм...... eat
Цитирай

София

Мнения: 2 072
Ето моята рецепта - много е елементарна и вкусна и мисля, че това е оригиналния пай (поне доколкото знам пайовете са основа, пълнеж и топинг Thinking)
Американски ябълков пай
Порции: 8   
Продукти:
За основата:
190 гр. брашно
1/2 ч.ч растително масло
2 с.л. мляко
1 1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.л. сол

за пълнежа:
6 ябълки
150гр захар
3 с.л брашно
3/4 ч.л канела
1/2 ч.л индийско орехче

за топинга:
60 гр. брашно
100 гр. захар
100 гр. масло
   
Приготвяне:
Фурната се загрява на 200 градуса.

За основата:
В голяма купа се смесват брашното, олиото, млякото, захарта и солта. Готовото тесто се слага във форма за печене като се залепва за дъното и стените. Оставя се настрана.

За пълнежа :
Смесват се захарта, брашното, канелата и индийското орехче. В тази смес се овалват ябълките (нарязани на дребно) и всичко се изсипва в основата на пая.

За топинга:
Смесват се брашното, захарта и маслото. тази смес се изсипва върху пълнежа. Топинга може да стане на трохички ако използвате по-малко масло - това не е проблем, просто с него се посипва пълнежа. Така приготвения пай се слага във фурната и се пече 45 минути до 1 час.

Цитирай
тестото за пай се прави без захар. Приготвя се маслено тесто без захар /масло,брашно и студена вода/, а плънката съдържа нарязани на кубчета ябълки, канела, захар и малко брашно.По желание може и орехи. Част от тестото се разстила върху тавата до ръбовете, а след като се постави плънката се покрива с останалата част от тестото.Намазва се с яйце.Страхотно е.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.